Butično doživetje prvinske pradavnine

OBČUTITE KRALJESTVO PRAGOZDA ŠUMIK

 

Dobrodošlica gostom/obiskovalcem

Dobrodošli v 57 ha velikem naravnem rezervatu Šumik na vzhodu Alp. Skozi veliko sliko pragozda bomo prebudili očem skrite modrosti duhovnega izkustva Gnothi seauton (prebujanje sebe samega).

Odkritje, da ste v imenu modrosti sposobni narediti, česar drugi ne bi mogli, je vredno ljubezni/naložbe/tveganja. Vsebine nauka narave so zrcalna slika lastne podobe, ki jo odkrivamo v vseh štirih letnih časih na tisoč in en 'all inclusive' način. Kdor tvega, ta odkriva/uživa koristi!

Glasba srca je univerzalna jezikovna govorica, s katero komuniciramo med realističnim gozdnim pobegom Natura 2020. Nežna melodija gozda, mogočno bučanje/valovanje rečnih tokov, simfonija blagodejnih zvokov neokrnjene narave ter glas tišine so sredstva meditacije, s katerimi sonaravno zdravimo/prebujamo/odkrijemo/spoznamo samega sebe (kdo, kaj smo).

Umetnost je preživeti dan, dva ali tri v tišini gozda/narave, kjer smo v pristnem stiku s samim seboj. Komunicirati s samim seboj je izziv časa, ki ga prakticiramo v brezčasju prvinskega pragozda na vzhodu Alp.

Navodila

Vljudno vabljeni na osupljivo duhovno izkustvo poznavanja/prebujanja samega sebe (Gnothi seauton).

Izberite naložbo vase, tj. ustrezno ponudbo prestižnega raziskovalnega doživetja, saj ni vsako doživetje ustrezno za prebujanje/preobrazbo življenjskega sloga.

  • 3-dnevna seansa Gnothi seauton je prava pot do osnovne svetovno prepoznavne instagramske lastne podobe Natura 2020.
  • Pametna raziskovalno-poslovna specializacija/ekspedicija pa traja pet (5) dni.

Pet dni izmenjave duhovnega izkustva prebudi vseh pet sestavin/zvezd imaginacije. V treh dneh energetskega pohodništva pa sestavimo/prebudimo značajski trikotnik v skladu z eno izmed ponudb/ogledal.

Celostno poskrbimo za vašo fotosafarijsko podobo, saj 99,99 % prebivalcev sodobnega urbanega sveta še nikoli ni bilo v prvinsko ohranjenem pragozdu.

Smo nepridobitna organizacija. Z nakupom izdelkov iz ponudbe Natura 2020 prispevate sredstva za širitev univerzalnega nauka o modrosti Gnothi seauton po celem svetu.

Občutite zeleno kraljestvo – energetsko-duhovna izkušnja Natura 2020.

Turistično društvo Natura 2020 upravlja lastno blagovno skupino butičnih zelenih doživetij Natura 2020. Ostajamo zvesti presežni ekonomiji etike kreposti, tj. nauku o modrosti GNOTHI SEAUTON (poznavanje sebe samega), na katerem temelji filozofija rezoniranja, gostoljubje ter vizionarsko poslanstvo/delo. Stremimo k družbeni odgovornosti, saj dobiček vlagamo v glavno nepridobitno dejavnost razvoja in spodbujanja trajnostnega turizma. Dojemamo, da 99,99 % gostov še nikoli ni občutilo pragozda v realnem času.

NATURA 2020 je ekstravagantno darilo za posebne priložnosti, ciljno kreirano za petične goste pradavnih pragozdov, saj je zelena atrakcija smiselno dostopna vsak dan in vsako leto po sistemu 24/7/365. Za prestižno avanturo si je treba vzeti čas!!! Denar ni dovolj!!! Slavnostnih trenutkov življenja ne praznujemo vsak dan v gostoljubju pragozda – v sanjskem naravnem rezervatu!!!

