Realistični gozdni pobeg

ZAČARANA POHORSKA TRNULJČICA  

Odkrijte evropsko kulturno dediščino v slovenski ljubezni

 Sezona traja od 1. 1. do 31. 12.

 

Slovenski zgled prebujene pohorske Trnuljčice je prva dama ZDA Melania Trump. Odkrijte dodano vrednost pohorske Trnuljčice na osupljiv način. Dobrodošli na coachingu.

Bajeslovna pripovedka Pohorska Trnuljčica je mednarodno primerljiva bajeslovna strategija o trnovi poti revnih otrok do svetovno prepoznavnih zvezd, ki kronajo lastno podobo ter z osebno blagovno znamko zaslužijo težko dosegljivo goro denarja. Cilj ljudske pripovedke o lepoti in trpljenju začarane pohorske Trnuljčice je odkriti primerjalni vhod v podzemlje gore znanja, ki se imenuje imaginacija. Ob informacijski tabli Začarana pohorska Trnuljčica je tudi oznanjena skrivnost, da imata oblast in hudobija rezervno glavo.

Vabljeni na izobraževalno enigmo po 2,7 km dolgi asfaltni gorski cesti, kjer boste uživali v naravni toplini sonca in se sprehajali v senci mogočnih pohorskih dreves. Hkrati boste z opazovanjem umetniških skulptur viharili možgane. Tako bo lahko skozi trnje zrasla poklicna pot svetovno primerljive ljubezni/knjige o skrbi zase (kdo, kaj smo).

Odkrijte sodobno bajeslovno ljudsko izobraževalno duhovno izročilo začarane pohorske Trnuljčice, tj. prebujene evropske kulturne dediščine v slovenski šegi na vzhodu Alp, namreč na slovenskem Štajerskem, deželi najstarejše vinske trte na svetu.

Dobrodošli na poti kreativnosti, s katero krepimo vašo imaginacijo. V otrokom prijaznem Unicefovem mestu Ruše ste pohorske Trnuljčice vsi ljudje sveta, saj se tudi odrasli učimo ljubezni skozi naravne vedenjske vzorce trpljenja.

Cilj doživetja je prenos sodobne filozofije samopomoči skozi odkrivanje lastne zrcalne podobe v prispodobi začarane imaginacije, tj. pohorske Trnuljčice, ki je samopodobo gradila od znotraj navzven – s srčno kulturo, ohranjanjem evropske kulturne dediščine v pohorski šegi. Zrcalno podobo slave, hvale in časti tako najdemo v naravnem okolju Pohorja.

S enigmo Pohorska Trnuljčica se delno soočimo že po prvih sto metrih lahkotnega sprehoda, saj je naravni krog življenja kot krožišče Ruška vrata, kjer je promet gost in je treba izbrati zmagovalno pot, tako kot je Trnuljčica sestavljala koščke blaga v celostno podobo/obleko. Informacije so blago, s katerim gradimo lastno podobo, saj ljudski glas seže v deveto vas. Notranje informacije o naravi trpnega/izkustvenega učenja pohorske Trnuljčice nam daje pogled na najstarejšo vinsko trto na svetu. Gre za več kot 450 let staro potomko Modre kavčine, simbola modrosti/učenosti/imaginacije, ki je v tebi. Trdoživost in živost trte sta značajski lastnosti pohorske Trnuljčice, ki je v rani mladosti dojela moč ljubezni, ki se razodeva skozi strast do oblasti nad samim seboj. Dialektično protislovje človekove ljubezni pa je hudobija, tj. nezdrava tekmovalnost, s katero vzgajamo aktualne rodove mogotcev.

Ustno izročilo o začarani pohorski Trnuljčici je zgodba o neskončni, nevidni notranji lepoti človekove narave, ki jo sestavljajo značaj, temperament in imaginacija. Imaginacija (polzavedno) pa je vhod v človeški značaj/jaz. Človek (jaz) in človekova sodobna filozofija podjetništva temeljita na imaginaciji, sanjarjenju o sanjskem cilju. To je zgodba o veliki ljubezni do poklicnega in ljubiteljskega raziskovanja samega sebe.

Neformalno izobraževanje poteka po nauku o modrosti Gnothi seauton, saj je Trnuljčica prispodoba imaginacije – modrosti/energije duha, ki spi v tebi. Cilj je, da se v naravnem okolju pohorskega gozda pod mentorstvom lokalne legende, tj. avtorja nauka Gnothi seauton, spodbudi ustvarjalnost. S prenosom znanja bomo pokazali, kako krepiti/ozavestiti domišljijo o samem sebi, ki jo skušamo pogovorno prebuditi s temeljno raziskovalno duhovno premiso – ali je res, da imata oblast in hudobija rezervno glavo, in kako jo premagati ter kaj nam pri tem sporoča zrcalna slika, tj. ljudsko izročilo o začarani pohorski Trnuljčici?

