Realistični gozdni pobeg

PREMIUM NACIONALNA GEOGRAFSKA EKSPEDICIJA Natura  2020

Duhovna izkušnja energetskega pohodništva

 Sezona od 1. 1. do 31. 12. vsako leto

Najboljših 10 realističnih gozdnih pobegov Natura 2020 po 10 nacionalnih naravnih vrednotah.

Občutite butično doživetje Natura 2020 v osrčju Alp. Mati narava zelene duhovno-energijske oaze Natura 2020 na območju Pohorje-Drava-Kozjak je večna enigma.

Duhovna izkušnja energetskega pohodništva Natura 2020 je kot Vivaldijeva simfonija Štirje letni časi, saj je fotosafari naravnega rezervata Šumik izvedljiv z brezpilotnim letalnikom tudi v zimskem času, enako velja za energetsko zdravilne zvočne terapije/simfonije mogočnega bučanja slapa Šumik.

Gostu zelo intenzivno odkrijemo 10 najboljših presežkov raziskovalne oaze Natura 2020, s katerimi širimo obzorja duha. Realistično doživetje pragozda v srcu vzhodnih Alp tako gostje izberejo prvič v življenju!!! Cilj so Instagram promocije lastne podobe gosta na lastnih družbenih omrežjih. Vsak gost ima svoj stil, vsaka promocija gostu prinese presežen imidž, saj pridobi velik ugled ter mednarodni sloves raziskovalca svetovnih pragozdov.

Vabljeni na prestižno duhovno-energijsko-intuitivno inspiracijo. Vodena ekspedicija obišče deset presežnih nacionalnih naravnih vrednot na vzhodu Alp, namreč pragozdove, gozdne rezervate, botanični univerzitetni vrt, vinsko posest, barska jezera in črno jezero. To so ekstravagantna adrenalinska doživetja na najvišji ravni, visoko intenzivne energijske terapije z visoko dodano duhovno inspiracijo poznavanja sebe v realističnem kraljestvu pradavnine pragozda, kralja gozdov.

Urnik potovanja se prilagodi vremenskim in sezonskim razmeram kot tudi fizičnim sposobnostim gostov. Primerno za vsakogar, od najmlajših do najstarejših, tudi za invalide ter osebe s posebnimi potrebami, kot so npr. gluhonemi, saj briljantno zaznajo energijsko vrednost duhovnega pohodništva ter na koncu sijejo od sreče kot zvezde z neba. Udeležba na lastno odgovornost.

Fotografski posnetki ponudbe so simbolične vrednosti, saj so t. i. velika slika zemljevida izkustva. Dodani so intuitivno, tj. duhovno, energijsko ter inspiracijsko. So okno v svet pravljičnega kraljestva Natura 2020. So čarobna paličica, ki kupcu že na prvi pogled izpolni magične sanje o potovanju po 10 nacionalnih naravnih vrednotah v realnem času.

Prvovrstna vse vključujoča pohodniška izkušnja matere modrosti traja 5 dni/4 noči

Premium treking geografska ekspedicija Natura 2020

Premium treking vodeno potovanje vključuje obisk 10 vrhunskih nacionalnih geografskih lokacij:

 • Naravni rezervat Šumik (57 ha) s pragozdom Šumik (19 ha) ter slapoma Mali Šumik (890 m) in Veliki Šumik (950 m) in kanjonom Lobnica;
 • Črno jezero (1190 m) in Lovrenška jezera (1520 m; 22 ha);
 • Bistriški Vintgar ter slap Šum (600 m) in Framski slap (900 m).

Ekskluzivno potovanje traja 5 dni/4 noči. Največ 6 oseb.

Dobrodošli na duhovni izkušnji visoko vibracijskega energetskega pohodništva, kreiranega z nepredstavljivim doživetjem duhovnega poznavanja samega sebe skozi ekstravagantni fotosafari Natura 2020 v vzhodnih Alpah.

Kreativnost duše, tj. skrb zase ter za vrhunske umetniške dosežke, je prvenec doživetja ustvarjenega za umetniško poustvarjalnost na vseh področjih umetnosti in znanosti, saj dandanes svetovno promocijo lastne samopodobe dosežete v roku 24 ur.

Promovirajte osebnostno blagovno znamko in dobro ime na svetovnem spletu s podporo pradavnine kolosalno lepega doživetja pragozda Šumik, kjer internet in telefonija ne delujeta, omrežja enostavno ni. Pokrajini vladata popoln mir in tišina. Zaradi narave terena, ki je dostopen izključno s hojo, doživite triurno visoko vibracijsko zvočno simfonijo bučanja vodnega toka gorske rečice s tremi mogočnimi slapovi. Doživetje z aromaterapijami veličastnega pragozda. Ekstravaganca pradavnine brez konkurence.

Sprehodi po zmerno težavnem terenu odprtega parka mešanega gozda. Individualni pristop. Osebna asistenca 24/7/365. Sodelujeta mednarodna turistična vodnica in izkušen lokalni sprehajalec, vodja poti. Tako hkrati opravite pregled lastnih kompetenc, osredotočenih na skrb zase. Nikjer ceneje, nikjer hitreje do slave, hvale in časti.

Vzemite si čas zase. Izgovorov bo vedno dovolj, priložnosti ne. Priložnost zamujena ne vrne se nobena. Število mest omejeno, število dni v letu omejeno. Rezervirajte svoj termin ZDAJ!

Fotografije pripovedujejo zgodbo o butičnem doživetju ter so simbolične sporočilne vrednosti, saj so doživetja prilagojena individualnosti ciljnih gostov. Udeležba na lastno odgovornost.