Z zaupanjem v goste ponosno krepimo inovativni ekonomski model legendarnih naravovarstvenih vrhunskih doživetij pradavnine, ki jih omogoča 10 najbolj prestižnih naravnih vrednot duhovno-energetsko visoko vibracijske zelene oaze Natura 2020 (Pohorje-Drava-Kozjak). Izbrali smo 10 najbolj pristnih, največjih in najbolje dostopnih nacionalnih zelenih atrakcij območja Natura 2020, ki je po geografskem sestavu prvovrstna naravna znamenitost Štajerske. Zakaj ne? Z nami odkrijete skrivnostni energijski tok začarane pohorske Trnuljčice, tj. gorske rečice Lobnice, ki šumi in žubori ter valovi kot Vivaldijeva simfonija Štirje letni časi. V Lovrenških jezerih se skriva povodni mož Jezernik, medtem ko po legendi o mistični atrakciji v sarkofagu v cerkvi sv. Areha spi kralj sv. Henrik.

Najbolj avtentična zelena atrakcija prestižne zgodbe Natura 2020 je 57 ha veliki naravni rezervat Šumik z znamenitim 19 ha velikim pragozdom Šumik, ki privablja obiskovalce zaradi 24,5 m visokega slapa Veliki Šumik, 9 m visokega slapa Mali Šumik ter slapišča Verna. Vodimo vas po kolosalno lepem kanjonu Lobnice tik pod vodno atrakcijo – slapom Veliki Šumik. Hoja je načrtovana po posebni, a relativno dobro označeni, delno varovani in manj zahtevni poti ter se izvaja po mokrih tleh in spolzkih skalah. Prečkali bomo več stranskih pritokov gorske rečice Lobnica, enega ob Ravbarjevi peči po najdaljši slovenski planinski brvi. Kanjon Lobnice pa prečkamo po impozantnem visečem mostu. Atrakcija prestižnega zelenega duhovno-energetskega doživetja so barvne aromaterapije prvinskega sestava mešanega gozda bukve, gabra, smreke in jelke kot tudi zvočne kopeli v obliki 3-urnega intenzivnega visoko vibracijskega bučanja gorske rečice Lobnice, v ljudskem izročilu pojmovane kot legendarne začarane kraljične Trnuljčice. Luksuzni sprehod je kot naravna Vivaldijeva simfonija Štirje letni časi. Pozimi je glasbeni presežek zvokov slapa Veliki Šumik slišna in vidna le z 200 m oddaljene makadamske ceste, ki se ne pluži. S te ceste se izvajajo uradno prijavljeni fotografski poleti z brezpilotnimi letalniki.

Prestižno 5-dnevno ekspedicijski geografsko doživetje Natura 2020 izvajamo kot realistični gozdni pobeg, ki je kombiniran z enigmo o gozdnih demonih, škratih in vilah. Kralja živali jelena uzremo, če imamo srečo, na Jelenovi peči, od koder se odpira vseobsegajoč, nepredstavljiv panoramski pogled na pradavni pragozd.

Slovenska atrakcija – zeleno kraljestvo Natura 2020 za dober namen

  • Ljubim Naturo 2020 – Ljubim zeleno atrakcijo Natura 2020.

Naravna vrednota Natura 2020 na vzhodu Alp v Sloveniji, ki jo pooseblja upravni okraj Ruše, je svetovno primerljiv penicilin za prosti čas, izobraževanje ter več doživetij, saj cono udobja premaknemo na višjo frekvenco in zato zmagamo v boju proti monotonosti, debelosti, razočaranju v ljubezni ali propadli poklicni karieri. Udeležba za prosti čas ali poklicno tekmovalnost. Skrb za lepo naravo pokaže skrb zase. To je boj za preživetje ter vrhunske osebne, poslovne in umetnostne dosežke/presežke. Če ste se ujeli v past uspešnosti, vam pokažemo zeleno kraljestvo, tj. lepo naravo, pradavnino, ki je zdravilo, ki večno, fascinantno in impresivno deluje na spomin. Duhovno-energetska pradavnina pragozda in naravnega rezervata je univerzalno čudežno zdravilo, potrebno za premagovanje prastrahu. Potrebujete le iskrico neverjetnosti ter sodobne nepredstavljivosti, inspiracijo matere modrosti. Kje drugje najdemo motivacijo na lastne dosežke kot v naravni vrednoti Natura 2020. Njeno doživljanje sestavlja tudi voden obisk pragozda, barskih jezer in botaničnega vrta. Individualnost omogoči rezonirajoče bisere lastne podobe gosta, ki se zrcalijo v bogastvu zelenega kraljestva Natura 2020. Rezervirajte termin zdaj! Število dni, število skupin, število posameznikov je omejeno! Čas pa hitro mine! Upravljanje časa v dober namen je presežek gostoljubja naravne atrakcije/ekspedicije Natura 2020.