Vabljeni na 4-urni raziskovalni foto sprehod po dokaj strmi, 2,7 km dolgi etnografski poti, ki je krožna, toda v celoti asfaltirana, pozimi splužena in posipana. Načrtujemo deset postaj za sprehajalna fotosafari instagramska doživetja, s katerimi boste z neposrednim vnosom v lastna družbena omrežja krepili osebnostno blagovno znamko, tako da vam bo zrasel imidž. Notranjo lepoto v naravi Pohorja predstavlja neodkrito podzemlje, kar velja za človeški talent, vir zunanje lepote, ki zavistnežem povzroči frustracije podobno kot podjetniški vzpon posameznih talentov med cenovne zvezde.

Ob 2,7 km dolgi poti so umetniške skulpture kiparskih kolonij umetnikov različnih generacij, ki so na zidni kamen avenije znamenitih Rušanov upodobili portret začarane pohorske Trnuljčice – lik neskončno lepe, čiste in nepokvarjene ljubezni. Opazimo lahko dva muzeja etnografskega orodja na prostem ter vinski sod s potomko najstarejše vinske trte na svetu, tj. več kot 450 let stare Modre kavčine. Vso pot se sprehajamo v senci mogočnih dreves.

Med hojo po klancu z naklonom 18 % izvajamo meditacijsko tehniko globokega sproščanja/dihanja/ozaveščanja. Primerno za otroke ob vstopu v adolescenco. S sprehajalnimi tehnikami opazovanja življenja v naravi bomo viharili možgane ter odkrivali enigmo o začarani pohorski Trnuljčici, pri kateri gre za skrivnost o oblasti in ljudeh, ki so lahko dobrohotni škratje ali hudobni demoni.

Oblast je strast, zato je potrebno upravljanje skrbi zase. Gnothi seauton je nauk o ekonomiji etike kreposti, saj hudobija/konkurenca nikoli ne počiva. Nauk terenskega RRD dela je, da imata oblast in hudobija vedno rezervno glavo. To je ljudska modrost, ki se v prispodobah ljudske književnosti bajeslovno prenaša iz roda v rod.  Lepota znamenite začarane Trnuljčice je kot ljudska modrost Gnothi seauton, ki potuje po celem svetu, saj je znana kot starogrški aforizem o začarani lepoti modrosti, ki jo pooseblja otroška modrost. Začarana pohorska Trnuljčica je otroška junakinja, ob katere portretu bomo naredili instagramske fotosafarije.