Dobrodošlica gostom

Želite resnično doživeti butični gozdni pobeg? Izberite kolosalno lep pragozd Šumik v vzhodnih Alpah kot trajni dogodek življenja. Ne bo vam žal, obiskali bomo tudi Črno jezero ter naravno vrednoto Lovrenška jezera.

Dobrodošli na realističnem duhovno-energetskem gozdnem pobegu na vzhodu Alp. Predstavljamo vam duhovno-energetski inovativni turizem z naravno dediščino pragozda, s poudarkom na izvedbi 'team building' raziskovanja pradavnine naravnega rezervata Šumik.

V butičnem pragozdu Šumik, ki se nahaja v 57 hektarjev velikem naravnem rezervatu Šumik ob Dravski dolini na vzhodnem Pohorju, boste z vodenimi ogledi občutili tri naravne vrednote, in sicer: 24-metrski slap Veliki Šumik, slap Verna in 9-metrski slap Mali Šumik, saj po kolosalno lepem kanjonu v srcu pragozda teče gorski hudournik Lobnica, ki izvira na Falskem tajhtu ter se izliva v reko Dravo.

Butično zeleno kraljestvo pragozda Šumik vas inspiracijsko vabi na realistični duhovno-energetski gozdni pobeg, s katerim boste prebudili lastno imaginacijo. Realno boste pregledali lastne kompetence za življenje brez interneta in telefonije, saj omrežja ni oziroma deluje omejeno.

Cilj duhovne izkušnje energetskega pohodništva je uživanje v neomejenih energijah narave 57 hektarjev velikega pragozdnega rezervata Šumik, ki se na 'team buildingu' manifestirajo kot dobra volja gostov.

Raziskovalne muze na terenu hitro in enostavno dojamemo, v kakšnem tehničnem stanju so naše kreativne sposobnosti timskega preživetja brez sodobne IKT opreme, saj internet in telefonija v pragozdu ne delujeta, omrežja ni, kar kaže, da gre za realistični gozdni pobeg, ki presega svet domišljije evropskih mestnih prebivalcev. Hvaležnost za blaginjo narave in božjo milost se vrne z otroki in živalmi, ki so dobrodošli na 'team buildingu'. Udeleženec je lahko tudi samo eden (1), saj smo pokorni sluge strankam po sistemu 24/7/365. Na terenu vas spremljata izkušena mednarodna turistična vodnica in lokalni vodja poti.

Namen preizkusa lastnega praga konkurenčnosti je postati relevantna osebnost. To pomeni, da se lastna podoba (kdo, kaj smo) postavi pred ogledalo, tj. mater naravo. Zrelostni izpit iz raziskovalno-eksperimentalnega rezoniranja tako oplemenitimo/presežemo z raziskovalnim delom na terenu energetsko-duhovne zakladnice matere narave. Duhovno-energetska preizkušnja vedenjskega vzorca se tako opravi po izkustvenem programu v pragozdu. Imaginacija narave sproži miselni preskok v poznavanju sebe samega ob svojem času.

Geografsko ekspedicijo pričnemo v Rušah, kjer Turistično društvo Natura 2020 na lastno podjetniško pobudo prostovoljno skrbi za butična naravoslovno-duhovno-energetsko-inspiracijska doživetja pradavnine v 19 hektarjev velikem pragozdu Šumik.

Zbor je pri Hotelu Veter, kjer se turist namesti v predsedniškem apartmaju z džakuzijem ter uživa večerjo na ograjeni individualni terasi apartmaja, saj hotel stoji 400 metrov proč od potomke najstarejše vinske trte na svetu – Modre kavčine. Gost se vsak večer vrne s terenske geografske ekspedicije in ob degustacijah podoživlja refleksijo butičnega doživetja dneva. Na terasi po svobodni volji prenoči pod milim nebom, saj nanj pazijo čarobne gozdne vile. K mirnemu počitku in sladkim sanjam ga spodbujajo zvoki sove z Ruške vinske ceste. Prebudi ga zgodnje jutranje kikirikanje domačega petelina in ptičje žvrgolenje. Refleksija aromaterapij pradavnine pragozda Šumik, ki ga je izbral za realistični gozdni pobeg s ciljem, da prenovi lastno energetsko zavedanje o poslanstvu narave in pragozda, prispeva h globokemu ozaveščanju gosta. Zjutraj si privošči zajtrk v naravnem rezervatu ob Haričevem mlinu, saj se ob Mucevi pečini najprej okrepča s pohorsko naravno mineralno vodo ter pot nadaljuje ob gozdni učni poti Uršankovo. Med potjo naredi nekaj gozdnih fotosafarijev, tudi potoka Pisker, lovskega stolpa in prve dravske elektrarne Fala. Od Haričevega mlina potujemo proti ostankom t. i. Cebejeve žage, kjer spoznamo postopke proizvodnje oglje in bukovih drv. V kanjonu je več brzic, mnoge živali, podrasti in slapišča. Posebne aromaterapije smo deležni med spremljanjem proizvodnje oglja na lokaciji nekdanjega Švajgerjevega mlina, saj so posestniki imeli svoje žage in mline. V gozdarski koči Šumik vas bomo razvajali s kosilom na terenu, saj se v raziskovalno bazo Ruše vračamo šele zvečer. Po tradiciji popotnike postrežejo z domačim aperitivom po izbiri. Poudarek dajemo tudi kulinariki in etnografiji sredogorja Pohorja, ki slovi po ekoloških kmetijah ter sonaravnem trajnostnem razvoju parka mešanega gozda. Za predjed se postreže mlada domača solata s svežim ovčjim sirom in govejim zrezkom Pohorje Beef. Sledi krompirjeva juha. Topla jed požene kri po žilah in vzbudi tek. Glavni obrok sestavljajo: čemaževi rezanci, zrezki mlade govedine Pohorje Beef v hrenovi omaki, domač piščanec na žaru z ekološke kmetije ter popečena polenta s pohorskimi gobami. Za posladek so sladki pehtranovi štruklji. Popoldanski kavi se doda domači med, ki je v prosti prodaji, kot tudi domači kruh iz krušne peči, medtem ko so aromatični in zdravilni čaji pripravljeni iz pohorskih rož, običajno materne dušice. Degustacija hrane, pijač in sladic tako predstavlja tudi idealno priložnost za osebna srečanja z mladimi kmetovalci, ki vam strežejo proizvode lastne lokalne vzreje, pridelave in predelave. V koči so na voljo še tradicionalni ajdovi žganci s kislim mlekom, ki so idealna večerja na terenu, če želi kdo prespati v koči namesto v baznem predsedniškem apartmaju z džakuzijem, eteričnimi olji in masažnimi šobami.

