Metaverse bajeslovna enigma

ZAČARANA POHORSKA TRNULJČICA

Šolske ekskurzije za nižje razrede

Začarana pohorska Trnuljčica je študijska ekskurzija/pustolovščina, ki jo izvajamo kot lov na skriti zaklad, tj. NFT kovanec NATURA 2020.

Zbor je v Gostišču Ribič, Šarhova pot 4, Ruše, kjer si udeleženci v sobi pobega na hitro ogledajo stalno razstavo naših lokalnih študijskih potovanj. Na fotografski tapeti je razstavljenih okrog trideset fotografij/detajlov poti, po kateri se udeleženci na lastno odgovornost podajo v lov na skriti zaklad. Cilj dobrega opazovanja fotografij je odkriti znake razlikovanja raziskovalne uspešnosti.

Terensko delo zelenih raziskovalcev nas vodi skozi staro trško jedro Ruš. Raziskovalci ne morejo spregledati potomke najstarejše vinske trte na svetu, ki raste ob velikem vinskem sodu, ob katerem se usmerijo proti vzhodu. Po 600 m ravninske hoje prispejo do krožne asfaltne poti, kjer se začne teren vzpenjati. Na preizkušnji, dolgi 2,7 km, opazujejo etnografsko vinsko pot ter javno razstavljene umetnostne eksponate, kamnite ali lesene skulpture. Med potjo odkrijejo tudi dva etnografska muzeja na prostem. Ob povratku po aveniji znamenitih Rušanov pridejo do skrivnega vhoda v podzemlje začarane pohorske Trnuljčice, ki je varovan z demoni. Cilj je odkriti mesto, kjer se skriva pravi zaklad biserov čiste pitne vode, pohorske mineralne podtalnice, ki se na dan sv. Martina spremeni v vino. Na koncu ekskurzije prejmejo otroci personalizirano NFT spominsko plaketo NATURA 2020. Odrasli pa sodelujejo v poslovnem aranžmaju s povabilom.

V futurističnem, otrokom prijaznem Unicefovem mestu Ruše, edinem tovrstnem mestu na svetu s prvinsko ohranjenim pragozdom in 400 milijonov let staro gorsko reko, tako tržimo avtentične, nezamenljive in unikatne naravovarstvene, kulturne, zgodovinske, etnografske in športne NFT ekskurzije.

Ekskurzijo spremljajo prostovoljci kot lokalni vodje poti, ki potujejo z vami v vašem vozilu.

Vaša VIP vstopnica – NFT prispevek: https://www.natura2020.si/nft/

sl_SISL_SI