Program

 • Od 7.45 do 7.55 ure: Zbor pri hotelu Veter v Rušah, kjer na lastno odgovornost brezplačno parkirate osebna vozila ali avtobuse na prostem ali v garažni hiši, kjer je tudi polnilnica električnih vozil. Tukaj je tudi blagovnica SPAR, ki je odprta vsak dan od 8. ure naprej, tako da lahko kupite pijačo in malico.
 • Od 7.55 do 8.00 ure: Uredimo formalne izjave o udeležbi na lastno odgovornost ter (ne)soglasja za fotosafarije ter objave doživetja na komunikacijskih, trženjskih in družbenih omrežjih organizatorja. Za otroke soglasje podpiše vodja poti, ki jih pripelje.
 • Od 8.00 do 8.05 ure: Od hotela krenemo 100 m do krožišča Ruška vrata, kjer spoznamo ruški grb, tj. skulpturo knjige, ki jo je izklesal in ulil likovni akademik Nikola Perunović. Na kratko vam razložimo, da je otrokom prijazno Unicefovo mesto Ruše nekoč slovelo po prvi gimnaziji na slovenskem Štajerskem. Knjiga je simbol modrosti in kulturnih šeg, saj so se tukaj izvajale znamenite letne gledališke igre, zgodovinsko pomembna pa sta zmaga nad Turki leta 1523 in legendarni boj I. Pohorskega bataljona, znanega po lokalnem vodji Alfonzu Šarhu.
 • Od 8.05 do 8.10 ure: Po 200 metrih ravninske hoje doživimo naslednji fotosafarijski instragramski postanek ob potomki najstarejše vinske trte Modre kavčine. Goste seznanimo z zgodovino zelene znamenitosti ter pojasnimo, da le 12 km proč, v univerzitetnem mestu Maribor, raste gromozanska 450-letna Modra kavčina, na voljo pa je tudi degustacija vrhunskih vin in gastronomskih specialitet.
 • Od 8.10 do 8.30 ure: Sledi 300 metrov hoje po klancu z naklonom 18 %, ko se vzpnemo do zaklenjenega vhoda v začarano pohorsko podzemlje, kjer vhod varujejo zli demoni, a na srečo tam, kjer globoko v podzemlju Pohorja počiva začarana Trnuljčica, bivajo dobri škratje, ki delujejo kot angeli varuhi. Obiskovalce lokalna legenda seznani z ljudskimi šegami v evropski kulturni dediščini otrokom prijaznega Unicefovega mesta Ruše. Predvideno krajše fotografiranje zelene znamenitosti in reševanje enigme.
 • Od 8.30 do 9.00 ure: Premaknemo se 100 metrov naprej do prvega etnografskega muzeja vinogradniške opreme, razstavljene na prostem. Na steni so eksponati portretov mističnih bitij v realistični perspektivi, tam najdemo tudi sanjsko lep kiparski portret začarane pohorske Trnuljčice, ob kateri se fotografirajo turisti. Na sprehajalni aveniji so doprsni kipi znamenitih Rušanov sodobnega časa.
 • Od 9.00 do 9.45 ure: Sprehodimo se ob domačiji Pivec ter zavijemo navkreber do drugega odprtega etnografskega muzeja ročnih orodij za obiranje in delo v vinogradih. To območje je bilo nekoč znano po pridelavi jabolk, jabolčnega mošta, jabolčnega kisa in suhih jabolčnih krhljev za prehrambno zdravilstvo, pravi ljudski glas o ljudski medicini jabolk. Znan je rek, da eno jabolko na dan odžene zdravnika stran. Znane so pravljice o hudobni mačehi in zastrupljenem jabolku.
 • Od 9.45 do 10.30 ure: Opravimo še 450 m v smeri vrha krožne poti, ki zavije nazaj proti Rušam pri legendarni bakreni skulpturi Ruškomalh, tj. umetnini na kamniti steni. Vidimo, da je umetnost tista lepota, na katero nas usmerja naravna lepota pokrajine in narave kot tudi junaštva in ljubezen ljudi, predanih trdemu delu v vinogradu. Znano je, da novembra, na praznik sv. Martina, začarana pohorska Trnuljčica spremeni mošt v vino.
 • Od 10.30 do 10.45: Po 250 m premika je postanek ob klopotcu sredi vinogradov na vrhu. Tu imamo neposreden stik z vinogradi, trsi so na dosegu rok, objema nas blagodejni vonj vinskih goric, svež zrak je terapija za dušo, paša za oči pa so panoramski pogledi proti zahodu zelene Dravske doline, ki jo obdajata zeleno Pohorje in zeleni Kozjak. Simfonija tišine, živahno žvrgolenje ptic pevk, ropot klopotca, vse oznanja prebujenje duha, ki ga na sončen dan prebudi sonce s svojo toplino, ki tako milostno in ljubeznivo zdravi naš pogled na svet bajeslovja.
 • Od 10.45 do 11.00: Začetek krožne poti, priprava na spust z vrha proti Dravski dolini. Spletanja okoliščin lastne podobe/ljubezni se učimo tako aktivno kot pasivno, saj so aktivne informacije vsakdanje blago, iz katerega sestavimo lastno podobo, le če se učimo dolgoročnega šivanja vedenjskih vzorcev. Pohorska Trnuljčica je zgled prvega zakona vesoljne polarnosti bilance življenja/podobe/ljubezni, ki opisuje boj med navidezno ljubeznijo in resnično žrtvijo. To je informacijski zlom javne podobe družbe, ki kaže, da mora vsak sam skrbeti za moralno varnost, kot narekuje zakonitost ekonomije etike kreposti. Celostno podobo studium generale je treba zgraditi, ustrezno opremiti z vodstvenimi kompetencami ter plačati tudi ceno šivanja/vzdrževanja/ohranjanja kraljevske studium generale podobe/obleke. Kot kralji so bomo počutili, če bomo podprli kraljičnino imaginacijo, saj sta znanje in znanost omejena, medtem ko je imaginacija/domišljija/ljubezen/podoba neskončna/večna.