Cilj zgodnjega potovanja je ujeti zlate žarke jutranje zarje s pogledi od zgoraj, tj. z vrha sredogorskega parka mešanega gozda Pohorje. V poletni vročini pa je zaželeno uživanje v hladu in lepoti mogočnih dreves. Večerni fotosafariji so fokusirani na sončne zahode, saj je nebo prekrasno. Gostje samo enkrat doživijo isto podobo neba, kajti vremenske razmere so butične. Ekskluzivna fotosafari doživetja se trajno ohranijo v dolgoročnem spominu, zato se gostje radi vračajo. Posebno doživetje so vikend degustacije priljubljenih piv svetovno znane pivovarne Lobik. V baznem taboru v Rušah je tudi avtokamp s polnilnico za električna vozila, primeren za individualne počitnice, t. i. 'touring holidays', med katerimi udeleženci izvajajo raziskovanje v partnerstvu z lokalnimi sprehajalci, da se na terenu pragozda ne izgubijo ali poškodujejo. Varnost je mati modrosti, pragozd pa strog učitelj.

Gastronomski presežek temelji na lokalni pridelavi in tradiconalni prehrani. V koči Šumik, kjer lahko kupite domače proizvode, kot so med, kruh, žganje in vina, vam postrežemo: za predjed mlado solato s svežim sirom in govejim zrezkom Pohorje Beef, krompirjevo juho, čemaževe rezance, mlado govedino Pohorje Beef v hrenovi omaki, domačega piščanca na žaru z ekološke kmetije, popečeno polento s pohorskimi gobami, medtem ko so sladica ajdovi žganci s kislim mlekom. Večerjo vam postrežemo na terasi predsedniškega apartmaja ali v gozdu ob gozdni koči Šumik. Po hotelski večerni refleksiji doživetja je po želji na voljo še masažna refleksna terapija glave. Spanje pod zvezdami je možno tudi na zaprti apartmajski terasi. Degustacije vin, sokov, kozjega sira, salam, za vegane po dogovoru. Presežek so jedi na žlico, kot so pohorski pisker, pohorska omleta, pohorske palačinke z brusnicami, gobja juha. Enako velja za domače aperitive.

Realistični pobeg v pragozd za dober namen je za tri četrtine Evropejcev nepredstavljiv, saj ne vedo, da imajo priložnost zanj le nekaj kilometrov stran. Društvo vsa presežna sredstva družbeno odgovorno investira v mlade turistične upe, podpira lokalne pridelovalce biohrane, neguje gozdni red ter spoštuje bonton, saj se gibljemo po posebno varovanem območju gozdni habitatov in posebnih vrst ptic. Gradimo lastno blagovno znamko trajnostnega ekološkega turizma Natura 2020, usmerjenega k butičnim duhovno-energetskim potovanjem/doživetjem. Filozofija managementa izhaja iz prastare grške modrosti GNOTHI SEAUTON. Presežek so lokacije za fotografiranje z brezpilotnimi letalniki, butična smolniška Marijina cerkev, tradicionalna priprava oglja in drv. Tako imamo priložnost za osebna srečanja z lokalnim prebivalstvom. Presežek je tudi vsakdanja hotelska nastanitev v predsedniškem apartmaju z džakuzijem in ograjeno leseno teraso, česar nima nobeno pragozdno potovanje na svetu. Presežek je butični avtokamp s polnilnico za električna vozila, česar ne doživite nikjer po svetu. Presežek je tudi pub s proizvodnjo svetovno znanih domačih craft piv.

Program temelji na 10 vrhunskih naravnih vrednotah parka mešanega gozda Pohorje. Osredotočeni smo na doživetja v naravnem rezervatu Šumik. Presežek dopusta so obiski Botaničnega vrta z 2200 vrstami botaničnih inspiracij, krožna vožnja z gondolo na vrh Mariborskega Pohorja, morda celo splavarjenje na reki Dravi. Na voljo je veliko kulturnih doživetij, vključno z ogledi galerij, gradov, industrijske in vojaške dediščine. Program lahko prilagodimo željam gosta, tako da lahko obišče: Postojnsko jamo, Bled, Kobilarno Lipica, samostan Pleterje in grad Otočec, Rakov Škocjan, Sečoveljske soline in druge destinacije v regiji Alpe-Donava-Jadran.

Naravovarstveni habitat gozda in ptic

Naravne znamenitosti so tudi ostanki Vivatovih glažut (1834 – 1982) ter naselje Glažuta, kjer so imeli dve talilni peči in deset delavnic. Steklene izdelke so izvažali v Turčijo, na Bližnji vzhod in v Egipt. Kremen so s splavi dostavljali s Koroške, les je prihajal po 17 km dolgi lobniški vodni riži (1836 – 1959), medtem ko sta vodo zagotavljala Črno jezero in Tiho jezero (Falski tajht).