  • Odkrijem Naturo 2020 – Odkrijem zeleno atrakcijo Natura 2020.

Glavna vrednota zelenega kraljestva Natura 2020 je lokalna skupnost, saj so domačini priložnost za izmenjavo mnenj o pradavnini krajev, legend, časov ter občutje kulinaričnega, etnografskega, gastronomskega, kulturnega, arheološkega, znanstvenega in umetniškega duha tradicionalne in sodobne ustvarjalnosti. Občutite ljubezen, prepustite se razvajanju na pristen, aktiven način. Delite ljubezen, delite energijo in energija zelene ljubezni časa se bo vrnila brezčasno ter brezpogojno. Ljubezni narave ne morete kupiti za denar ali je dobiti na ukaz, če ste še tako bogati, lahko le ujamete trenutke milosti in blagoslova, če ste spoštljivi in ravnate dostojno. Preizkusite lastno podobo, lastno obnašanje in skrb zase v družinskem ambientu, multikulturno. Lokalni vodje poti so lokalni sprehajalci. To niso tekmovalci na čas, saj obvladajo brezčasje naravne vrednote in brezpogojnost duha pradavnine. Tako je realistični gozdni pobeg Natura 2020 prvovrstni presežek prvinskega doživetja. Slovenski narodnozabavni ansambel Avsenik je svetovni rekorder v prodaji tradicionalnih narodnih viž, uglasbenih iz ljudskih izročil. V vsaki koči VRH POHORJA bo narodnozabavna glasba znak dobrodošlice, gostoljubja.

Ujemite čas digitalizacije, vlagajte v skrb zase skozi zeleno atrakcijo Natura 2020. Vse na enem mestu za ugodno ceno, saj vam ostanejo trajni spomini na ekstravagantno avanturo Natura 2020. Ohranite in nahranite otroka v sebi.

  • Čutim Naturo 2020 – Čutim zeleno atrakcijo Natura 2020.

Občutite zeleno kraljestvo Alp Natura 2020. Obiščite zeleno kraljestvo Alp, to je nebeško zeleno atrakcijo Natura 2020. Ljubite zeleno smaragdno kraljestvo Natura 2020. Odkrijte kolosalno lepo zeleno atrakcijo Natura 2020. Natura 2020, ti si naša ljubezen, skrivnostna in magična, lepa in začarana.

Skupni imenovalec raziskovalno-razvojno-duhovno-energetskega gibanja Natura 2020 je, da se počutimo duhovno in energetsko 'full' dobro, saj je gibanje pravi pomen duhovne izkušnje energetskega pohodništva. Vsak dan potujemo in se gibljemo, saj je gibanje duha eden glavnih elementov zelenega duhovno-energetskega popotništva. Na svežem zraku, soncu ali v dežju ter v naravni klimi se čim več gibljemo skozi vse štiri letne čase. Tako se dobro počutimo v svojem telesu, duhu in umu, saj se gibljemo za dušo, srce in ljubezen. Natura 2020 je način življenja; to je prvinski način spoznavanja sebe samega, ne zgolj filozofija ekonomije etike kreposti, utelešene v skladu z naukom o modrosti Gnothi Seauton (kdo, kaj smo). Delimo dobro voljo, dobro prakso duhovne lekcije matere pradavnine. Z načinom gostoljubja/življenja gostu, nam dragemu duhovnem popotniku/obiskovalcu, povemo, kdo in kaj smo, saj smo to, kar so gostje – angeli varuhi zelenega duhovno-energetskega izkustva, ki biva/vibrira tukaj in zdaj, izključno za vas, dragi gostje, naši presvetli svetovljani/vzorniki. Gostje ste zgled, po katerem se ravnamo. Gostje ste kralji. Vsako delo je častno, služiti kraljem zelenega kraljestva Natura 2020 je nebeška modrost/čast. Hvala, slava in čast vam – našim gostom.