 • Od 11.00 do 11.15: Vmesni panoramski fotosafari starega ruškega jedra s pogledom s Poti v gorico po Dravski dolini v smeri zahod po 200 metrih povratka. V tem delu igre rezoniranja komuniciramo med seboj o enigmi Pohorska Trnuljčica na aktivni strani lastne imaginacije, saj z viharjenjem lastnih fotosafarijskih podob spletemo edinstveno, nepredstavljivo ljubezen do lastnih vodstvenih kompetenc, ki nam omogočijo preboj med cenovno uspešne zvezde. To nam lahko uspe le po načelu sue tempore, tj. ob pravem času na pravem mestu, kar je bistvo zlatega reza, saj je treba poskrbeti za medsebojna razmerja na ljubeči/služnostni način vodenja samega sebe skozi igro življenja. Pohorska Trnuljčica se ravna po naravi, saj ljudskem glas pravi: »Le čevlje/obleko/podobo sodi naj kopitar.« Obujmo si imaginarne, sanjske čevlje, da bo domišljija spletla zmago dobrega nad zlom. Med sprehodom opazujemo stične točke med zelenim Pohorjem, zeleno Dravo in zelenim Kozjakom ter preučujemo poglede na oddaljen grad Falo in državno graščino Viltuš. Danes ni dovolj sešiti grajsko obleko, potreben je viteški stil/stas, tj. kraljevska drža, da v skrbi zase premagamo svoje strahove in predsodke. Zaprti vase smo kot pohorska Trnuljčica, obsojeni na težko življenje hlapcev, če ne zberemo poguma ter se soočimo z lastno imaginacijo. Pot prebujanja lastne ljubezni, tj. vodstvenih kompetenc, je težka, toda sanjska, saj se sanje bogato poplačajo. Kdo v otroštvu ne sanja, da bo postal vodja? Kdo ne sanja o ljubezni, ki ne krni videza staršev/kraljev?
 • Od 11.15 do 11.30: Od informativne table Pot v gorico sledi še 200 metrov sprehoda, višinsko fotografiranje hotela Veter in nad 100 let starega vodnega stolpa TDR, nato pa ostane še 200 metrov do ciljne ravnine. Ob potomki najstarejše vinske trte na svetu Modre kavčine razložimo načrt pisanja lastne knjige o modrosti rezoniranja Gnothi seauton (kdo, kaj smo), saj trpljenje, lepota in ljubezen izvirajo iz miselne naravnanosti. Tako vas usmerimo v prebojno svetovno tržno nišo avtorskih pravic, ki jo predstavlja pisanje lastne knjige življenja, ki obsega opis dejanj, stanj, obstajanja, zaznavanja in spreminjanja skrbi zase, saj tako spremenimo svet na bolje. Zainteresiranim deležnikom procesa rezoniranja razkrijemo tudi podrobnosti nauka o pohorski Trnuljčici in njenih sanjah, ki jih zaznamuje vera v lastno imaginacijo, v katero je brezpogojno investirala, saj je verjela, da bo z lastno domišljijo spletla obleko/ljubezen, na katero bo zaradi lastne sposobnosti vodenja večno ponosna tako v dobrih kot slabih trenutkih življenja. Obvladovati je treba upravljanje oblasti, če želimo odkriti resnico o sebi ter deliti pravico/podobo kot zgled ljubečega/služečega vodje.
 • Od 11.30 do 11.45: Zaključni 700-metrski ravninski del sprehoda po mednarodni kolesarski poti do cilja – hotela Veter. V krožišču Ruška vrata vas opozorimo, da se otroci učijo imaginacije (sposobnosti sanjarjenja) skozi domišljijo, odrasli pa gradimo osebnostni razvoj na osebnosti blagovni znamki. Hkrati vam sporočimo, da ste uspešno opravili uvodni modul Akademije modrosti Gnothi seauton (poznavanje samega sebe), ki jo ustanavlja Šola poslovne in upravljavske modrosti Natura 2020. Plačilo prispevka je potrdilo o opravljenem osebnostnem testu spoznavanja samega sebe skozi zrcalno sliko evropske kulturne dediščine v šegi Pohorska Trnuljčica (biti, početi, imeti). Povabimo vas v nadaljnje programe butičnih turističnih doživetij v neokrnjeni naravi prvinsko ohranjenega pragozda listavcev in iglavcev, ki se nahaja 17 km proč v naravnem rezervatu Šumik na Pohorju. Izberite pravo smer učenja kroga modrosti, da bo vaša ljubezenska knjiga domišljijskega sanjskega življenja kronana z butično poroko Natura 2020. Več si preberite na https://www.natura2020.si.
 • Od 11.45 do 12.00: Slovo in razhod. Zaupate nam lahko reklamacije in pohvale. Dobre volje ne vsiljujemo, nauke delimo le na temelju povpraševanja. Če ni vprašanj, modro molčimo, saj si vsakdo izbere svoj krog začarane cone udobja. Zgodba Pohorska Trnuljčica nam pač pove, da ne moremo sedeti križem rok doma in čakati na svetovno primerljive dosežke/zaslužke. Treba je zavihati rokave, vihariti skozi pasti in ukane ega ter na koncu ponosno ljubiti/oznaniti lastno podobo. Od tega dosežka se lahko dostojno živi. Naše sanje so nam položene v zibelko vodstvenih kompetenc. Za njihovo uresničenje je potrebna kraljevska modrost, tj. ljubezen pod svobodnim soncem.