Tu so nekoč stale Pogačnikove kovačije (1840) in manjša Pogačnikova elektrarna (1908), kjer je danes sodobna MHE Ruše (2012) s skupno močjo 110 kW. Vidni so ostanki Marinčeve žage, Cebejeve žage, kjer se danes ohranja gozdarska tradicija priprave bukovih drv in oglja, Švajgerjeve žage z lesenim mostom, kjer se tudi žge oglje, ter Maroltovega kamnitega mlina z mostom. Občasno obratuje samo še Maroltova žaga.

Edini ruški železniški viadukt (1862) na progi Dravograd – Maribor ob zahodnem krožišču Ruš, kjer je vstop v Lobnico, sestavljajo trije kamniti loki. Viadukt je zavarovan kot lokalni kulturni spomenik.

Sestav gozdnega rezervata Šumik je prvobiten. V njem rastejo bukve, jelke in smreke, gabri, hrasti in kostanji. To je edini ustroj mešanega gozda na Pohorju, kjer prevladujejo listavci. Zavarovan je kot gozd s posebnim pomenom, v ožji del, tj. sekundarni gozd pragozda, se že več desetletij ne posega.

Na magmatskih kamninah uspeva tudi  več botaničnih posebnosti, kot so nenavadni kamenokreč (Saxifraga paradoxa), alpski srobot (Clematis alpina) in rjasti sleč (Rhodondendron ferrugineum). Posebnost so skalne stene iz granodioritne kamnine, med njimi Ravbarske peči, ob katerih hodimo tudi s pomočjo štirih klinov in krajše jeklenice, Jelenska peč, s katere izvajamo fotosafari celotnega pragozda, ter Trije hlabi.

Na Bajgotu, blizu izliva Lobnice v Dravo, je bila steklarna (1744), v kateri so ročno izdelovali fino beneško steklo. Magmatska kamnina granodiorit je nastala v miocenu z izlivanjem magme, kasneje pa jo je erozija preoblikovala v današnjo veličino. Obiskali bomo Tiho jezero (Falski tajht), kjer izvira Lobnica, ki se izliva v Dravo kot desni pritok, na svoji poti pa ima več slapišč, šumov in dva veličastna slapa – Mali in Veliki Šumik. Skale so vlažne, spolzke, interneta in telefonije ni. Vodimo vas po zmerno težavni poti, zahtevnim gostom je na voljo tudi krajša ferata Bajgot. Gozdni rezervat Šumik je edina gozdna površina, kjer se je ohranil prvobitni sestoj dreves, kar je presežek. Presežek je tudi sam srednjegorski pragozd, ki se razteza na 57 hektarjih. To je edini tako visoko ležeči pragozd ter edini z dvema slapovoma, vključno z največjim tovrstnim slapom na Pohorju. Prečili bomo Vernsko slapišče med dvema slapoma, kar je adrenalinski presežek.

Presežek je tudi najdaljša slovenska planinska brv in viseči most. Mogočno bučanje je energijski presežek tri ure trajajoče zvočne kopeli, ko lahko uživate v simfoniji dobrih vibracij, ki zdravijo dušo. Presežek so tudi aromaterapije gozda ter možnost nabiranja gozdnih sadežev, od malin, gob, kostanjev do travniškega cvetja in zelišč, kot so materna dušica, arnika in tavžentroža. Jeleni in srne so kralji živalskega sveta. Zaščiten je divji petelin. Defibrilatorjev ni. V sili kliči 112. Upoštevaj gozdni red in bonton. V naravi si gost. Naravno doživetje je presežek duhovnega miru, duša si odpočije in nabere prvinske energije.

Gostje sploh prvič stopijo v pragozd, prvič vidijo gozd in slapove, kar predstavlja presežek za tri četrtine evropskih gostov. Muze dobijo umetniški navdih na prvinski način, tj. s spoznavanjem samih sebe v ekstremnih pogojih sodelovanja na raziskovalni misiji na terenu pragozda, kar je edinstveni presežek doživetja. Prebudi se kreativna intuicija, potrebna za cenovni preboj na družbenih omrežjih. Skratka, inspiracija pradavnine je presežek realističnega gozdnega pobega po zaščitenem habitatu posebnega gozda in posebnih ptic.

Presežek fotosafarija so fotografski poleti z brezpilotnimi letalniki, ki se priglasijo oblastem, saj jih izvajamo z levega in desnega brega kanjona Lobnice, ki ga pohodnik občuti od blizu in s pogledi od daleč, z lokacije cerkve na Smolniku ter s cestnega križišča v Sončni rebri. Gostje lahko najamejo lokalnega upravljavca letalnika, ki priglasi polete, ter naredijo posnetke po želji, saj kanjon in pragozd opazujemo z obeh bregov, občutimo ga od vzhoda do zahoda.

Na vseh srednjegorskih kmetijah poteka prosta vzreje govedi. Na pašnikih so goveda pasme Cika, v čredah po okoli 40 glav, kar je fotografski presežek, saj sodobni evropski človek še ni videl krave od blizu, kaj šele, kako se pasejo zraven njega. Pasejo tudi drobnico, tako da je dolina bogata z ovčjim in kravjim sirom. Meso prašičev pa je v kombinaciji s konjskim in jelenjim mesom surovina za salame, ki jih postrežejo ob večerji ali zajtrku kot narezek. Domače kokoši nesejo domača jajca, zato so v juhah domači rezanci. To so presežki srednjegorskega podeželja, ki ponuja izjemne panoramske in gastronomske užitke, vključno z degustacijami.

