Realistični gozdni pobeg

OTROKOM PRIJAZNO UNICEFOVO MESTO RUŠE

Duhovno izkustvo energetskega pohodništva

Sezona od 21. 5. do 21. 9. (vsako leto)

 

Otrokom prijazno Unicefovo mesto Ruše je prvo slovensko Unicefovo mesto z realističnim nacionalnim pragozdom na svetu, tj. 19 ha veliko naravno vrednoto Šumik, ki leži v 57 ha velikem nacionalnem rezervatu Šumik.

Z nami boste na realističnem gozdnem pobegu odkrili skrivnosti pragozda Šumik, namreč slapova Mali in Veliki Šumik, obiskali bomo šotno barje Črno jezero, se sprehodili po kolosalno lepem kanjonu Lobnice ter občudovali neokrnjeno naravo in ostanke mlinov, žag, kovačij, steklarn, fužin.

Vabimo vas na realistični gozdni pobeg po neokrnjenem zelenem kraljestvu Pohorja, pravem zelenem paradižu za aktivne počitnice. Glas tišine zelenega Pohorja prinese radost in duhovni mir, saj stavimo na duhovno izkustvo energetskega pohodništva.

Program:

 • Nastanitev je v predsedniškem apartmaju hotela Veter po 14. uri v otrokom prijaznem Unicefovem mestu Ruše, ki so prvo Unicefovo mesto na svetu z realističnim pragozdom.
 • Uredimo društvene formalnosti.
 • Sledi poklon potomki najstarejše vinske trte na svetu – modri kavčini.
 • Sledijo prvi raziskovalni koraki po mestnem jedru Ruš oziroma prva tematska ekspedicija na terenu.
 • Večerjo lokalnih pridelovalcev izberemo na terasi predsedniškega apartmaja, kjer je možen tudi nočni počitek pod milim nebom, intimno in v soju zvezd, da občutimo prvovrstno aromaterapijo neponovljivega hotelskega predsedniškega butičnega doživetja na prostem.
 • Zbor glavne ekspedicije naslednje jutro ob 6. uri.
 • Sprehod po pragozdu Šumik do slapov Mali in Veliki Šumik.
 • Sprehod do Črnega jezera, Jelenove peči, Globokarjevega vrha, smolniške cerkve.
 • Sprehod po kanjonu Lobnice ter fotosafari ostankov mlinov, žag, fužin, kovačij.
 • Kuhanje tradicionalne enolončnice Pohorski pisker ali 'catering' postrežba lokalne specialitete iz pohorske mlade govedine na pikniku ali v gozdarski vili Koča Šumik.
 • Zajtrk ter razhod do 10. ure.

Konkreten urnik za duhovno izkustvo energetskega pohodništva oblikujemo po posnetku stanja cilja 'team buildinga'. Pri izvedbi se upoštevajo gozdni red, vreme in kondicija!

Raziskovali bomo enigmo, in sicer skrivnostni algoritem Šumik, skrivnostno šifro Lobnica, ter preučili gostoljubje Unicefovega prvega mesta na svetu z mešanim pragozdom, v katerega bomo realistično vstopili.

Deležni boste ekološke hrane lokalnih pridelovalcev, degustacije vin ali 'craft' piv, gastronomske specialiteta iz pohorske mlade govedine. V sezoni boste lahko nabirali gobe, borovnice in kostanj. 

Lokalni sprehajalci popeljemo goste na lahkotne sprehajalne aktivne počitnice, med katerimi na tisoč in en način obiščemo zelene podeželske znamenitosti ruške občine, ki meri 61 km2. 

Sezona: od 21. 5. do 21. 9. vsako leto. Dogodek traja 3 dni / 2 noči. Skupina šteje največ 6 oseb.

Cena: 2.950 EUR za 1 odraslo osebo ('all inclusive').

Upoštevajte splošne pogoje na www.natura2020.si ter pogoje za to potovanje na www.natura2020.si/pobeg.

PRIJAVITE SE ZDAJ