  • Obiščem Naturo 2020 – Obiščem zeleno atrakcijo Natura 2020.

Glavni trije elementi počitniške izbire Natura 2020 so: gibanje, prehrana in počitek. Prehrana lokalnih ekoloških pridelovalcev velja za naslednji pomemben prispevek h gibanju, ki ga je vsak dan točno toliko, da se počutimo dobro. Ne pretiravamo s pohodništvom, saj je gastronomija temelj energetskega presežka duhovnih lepot naravnega amfiteatra. Dan pričnemo z zajtrkom v naravi. Vstanemo zgodaj, ko zapoje domači ali divji petelin. Vsak dan zaužijemo več obrokov, ki so vključeni v ceno in predstavljajo temelj zdravega gibanja. Ekstremne vremenske razmere kompenziramo z gastronomskimi užitki, gibanje z globokim sproščanjem, kar ugodno vpliva na regeneracijo duha, motivacijo in doseganje cilja – ravnotežja. Rezoniranju, tj. počivanju duha, posvetimo vso pozornost skozi celotno operacijo preobrazbe in prenove duha. Obzorja duha širimo s prenosom know-how izkustva GNOTHI SEAUTON ter globokim počitkom. Ponoči spimo pod milim nebom, tj. na terasi predsedniškega apartmaja ali na drevesu oziroma v šotoru, skednju in senu. Gibanje, prehrana in počitek so ključne sestavine doživetja Natura 2020. Ne pretiravamo, ključ je zmerna pot, to je naša zlata sredina/izkušnja! Ne trudite se sami, to ni prava pot k poznavanju sebe samega. Duhovito ter na lokalno kraljevski način podpiramo vaš način vseživljenjskega izkustva, tako da se prepustimo toku butičnega duhovno-energijskega izkustva/pohodništva/potovanja. Služimo vam, nismo ustvarjeni zase. Poznate še kje takšno skrb za vas? Ne oklevajte. Do naročila vas loči EN KLIK.

Vabljeni na butično duhovno izkušnjo energetskega turizma.

Izberite lastno geografsko doživetje pradavnine pragozda Šumik. Fotografije pripovedujejo zgodbo o butičnem doživetju ter so simbolične sporočilne vrednosti, saj so doživetja prilagojena individualnosti ciljnih gostov. Udeležba na lastno odgovornost.

Garancija – denar vrnemo takoj, če ne dosežete pravičnega zadoščenja.

Natura 2020 je zelena oaza sklenjenega regijskega parka mešanega gozda Pohorje, ki kraljuje na vzhodnem robu Alp. To je svet, kjer prevladujejo metamorfne kamnine. Osrednji del tvorijo magmatske kamnine, bogat gozd, skrita jezera, divje soteske in slapovi, barja, čudovite planje in razgledni vrhovi. Razprostira se ob reki Dravi, ki loči svet doline na Pohorje in Kozjak. Pradavna narava ostaja enako neokrnjena kot pred stoletji, zato privablja ljudi k obiskovanju in odkrivanju kraljestva butične podobe Natura 2020.

Natura 2020 tvori geološko celoto vzhodnih Alp, tj. naravni ekosistem med zelenim Pohorjem, zeleno Dravo in zelenim Kozjakom. Poseben pečat mu dajejo najvzhodnejša slovenska visoka barja – Črno jezero, Lovrenška jezera in Ribniško jezero –, ki nas očarajo. Za zahtevne obiskovalce narave pa je neprecenljiv obisk nebeško veličastnih slapov. K njim spadajo slap Šum, slap Skalca, Vernski slap, štirje mali slapovi Šumik ter veliki slap Šumik, kralj pragozda Šumik. Slapovi so visoki od 9 do 36 metrov. Umik v večni pragozd Šumik pa pomeni vrhunec turističnega potepanja po zeleni oazi miru, tišine in zvočnih kopeli. Poti do slapov so zelo spolzke, zato je priporočljiva planinska oprema. Hoja na lastno odgovornost. Telefon in internet ne delujeta.