Zdrav življenjski slog gibanja v naravi in komunikacije z živalmi je presežek duhovnega razvoja popotnika, ki duhovno ter stvarno potuje po energetskih inspiracijah ekološke in civilizacijske pradavnine. Jesenske barvne terapije mešanega gozda so presežek potovanja. Občutenje nebeško lepega kraljestva pragozda Šumik je energijski presežek fotosafarija.

Pohodništvo in planinarjenje pomenita razkošje. Zdrav bioenergijski tretma gibanja na svežem zraku je znamenje razkošja. Dovolite si to razkošje, saj vam ponujamo dobre vibracije, dobro počutje po opravljenem pohodniškem testu. Duša zavriska od dobre volje. 

Logistični presežki so: le 25 km oddaljenosti od letališča Edvarda Rusjana ter relativna bližina letališč v Celovcu, Gradcu, Zagrebu in Ljubljani. Samo 13 km oddaljenosti od železniške proge Dunaj – Trst oziroma zgolj 500 m od železniške postaje Ruše na progi Beljak – Maribor. Za terensko vožnjo po pragozdu je potrebno le osebno vozilo, kar je presežek geografskih nacionalnih ekspedicij oziroma realističnih gozdnih pobegov. Fotografsko opremo in brezpilotni letalnik gost uporablja na lastno odgovornost.

Smo edini slovenski pragozd, kjer se ohranja gospodarsko življenje. Izkoriščamo vodno energije in druge obnovljive vire, saj kmetije proizvajajo sekance, brikete in druga goriva, s čimer ohranjajo zvestobo krožnemu gospodarjenju z gozdom, kar kaže na trajnostno skrb za okolje in butični turizem. Smo tudi edini srednjegorski pragozd z večstoletno gospodarsko tradicijo.

Vključena je tudi storitev tržnega komuniciranja na lastnih profilih gostov na družbenih omrežjih. S tem je povezano portretno fotografiranje Foto M, zračni posnetki z gostom kot tudi osebni marketing na blogu društva ter upravljanje instagramskih izkušenj gosta na njegovem računu, kar omogočamo kot prvi v Sloveniji. Tako lahko pragozd Šumik občutite individualno ali skupinsko, kot osebni tretma 5-dnevnih aromaterapij, saj je vsak atom kisika dodana vrednost rdečim krvnim telescem, ki vzbudijo kundalini energijo.

Po posebnem naročilu izdelamo 3- ali 1-dnevni energetsko-duhovni pohodniški 'team building', kjer poskrbimo za duhovno oskrbo z energijami visokih vibracij. Storitev je že vključena v ponudbi, h kateri spada tudi hrana iz nahrbtnika z domačimi dobrotami lokalnih pridelovalcev. Primerna je za vse starostne skupine gostov, od najmlajših do najstarejših, saj je program individualno prilagodljiv.

Poleg največjih zvezd filmske in fotografske umetnosti so naša ciljna skupina tudi otroci, katerih vrednost je nagnjenje k umetnosti, kulturi, upravljanju družbenih omrežij, duhovnosti in športu.

Naši gosti se počutijo kot kralji pragozda, saj si vzamemo ekskluzivni čas za butično doživetje po njihovi meri. Potovanje ni časovno tekmovanje. Izkustveno je prilagojeno fizičnim parametrom skrbi zase ter moralnim vrednotam.

Naši idealni gosti so npr. filmski zvezdnik Keanu Reeves, športni zvezdnik Luka Dončić ali prva dama ZDA Melania Trump. Postanite svetovna zvezda, občutite 5-dnevni visoko intenzivni energetsko-duhovni realistični gozdni pobeg po pragozdu Šumik.

Garancija – denar vrnemo takoj, če ne dosežete pravičnega zadoščenja.

Ekskluzivno potovanje traja 5 dni/4 noči. Največ 6 oseb.

KAJ BOMO DOŽIVELI?

Muzam ponujamo ekstravagantno geografsko sproščanje v zelenem kraljestvu pragozda na vzhodu Alp, kjer na posameznih predelih butične geografske ekspedicije internet in gravitacija ne delujeta. Lokalni sprehajalec poskrbi, da se ekspedicija vsak dan dobre volje vrne v geografsko bazo. Potujemo s terenskimi vozili, peš in na lastno odgovornost.

Ker je geografska pravljica Natura 2020 darilo sveta, boste v treh dneh spoznali neskončno dobroto/lepoto/transmisijo neusahljive narave nebeškega roba vzhodnih Alp.

 Odkrivali bomo pet zvezd antične pradavnine neokrnjenega kraljestva Natura 2020:

 • Prva zvezda: Veliki slap Šumik je največji slap butične destinacije Natura 2020.
 • Druga zvezda: Pragozd Šumik je edini pragozd nedotaknjene destinacije Natura 2020.
 • Tretja zvezda: pet veličastnih slapov na enem kilometru zračne linije Nature 2020.
 • Četrta zvezda: nepredstavljiva Lovrenška jezera ter prvinsko Črno jezero so črni biseri Nature 2020.
 • Peta zvezda: kanjon Lobnica je fascinantna duhovna inspiracija na enem kilometru zračne linije Nature 2020.

Obiskali bomo:

 • edinstveni Pragozd Šumik z naravnimi znamenitostmi: Velikim slapom Šumik, Vernskim slapom in Malim slapom Šumik;
 • fascinanten Bistriški Vintgar s krajevnimi posebnostmi: Rimskim kamnolomom, Maroltovo smreko ter slapom Šum;
 • nebeško krasno srednjegorsko Črno jezero in slap Skalca;
 • nepredstavljiva Lovrenška jezera, od koder bomo nadaljevali s kratkim potovanjem po Dravski dolini mimo cerkve v Lovrencu in Puščavi ter naprej mimo gradu Fala in prve dravske elektrarne Fala;
 • nedotaknjen kanjon Lobnica.

