Realistični gozdni pobeg

ODKRIJTE ZELENO RAZKOŠJE Natura 2020 

Duhovno izkustvo energetskega pohodništva

 Sezona od 21. 5. do 21. 9.

 

Odkrijte zeleno razkošje Natura 2020.

Izberite ekstravagantno doživetje Natura 2020, ki razgrinja butično zeleno razkošje pradavnine na sončni strani Alp med zelenim Pohorjem, zeleno reko Dravo in zelenim Kozjakom.

Z nami ste gostje kralji butičnega doživetja, niste ujetniki množičnega turizma. Gostom ponujamo izvirno doživljajsko zgodbo, namreč pristen stik z naravo in darovi pradavnine prvinskega pragozda Šumik na Pohorju ter brezčasje, saj tukaj internet in telefonija ne delujeta. Razkošje je živeti prvinsko, skladno z vrednotami Nature 2020, ki so: pradavnina, brezčasnost, svež zrak, neokrnjena narava, gostoljubje. Vabimo vas, da uživate v osupljivo lepi zeleni znamenitosti, ki jo podarjamo z dobro voljo ter v dober namen – za zdrav življenjski slog. Čudovita zgodba s pozitivno naravnanostjo je nepredstavljivo razkošna.

Natura 2020 je imaginarna geografska zgodba o butičnem duhovnem izkustvu energetskega pohodništva, ki se udejanja v neokrnjeni naravi pradavnega prvinskega pragozda Šumik na Pohorju na sončni strani Alp, ki od ledene dobe trajnostno ohranja nespremenjene karakteristike prvobitnega sestava mešanega gozda listavcev in iglavcev.

Natura 2020 je program za vse ciljne skupine, tako muze, tj. otroke, nadarjene za umetnost in znanost, kot družabnike, tj. družine in skupine, udeležence 'team buildingov', ter aktivne udeležence energetskega izobraževanja oziroma super intenzivne duhovne preobrazbe.

V prvinskem duhu brezčasja doživetje pradavnine nima cene, saj je brezpogojno darilo narave. Skrivnosti duha pradavnine ni mogoče kupiti ali zaukazati; treba je doživeti neskončno lepoto imaginarne zelene oaze duhovnega miru, razkošja in brezčasja Natura 2020.

Način doživetja butične zgodbe Natura 2020 je ekskluziven, neprimerljiv. To je nepredstavljivo duhovno izkustvo razkošnega energetskega pohodništva, udejanjenega v kompoziciji z refleksnimi naravnimi gozdnimi kopelmi ter po želji tudi gorskim kolesarjenjem, ki vključuje izobraževalni gastronomski izziv.

Odkrijte zeleno razkošje Natura 2020, to so skrivnosti znamenite pradavnine podravskega sveta na sončni strani Alp med »zelenim Pohorjem – zeleno Dravo – zelenim Kozjakom«.

Slovenija je pristna domovina Melanie Trump. Vabljeni na realistični gozdni pobeg, združen z vodilnim svetovnim gastronomsko-etnografsko-botaničnim doživetjem butičnega kolesarsko-pohodniškega duhovnega izkustva, ki vam ga pričara mešani pragozd Šumik, ki od ledene dobe ohranja prvinski sestav listavcev in iglavcev.

Slovenija je vodilna gastronomska regija Evrope. Z imaginarnim energetskim doživetjem Natura2020 ekskluzivno omogočamo butični presežek na področjih:

 • Gastronomije in tradicionalne lokalne kulinarike, saj je slovenska potica, katero je prva dama ZDA, Slovenka Melania Trump, podarila papežu Frančišku, tradicionalna praznična dobrota, ki jo zaužijemo po glavni jedi na žlico – pohorskem piskru.
 • Geografsko obvladljivo popotovanje, kjer se soočite z imaginarnim zelenim kraljestvom Pohorja, namreč zelenim geografskim ekosistemom Pohorje-Drava-Kobansko na sončni strani Alp. Tako doživite realistični gozdni pobeg po nacionalnem naravnem rezervatu, znotraj katerega je od ledene dobe ohranjen prvobitni sestav mešanega gozda listavcev in iglavcev.
 • Kolesarsko adrenalinsko preizkušnjo po gozdnatem terenu, kjer potujete na vrh Pohorja z isto gondolo, s katero se vozijo udeleženke tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v Mariboru, ki štejejo za Zlato lisico.
 • Etnografski presežek doživite že prvi dan, saj doživetje vključuje degustacijo vina potomke najstarejše vinske trte na svetu modre kavčine, kar je etnografski presežek, ki ga lahko izkusite tudi na zelen način na univerzitetnem posestvu Meranovo, katerega je postavil avstrijski nadvojvoda Janez.
 • Botanični zeleni univerzitetni presežek je strokovno vodena ekskurzija po univerzitetnem botaničnem vrtu Pivola, kjer raste več kot 2200 vrst rastlin s celega sveta.
 • Otrokom prijazno Unicefovo mesto Ruše je edino tovrstno mesto na svetu s prvinsko ohranjenim pragozdom, znotraj katerega je možen lokalno voden sprehod do slapov Mali in Veliki Šumik. Slednji je najvišji tovrstni slap nacionalnega naravnega rezervata ter hkrati največji slap v porečju Drave.
 • Gozdne kopeli ('selfness') boste intenzivno doživljali kot Vivaldijevo simfonijo Štirje letni časi, saj odzvanja v 57 ha velikem naravnem rezervatu Šumik, kjer boste v gozdni vili Koča Šumik lahko pokusili kulinarično specialiteto iz mlade govedine – pohorski biftek. Naravne gozdne kopeli so barvne in zvočne, kot se spreminjata harmonija in bioritem narave.
 • Namestitve so v predsedniškem apartmaju v hotelu, oddaljenem le 17 km od pragozda, kjer se lahko sprostite v džakuziju, na terasi večerjate ekološko hrano lokalnih pridelovalcev, na voljo vam je tudi spanje pod zvezdami.
 • Nočitve na prostem, piknik, 'catering', rečni rafting, Jabolčna pot, Tehnični muzej HE Fala, prve dravske elektrarne, Lovrenška jezera, Bistriški Vintgar, Grad Fala, Ribniško jezero so alternativne ter dopolnilne ekskluzivne priložnosti, ki jih lahko vključimo v urnik glede na končne butične cilje in vremenske razmere.

