Realistični gozdni pobeg

OBIŠČITE BUTIČNO SLOVENIJO

Duhovno izkustvo energetskega pohodništva

Sezona traja od 21.05 do 21.9. (vsako leto)

 

Želite obiskati Slovenijo, osupljivo domovino prve dame ZDA Melanie Trump? Prevzela vas bo domača hrana prvotne domovine Melanie Trump, kot je tradicionalna praznična orehova potica, katero je Melania Trump podarila papežu Frančišku.

Gostje izjemno lepe domovine Melanie Trump ste kralji zelenega kraljestva Natura 2020, tj. veličastnega ekosistema zelenega Pohorja, zelene Drave in zelenega Kozjaka. Ali veste, da je otrokom prijazno Unicefovo mesto Ruše prvo tovrstno mesto na svetu z mešanim pragozdom prvinskega sestava listavcev in iglavcev? Ali veste, da 99 % ljudi še nikoli ni bilo v pragozdu? Poznate sončno stran Alp? Za to prestižno butično doživetje potrebujete ČAS + DOBER NAMEN = PRVOBITNO DUHOVNO IZKUSTVO ENERGETSKEGA POTOVANJA. Vabimo vas na realistični gozdni pobeg po neokrnjenem zelenem kraljestvu Pohorja. Z nami boste na realističnem gozdnem pobegu odkrili skrivnosti pragozda Šumik, namreč slapova Mali in Veliki Šumik, obiskali bomo šotno barje Črno jezero, se sprehodili po kolosalno lepem kanjonu Lobnice ter občudovali neokrnjeno naravo in ostanke mlinov, žag, kovačij, steklarn, fužin.

Realistični gozdni pobeg pričnemo z namestitvijo v predsedniškem apartmaju v baznem kampu v Rušah. Ruše so prvo otrokom prijazno Unescovo mesto na svetu z realističnim pragozdom le 17 km proč od starega trškega mestnega jedra, kar je pravi zeleni paradiž, resnični raj na Zemlji.

Program:

Prvi dan

 • Nastanitev je v predsedniškem apartmaju hotela Veter po 14. uri v otrokom prijaznem Unicefovem mestu Ruše, ki so prvo Unicefovo mesto na svetu z realističnim pragozdom.
 • Uredimo društvene formalnosti.
 • Sledi poklon potomki najstarejše vinske trte na svetu – modri kavčini.
 • Sledijo prvi raziskovalni koraki po mestnem jedru Ruš oziroma prva tematska ekspedicija na terenu.
 • Večerjo lokalnih pridelovalcev izberemo na terasi predsedniškega apartmaja, kjer je možen tudi nočni počitek pod milim nebom, intimno in v soju zvezd, da občutimo prvovrstno aromaterapijo neponovljivega hotelskega predsedniškega butičnega doživetja na prostem.

Drugi dan

 • Zbor glavne ekspedicije naslednje jutro ob 6. uri.
 • Sprehod po pragozdu Šumik do slapov Mali in Veliki Šumik.
 • Sprehod do Črnega jezera, Jelenove peči, Globokarjevega vrha, smolniške cerkve.
 • Sprehod po kanjonu Lobnice ter fotosafari ostankov mlinov, žag, fužin, kovačij.
 • Kuhanje tradicionalne enolončnice Pohorski pisker ali 'catering' postrežba lokalne specialitete iz pohorske mlade govedine na pikniku ali v gozdarski vili Koča Šumik.

Tretji dan

 • Zajtrk ter razhod do 10. ure.

Konkreten urnik za duhovno izkustvo energetskega pohodništva oblikujemo po posnetku stanja cilja 'team buildinga'. Pri izvedbi se upoštevajo gozdni red, vreme in kondicija!

Raziskovali bomo enigmo, in sicer skrivnostni algoritem Šumik, skrivnostno šifro Lobnica, ter preučili gostoljubje Unicefovega prvega mesta na svetu z mešanim pragozdom, v katerega bomo realistično vstopili.

Deležni boste ekološke hrane lokalnih pridelovalcev, degustacije vin ali 'craft' piv, gastronomske specialiteta iz pohorske mlade govedine. V sezoni boste lahko nabirali gobe, borovnice in kostanj.

Lokalni sprehajalci popeljemo goste na lahkotne sprehajalne aktivne počitnice, med katerimi na tisoč in en način obiščemo zelene podeželske znamenitosti ruške občine, ki meri 61 km2.

Sezona: od 21. 5. do 21. 9. vsako leto. Dogodek traja 3 dni/2 noči. Skupina šteje največ 6 oseb.

Cena: 2.950 EUR za 1 odraslo osebo ('all inclusive').

Udeleženci upoštevajo splošne pogoje na www.natura2020.si ter pogoje za to potovanje na www.natura2020.si/pobeg.