 PROGRAM:

DAN SVETOVNE DOBRODOŠLICE OB POTOMKI NAJSTAREJŠE VINSKE TRTE NA SVETU

 •  Prihod stranke v predvideni hotel, tj. Hotel Veter, Mariborska cesta 31, Ruše. Prevzem sobe, ureditev formalnosti, obrazložitev programa, napotki ter preverjanje ustreznosti telesne pripravljenosti in pohodniške opreme.
 • Geografska ekspedicija se izpred hotela Veter z našim voznikom in v spremstvu turistične vodnice odpravi s terenskim vozilom na Pohorje do informacijske table za slap Skalca (954 m n. m.). Do slapa je 20 minut hoje. Ekskluzivni fotosafari ob slapu.
 • Prihod na Areh ter ogled planote in grobnice kralja Henrika, pokopanega s sarkofagom v cerkvi sv. Areha. Pokušina pohorske žganjice.
 • Kratek realistični pobeg do potomke najstarejše vinske trte na svetu, ogled mestnega jedra Ruš.
 • Večerja v hotelu. 
 • Večerne delavnice z videopredstavitvijo treking geografskih sprehajalnih ekspedicij, motivacijski pogovor o predstavitvi poti in načrtovanih doživetjih.

PRVOVRSTNI DAN BARJANSKIH JEZER

 • Zajtrk v Hotelu Veter.
 • Vožnja z našim voznikom in vodnico ob reki Dravi do parkirišča na Rogli (1517 m n. m.). Kava in žganjica v koči.
 • Zmerna 6-kilometrska hoja z vmesnimi postanki po planjah, in sicer od parkirišča Športnega parka Rogla (okoli 1500 m n. m.) do razglednega stolpa Lovrenška jezera (1520 m n. m.), kjer je počitek, malica in pijača iz nahrbtnika.
 • Sprehodi ob Lovrenških jezerih, hoja po lesenih podestih. Ekskluzivni fotosafari lokvanjev.
 • Povratna hoja od Lovrenških jezer po isti 6-kilometrski gozdni poti do avtomobila na Rogli. Skupna dolžina pešpoti 12,5 km.
 • Potovanje na Osankarico (1191 m n. m.), kjer parkiramo.
 • Peš hoja po lesenih podestih skozi gozd do barja Črno jezero (1195 m n. m.) in nazaj.
 • Povratek po Sončni poti nad kanjonom Lobnica.
 • Večerni fotosafari ob izlivu Lobnice v reko Dravo.
 • Večerja.
 • Etnografski realistični sprehodi na relaciji Pod goroj – Bezena.

 

DAN PRAGOZDA ŠUMIK

 • Zajtrk.
 • Odhod s terenskimi vozili in turistično vodnico izpred Hotela Veter v smeri pragozda Šumik (nevaren, skalnat, spolzek teren).
 • Parkiranje na gozdnem parkirišču Zgornji Smolnik (820 m n. m.).
 • Treking hoja do slapa Veliki Šumik (950 m n. m., spolzka tla, neutrjena pot). Vmesni krajši počitki, ekskluzivni fotosafari neposredno ob slapu Veliki Šumik. Teren nevaren, skalnat, tla spolzka. Potrebna ustrezna pohodniška oprema.
 • Počitek in malica iz nahrbtnika ob slapu Veliki Šumik.
 • Peš vrnitev po isti poti do avtomobila.
 • Presenečenje!!!
 • Plavanje, savnanje, wellness.
 • Večerja.
 • 'Team building', zaporniška igra RUMLKUKL.

BOTANIČNI DAN

 •  Zajtrk.
 • Potovanje na relaciji Ruše – Slovenska Bistrica – Ložnica.
 • Pohod po Bistriškem Vintgarju na slap Šumik.
 • Povratek po isti poti.
 • Kosilo.
 • Postanek in ogled Botaničnega vrta Pivola.
 • Povratek v hotel.
 • Zaključni treking po Vinski in Srčni poti na Kalvarijo.
 • Večerja v hotelu.

POSLOVILNI DAN

 • Zajtrk
 • Zaključek ekspedicije, povzetek in pogovor o programu, reklamacije, pohvale.
 •  Podroben časovni načrt potovanja dobi stranka ob ureditvi formalnosti.

PREMIUM CILJI

Premium inovativna zelena treking ekspedicija Natura 2020 omogoča izkustveni preizkus prvinskega poznavanja samega sebe.

Z izkustvenim spoznavanjem zelene oaze Natura 2020 se gostje seznanijo s prastaro modrostjo o poznavanju samega sebe GNOTHI SEAUTON.

 • Cilj prvovrstnega trekinga je, da v miru in tišini spontano odkrijemo/ozavestimo/doživimo prvinsko skrb zase.
 • Cilj je prebujanje vodstvenih kompetenc.
 • Cilj je odkriti pravi jaz.