Pohorska Trnuljčica je spomenik večnosti, po celem svetu prepoznaven smerokaz, da se vlaganje v trnovo pot zdrave konkurence izplača. Morda se imaginacija ne prebudi takoj, toda evropska kulturna dediščina ohrani učencu/obiskovalcu naravni bioritem. Če na koncu izleta/generalke potrkamo na vest, prebudimo duha, saj s coachingom naravno osvobodimo ljubezen, ki pomaga prebroditi slabo in priklicati dobro v vseh štirih letnih časih. V kriznih časih je pohorska Trnuljčica okamnela. Tako še danes čaka na obiskovalce, rešitelje, varuhe evropske kulturne dediščine v pohorski šegi, ki pomeni trdnost, vitalnost in živost/večnost/neskončnost duha.

Pohorska Trnuljčica je osupljiva bajeslovna gozdna pedagogika, v realnem svetu poslovnosti je to realistični gozdni pobeg. Doživetje pomeni duhovno izkustvo energetskega pohodništva, saj med izletom opazujemo naravo in slišimo ljudski glas skozi pripovedke lokalne legende. Umetniško kreirane skulpture so vnesle kulturno komponento večne slave, hvale in časti trpljenja. Dialektično protislovje trpljenja je povzdignjenje. Priljubljeni pasivni prihodki dejanj v mladosti se žanjejo tvorno z velikim časovnim zamikom, tj. na jesen modrosti življenja. Raziskovalci nauka o modrosti Gnothi seauton stavimo na ekonomijo etike kreposti, ki je med poslovneži in ekonomisti manj znana. Za poklic svobodnega zasebnega raziskovalca si je treba vzeti čas.

Dobrodošli med nami! Obisk in doživetje raziskovalno-razvojne enigme Pohorska Trnuljčica je strateška investicija, raziskovanje z lokalnimi legendami pa dolgoročna naložba. Cena na značaj je razkošje, ki ga ni sposoben vsakdo udejanjiti. Le prvi pobere smetano v generaciji, kjer se bajeslovna izročila ustno prenašajo iz roda v rod. Najboljše trženje je reklama od ust do ust, tj. ekonomska propaganda od stranskih do glavnih vrat. Nepomembni postanejo pomembni za človeštvo, navidezno pomembne avtoritete poniknejo ob prvem stiku s tržno realnostjo ekonomije etike kreposti/ljubezni/milosti/blaženosti.

Lokalni vodja

Lokalni sprehajalec je avtor nauka o modrosti Gnothi seauton. Tako je rdeča nit odkrivanja mistične skrivnosti o začarani pohorski Trnuljčici duhovno izkustvo energetskega pohodništva, ki omogoča spoznavanje samega sebe skozi realistični gozdni pobeg po etnografskih gričih Ruš.

Sporazumevamo se v slovenskem, hrvaškem, srbskem in angleškem jeziku, drugo po dogovoru.

Število udeležencev: 1 oseba, coaching tipa 1-1.

 • Timska izobraževanja po posebni ponudbi.

Termin: od 1. 1. do 31. 12. vsako leto.

 • Zbor: vsak dan ob 8.00 in 14.00 uri.

Prispevek: 3.990 €/osebo.

 • Voden ogled. Prispevek vključuje legendarnega lokalnega sprehajalca, ki je prostovoljni vodja poti. Zbrana sredstva se podarijo v dober namen – za razvoj in pospeševanje turizma, ki je glavna nepridobitna dejavnost Turističnega društva Natura 2020, ponudnika sodobnega bajeslovnega izobraževalnega izleta.
 • Upoštevajte splošne pogoje in pogoje za to potovanje na https://www.natura2020.si