Najpomembnejši kulturni spomenik turistične avanture je cerkev sv. Areha, ki stoji na naravni uravnavi pohorskega slemena, 1230 metrov visoko. Zgodovina jo prvič omenja leta 1545, vendar je od takratne stavbe ohranjen le zvonik. V drugi polovici 17. stoletja je dobila današnjo podobo. Notranjost je bogato oblikovana, medtem ko je zunanjost precej groba in križasto obokana. Posebnost cerkve je grob sv. Henrika z nagrobnikom iz poznoromanskega obdobja. Kult sv. Henrika so častili šentpavelski benediktinci. Sv. Henrik predstavlja simbol boja proti protestantom v času protireformacije.

Gozdni predeli Nature 2020 so bili že v srednjem veku spodbuda za mobilno steklarsko obrt. Glažutarsko steklarstvo, ki je doseglo vrhunec v začetku 19. stoletja, je doživelo zaton na prehodu iz 19. v 20. stoletje. Največja pohorska glažuta je bila Vivatova glažuta, ki je izdelovala tudi bogato okrašene kozarce s podobo Ruške Marije.

Kulinarika Nature 2020 je preprosta, pristna in domača. K njej sodijo gobova juha z ajdovimi žganci, ajdova kaša, dunajski zrezek, pohorska omleta, palačinke z brusnicami, borovnicami in nadevi iz orehov, srnji golaž, pohorski pisker, raznovrstne jedi iz divjačine, pohorska bunka, suhomesni izdelki.

Posebnost ponudbe Nature 2020 so planje, ki jih najdemo na najvišjih vrhovih v smeri glavnega slemena. Srečamo jih na poti z Rogle na Lovrenška jezera ter so eni najlepših travnatih okrasov, ki nas spremljajo med raziskovalnim spoznavanjem novih krajev. Poleti preraščajo planje zdravilne rože arnike – neprecenljiva zelišča za zdravilce. Pravi izziv je tudi duhovno energetsko pohodništvo ob Lobnici, tj. od Maroltovega jezu do njenega izliva v reko Dravo.

Črno jezero je črni biser pohodov Natura 2020. Poseben diamant kraljestva Nature 2020 pa so Lovrenška jezera, kjer se skriva povodni mož Jezernik. Ekspedicija se bo srečala tudi s simbolom kralja pohorskih živali, saj bomo obiskali Jelenovo peč. Iskali bomo tudi začarano princeso Trnuljčico, tj. rečico Lobnica, ki teče po istoimenskem kanjonu. Prav tako bomo odkrivali skrivnostni vhod v podzemlje pradavnine Natura 2020 – Pod goroj na Podpohorski vinsko-srčni poti. Dravski rafting oziroma splavarski krst pa je zanimivo turistično doživetje, ki ga načrtujemo izključno ob polni luni.

Standardno ekspedicijo sestavlja obisk treh temeljnih modulov kraljestva Natura 2020. To so:

  • modul Pragozd Šumik,
  • modul Lovrenška jezera in
  • modul Črno jezero.

V primeru zelo slabega vremena izbiramo med univerzitetnim Mariborskim Pohorjem (posest Meranovo in Botanični vrt) ter ogledom gradov Dravske doline. Vinske brbončice boste tako lahko preizkušali v Sloveniji ali Avstriji.

Realistični pobeg Natura 2020 traja 5 dni. Turistična raziskovalna ekspedicija se izvaja kot delovno srečanje z namenom graditve tima ('team building') za 2 do 5 oseb. Pot skozi pragozd na veliki slap Šumik je zahtevna, zato je neprimerna za otroke in ljudi z vrtoglavico, odsvetuje se tudi neizkušenim pohodnikom, saj je teren spolzek, vije se čez skale, ki so ponekod varovane z jeklenico, pobočje je strmo, padec je lahko usoden.