LOKALNI ZNAČAJ

 • Natura 2020 je karakterno, smiselno in naravno sestavljeno geografsko območje s tremi krajinskimi mejniki – zeleno reko Dravo, zelenim Kozjakom in zelenim Pohorjem, ki omogočajo prvovrsten umik v gozdno realnost pradavnine. Krajina ponuja družabne igre, trekingi so 'team buildingi', doživetja so načrtovana kot delovna srečanja/soočenja z lokalnim karakterjem, ki zrcalno brusi značaj gostov, zato imamo unikatne goste, ki potrebujejo točno to, kar ponuja NATURA 2020, ki jo lahko spoznavamo desetletja, a bomo vedno deležni pravičnega zadoščenja. Narava nam vrne, kar izpostavimo, iščemo, ozavestimo.
 • Bazni tabor resničnostnih treking ekspedicij so Ruše, ki slovijo po prvi gimnaziji na Slovenskem iz 17. in 18. stoletja, katero je vodil domači župnik Jurij Kozina. Značaj Ruš ponazarja odprta knjiga narave, simbol v grbu mesta. Gostom omogočamo tudi 'escape' doživetja, kulturne in druge aktualne športno-vedenjske dogodke. Modrosti in skrivnosti pokrajine kažejo na edinstveno možnost podoživetja karakterja pristne zgodovine ter doživetja prvinskega bioritma sodobne Nature 2020. Soočanja na terenu krepijo vedenja o poznavanju samega sebe. Moduli trekingov so izbrani poučno, vodenja so zabavna, druženja pristna in poduhovljena v duhu pradavnine.

GOSTOLJUBJE

Podarjamo vam darilo Natura 2020, katerega je možno doživeti le tako, da se izkustveno preizkusimo v radosti življenja, ki se imenuje poznavanje samega sebe. 

Poklanjamo zeleno oazo veličastne ljubezni Natura 2020, kjer skrb zase postane stvarna visoka dodana vrednost nepozabnega darila.

Prebujamo, česar ne morete kupiti za noben denar, tj. lastno skrb zase.

Spodbudimo kundalini energijo, ki spi v vaši podzavesti.

Premium treking Natura 2020 je prestižno slavnostno darilo za posebne priložnosti, saj ekspedicija traja samo tri dni.

Slovesno ekspedicijo Natura 2020 sestavljajo vodeni treking pohodi na pet različnih fascinantnih slapov, obiskali bomo nešteta naravna srednjegorska jezera, odkrivali pradavnino antičnega pragozda, prebivali pa v baznem taboru Natura 2020, in sicer v prvovrstnem predsedniškem apartmaju z džakuzijem za dve muzi. 

Presenetite obdarovance s sanjsko geografsko ekspedicijo Natura 2020, ki je ena in edina na celem svetu!!!

 

V gostoljubju smo unikatni, izvirni, butični. Slovimo predvsem kot dobre duše, saj smo dobrega srca in odprtega uma. Odkrit dialog z naravo in bogastvom v sebi je naše poslanstvo. Komuniciramo univerzalno, tj. s čisto zeleno energijo, ki jo ustvarja park mešanega gozda NATURA 2020 ter naše čiste misli. Čista miselna naravnanost, čista energija. Lokalne specialitete so gobova juha, pohorski pisker, kmečka pojedina, pohorska omleta, jabolčni zavitek, orehova potica, borovničevec. Najboljša vina so iztisnjena iz grozdja potomk najstarejše vinske trte na svetu. Botanična presenečenja so neusahljiva. Dobra volja in pogum sta stalna spremljevalca gostoljubja.

RAZISKOVALNA BAZA NATURA 2020

 • Natura 2020 tvori geološko celoto vzhodnih Alp, naravni ekosistem med zelenim Pohorjem, zeleno Dravo in zelenim Kozjakom. Poseben pečat mu dajejo najvzhodnejša slovenska visoka barja – Črno jezero, Lovrenška jezera in Ribniško jezero –, ki nas očarajo. Za zahtevne obiskovalce narave pa je neprecenljiv obisk nebeško veličastnih slapov. K njim spadajo slap Šum, slap Skalca, Vernski slap, štirje mali slapovi Šumik ter veliki slap Šumik, kralj pragozda Šumik. Slapovi so visoki od 9 do 36 metrov. Umik v večni pragozd Šumik pa pomeni vrhunec turističnega potepanja po zeleni oazi miru, tišine in zvočnih kopeli. Poti do slapov so zelo spolzke, zato je priporočljiva planinska oprema. Hoja na lastno odgovornost. Telefon in internet ne delujeta.

 • Pot skozi pragozd na Veliki slap Šumik je zahtevna, zato je neprimerna za otroke in ljudi z vrtoglavico, odsvetuje se tudi neizkušenim pohodnikom, saj je teren spolzek, vije se čez skale, ki so ponekod varovane z jeklenico, pobočje je strmo, padec je lahko usoden.
 • Stopnja ekspedicije/trekinga 2: ekspedicije/trekingi Natura 2020 potekajo po vzorno urejenih poteh, delno tudi po zelo zahtevni planinski poti na slap Veliki Šumik. Poti so povsod urejene in označene, nekatere zahtevajo dobro fizično pripravljenost in kondicijo. 
 •  Sezona za RRD ekspedicijo traja od 21. maja do 21. novembra (vsako leto).

Namestitev in prehrana:

 • Bazni kamp je v mestu Ruše, Slovenija.
 • Dobimo se pred Hotelom Veter, Mariborska cesta 31, Ruše.
 • Dvakrat namestitev v Hotelu Veter, Mariborska cesta 31, Ruše.
 • Brezplačno parkiranje v garažni hiši.
 • Brezplačen wifi.
 • Do trgovine SPAR je deset metrov.
 • Do središča mesta je 400 metrov.
 • Bankomat ob hotelu.

Ekspedicija vključuje slovensko vodstvo, po potrebi komuniciramo v angleščini, hrvaščini in srbščini. Po posebnem naročilu zagotovimo tudi prevajalca v druge svetovne jezike.

Odhod iz baze je vsak dan ob 7. uri, izjema je prvi dan, ko se dobimo ob 15. uri in se ob upoštevanju vremenske napovedi dogovorimo za urnik vodenih pohodov. Ob sprejemu je video motivacijska delavnica, sledijo individualni coachingi, dobrodošlica in degustacija.