Slovenija je butična zelena znamenitost. Slovenija je geografsko središče sveta. Ponujamo vam priložnost za neprecenljivo in nepozabno promocijo lastnega dobrega imena, doživetega skozi naravno kompozicijo Vivaldijeve simfonije Štirje letni časi, saj je mogočen pradavni prvobitni pragozd veličasten v vsakem trenutku.

Naša filozofija modrosti Gnothi Seauton je avtorsko delo. To je nauk o ekonomiji etike kreposti, katero nam podarja in zrcali prvinsko ohranjena neokrnjena narava. Po tako ugodni ceni nikjer na svetu ne morete biti deležni večjega razkošja uma, duha in modrosti, saj dobite ekstravagantno razkošje relativno poceni. Ceneje ne gre, saj nismo sužnji množičnega turizma. Naša zgodba je personalizirana, individualna, ekskluzivna za vsakega udeleženca.

Slap

Za preobrazbo življenjskega sloga ponujamo tudi visoko intenzivna doživetja, če niste zadovoljni z zmernimi in lahkotnimi sprehodi po pragozdu. Dodatno vam lahko ponudimo doživetje Mediterana, torej morski 'selfness', ali panonski podeželski dogodek. Kot vodilna evropska gastronomska regija vam omogočamo gastronomsko-etnografsko razkošje v vinskih kleteh, gradovih, ogled prestolnice in čezmejna doživetja stare celine Evrope.

Program:

 • Namestitev v Hotelu Veter po 14. uri in ureditev formalnosti v zvezi s prevzemom električnega kolesa, če se ne potuje z lokalnimi vozili.
 • Vožnja s kolesom po mednarodni kolesarski poti do potomke najstarejše vinske trte na svetu, več kot 400 let stare modre kavčine – lokalno vodena kolesarska avantura po zeleni dolini Drave.
 • Izobraževanje v vinski kleti.
 • Večerja na terasi Hotela Veter, ki vključuje lokalno specialiteto pohorski biftek.
 • Nočitev na prostem na terasi Hotela Veter.
 • Zbor zjutraj ob 6. uri pred Hotelom Veter.
 • Gozdna kopel v pragozdu Šumik (gozdna učna pot Uršankovo, kmetija Marolt, Globokarjev vrh, slapa Mali in Veliki Šumik, Jelenova peč, Areh, Belvi – kopanje in kosilo).
 • Botanični vrt UM – strokovno vodena ekspedicija.
 • Etnografska ekspedicija
 • Kmečka pojedina pri lipi.
 • Degustacija craft piv v industrijskem pubu Lobik v kulturni industrijski dediščini TDR.
 • Nočitev na prostem na terasi Hotela Veter.

Bazni tabor se nahaja v otrokom prijaznem Unicefovem mestu Ruše, kjer se namestite v predsedniškem apartmaju z džakuzijem in možnostjo nočitve na terasi pod zvezdami.

Sezona: od 21. 5. do 21. 9. vsako leto. Dogodek traja 3 dni/2 noči. Skupina šteje največ 6 oseb.

Cena: 2.950 EUR za 1 odraslo osebo ('all inclusive').

Garancija trojnega zadovoljstva na razkošno butično doživetje

Pravično zadoščenje je že od nekdaj trojno. Nič ne tvegate, če sodelujete z nami, saj gre za razkošno butično doživetje, na katero dajemo trojno garancijo:

 • Garancijo izvirnosti. Natura 2020 je edinstven svetovni habitat, kjer se v otrokom prijaznem Unicefovem mestu naravno prepleta dober namen turistov s prvinskim sestavom prvobitno sestavljenega mešanega pragozda listavcev in iglavcev.
 • Garancijo kakovosti. Nikjer ne svetu ni kombinacije zelene energije, kakršno sestavlja zelena naveza »Pohorje-Drava-Kozjak«, ki predstavlja veličastno barvno, zvočno in gozdno aromatsko kopel skozi celo leto. Duhovno izkustvo je kot visoko intenzivna Vivaldijeva simfonija Štirje letni časi.
 • Garancijo zadovoljstva, ki kaže na neprecenljivo dejstvo, da smo vsi, na čelu z nami, prepričani, da boste z nami ne le obogatili svoje dobro ime, ampak tudi okrepili lastno javno podobo neustrašnosti, saj boste ponosno pokazali svojo novo instagramsko podobo celotnemu svetu.
 • Če z doživetjem vseeno ne boste zadovoljni, vam bomo brezpogojno v celoti vrnili denar!!!

Z nami se boste med butičnim doživetjem Natura 2020 počutili razkošno, osupljivo ter nebeško lepo, resnično obogateni z izjemno intenzivnim zdravilnim odmerkom, saj boste vsrkali nespremenjene karakteristike prvinskega pragozda, ki okrepijo in prebudijo.

Zavedanje, da 99,99 % ljudi na svetu še nikoli ni bilo v mešanem pragozdu niti ni obiskalo nobenega otrokom prijaznega Unicefovega mesta za dober namen, je neprecenljivo, saj je prestižna sestavina osebnostne prepoznavnosti.