Splošni in posebni pogoji:

Sezona petih (5) enodnevnih premium geografskih treking ekspedicij traja od 21. 5. do 21. 11. (vsako leto/vsak dan). Prevoz in turistični vodnik ter vodja poti so vključeni v ceno. Prevzem apartmaja po 14. uri. Obvezna pisna ureditev formalnosti. Hoja na lastno odgovornost. Fotosafari na lastno odgovornost. Priporočljiva udobna pohodna obutev, za izbrane pragozdne zavarovane plezalne poti plezalna oprema in usposobljenost. Rezervna oblačila, pokrivala za primer dežja. Za umazana in raztrgana oblačila ne odgovarjamo. Za uničeno obutev ne odgovarjamo. Hrana in pijača na trekingu iz nahrbtnika na lastno odgovornost. Dobra telesna in psihična pripravljenost. Visoka motivacija. Otroci in mladina do 18 let z dovoljenjem staršev. Otroci do 7 let brezplačno.

Ponudba velja za eno (1) osebo (enojna/dvojna zasedba). Na posebno željo tudi za skupino največ šestih oseb. Prevoz za enodnevne realistične geografske gozdne pobege/sprehode na lastno odgovornost – lokalni sprehajalec se pelje v vašem vozilu!!! Na določenih predelih pragozda in pogorja navigacija in internet ne delujeta. Rezervacija termina do 30 dni pred nastopom trekinga/pobega. Sprejem gosta/osebe v Rušah. Plačilo po predračunu osem dni pred potrditvijo rezervacije. Ne spreglejte promocijskih nakupov »ticketing« premium darilnih bonov. Odjava gostovanja/potovanja možna do tri dni pred pričetkom. Dan pred pričetkom vrnemo 90 odstotkov cene. Reklamacije prijavite takoj, najkasneje pisno ob slovesu, na obrazcu Ocenjevanje gostoljubja/zadovoljstva.

 

 • Ob prijavi upoštevajte pogoje potovanja in pogoje za to potovanje!

Premium kakovost:

 • Dogodek prijavimo oblastem!
 • Delno zelo zahtevno planinsko pot spremljajo gorski reševalci in gorski vodniki.
 • Skupina vključuje največ 6 oseb.
 • Termin po lastni izbiri.
 • Varnost je na prvem mestu. Telefon in internet ne delujeta!!! V sili kličite 112!!!
 • Podarili bomo neprecenljivo presenečenje – veličastno urbano botaniko narave!
 • Dodatna usposabljanja, izobraževanja in kulturna doživetja.

KAJ JE VKLJUČENO V CENO?

Prijava dogodka oblastem, 5 nastanitev, 5 polpenzionov, vodja poti, spremljevalec, lokalni turistični vodnik, organizacija in izvedba potovanja, organizacija in izvedba premium treking ekspedicije, 1 uvodni seminar o etiki kreposti, 10 videodelavnic o spoznavanju terena, ogled dokumentarnega filma TURNIR PRI ŠUMIKU, 30 ur vodstva na terenu, 30 ur fizičnega spremstva na terenu, nonstop adrenalinsko doživetje, nonstop foto safari, nonstop realistični pobegi, nonstop umik/vrnitev k naravi, nonstop trening poznavanja samega sebe po nauku GNOTHI SEAUTON, nonstop naravni wellness, svež zrak in gozd, bogat s kisikom, nonstop naravne zvočne/vodne terapije, nonstop izviri pohorske mineralne vode, nonstop duhovno potovanje, nonstop pohodništvo in treking, 3 vodena potovanja po Pragozdu Šumik, 1 vodeni pohod na Veliki slap Šumik, 1 vodeni pohod na Vernski slap, 1 vodeni pohod na Mali slap Šumik, 1 vodeni pohod na Hudičevo pečino, 1 vodeni pohod na slap Skalca, 1 vodeni pohod na Bistriški Vintgar, 1 vodeni pohod na slap Šum, 1 vodeni pohod na Črno jezero, 1 vodeni pohod na Lovrenška jezera, 1 vodeno potovanje po Dravski dolini, 1 vodeni ogled Falske pečine, 1 vodeni ogled HE Fala, spremstvo gorskega reševalca, spremstvo gorskega vodnika, spremstvo turističnega vodnika, 1 degustacija mineralne vode, 1 botanično presenečenje, 1 zaporniška igra RUMLKUKL, 1 resnična gozdna igra, 1 duhovni treking, 1 motivacijski 'team building', 1 sprehod po srčni poti, 1 sprehod po vinski poti, know-how, skrbnik/tutor/mentor 72 ur.

Obdarite svoje najdražje z butičnim drilom nepredstavljive vrednosti.

 • Podarjamo vam darilo Natura 2020, katerega je možno doživeti le tako, da se izkustveno preizkusimo v radosti življenja, ki se imenuje poznavanje samega sebe. 
 • Poklanjamo zeleno oazo veličastne ljubezni Natura 2020, kjer skrb zase postane stvarna visoka dodana vrednost nepozabnega darila.
 • Prebujamo, česar ne morete kupiti za noben denar, tj. lastno skrb zase.
 • Spodbudimo kundalini energijo, ki spi v vaši podzavesti.
 • Butični darilni bon za 1 osebo.

Cena: od 4.960 € ( all inclusive) za 1 odraslo osebo.

Plačilo po predračunu. 

Nakazilo v enem obroku najkasneje 14 dni pred prihodom v bazo.

 • Cena na osebo je določena na podlagi dvojne ali enojne zasedbe (razen če ni drugače navedeno) ter ne vključuje mednarodnega letalskega prevoza in najema vozila. Vse cene so navedene v ameriških dolarjih in se lahko spremenijo. Za več informacij si oglejte pogoje tega potovanja.

 

PRIJAVITE SE TUKAJ