Splošni pogoji

Splošni pogoji Natura 2020 in pogoji za to udeležbo

Turistično društvo Natura 2020 je nevladna organizacija.

Njena glavna nepridobitna dejavnost je razvoj in spodbujanje turizma.

Pridobitne dejavnosti so:

- dejavnost organizatorjev potovanj;

- rezervacije in druge dejavnosti, povezane s potovanji;

- organiziranje razstav, sejmov in srečanj;

- druge športne dejavnosti.

Zahvaljujemo se za vašo rezervacijo in vas hkrati prosimo, da se seznanite z naslednjimi pogoji.

 • Za rezervacijo je potrebno predplačilo v višini 100 % cene.
 • Namestitev v hotel je mogoča takoj po 14. uri na dan prihoda.
 • Ob prvem delovnem srečanju uredimo društvene formalnosti*.
 • Odjavo iz hotela je treba opraviti do 11. ure na dan odhoda.
 • Nepravočasna odjava iz hotela se dodatno zaračuna.
 • Otroka, starejšega od 12 let, se prijavi kot odraslo osebo.
 • Cena vključuje vse ('all inclusive').
 • Če želite spremeniti ali odpovedati obstoječo rezervacijo, se obrnite na naš rezervacijski center.
 • Ob prijavi oblastem je treba predložiti veljaven osebni dokument.
 • Ob ureditvi formalnosti z društvom ni članarine.
 • Turistično takso, vključno s promocijsko takso, plača gost; doplačilo je obvezno za vse goste.
 • Otroci in mladina od 7. do 17. leta starosti plačajo nižjo turistično pristojbino.
 • Otroci do 6. leta starosti so oproščeni turistične takse.

Za dodatne informacije smo dostopni na elektronskem naslovu: info@natura2020.si.

Pridržujemo si pravico do odjave ali spremembe rezervacije, če pride do zlorabe rezervacijskega sistema ali se pojavi napaka, ki je posledica malomarnosti uporabnika.

Prevoz in turistični vodnik ter vodja poti so vključeni v ceno. Prevzem apartmaja po 14. uri. Obvezna pisna ureditev formalnosti. Hoja na lastno odgovornost. Fotosafari na lastno odgovornost. Priporočljiva udobna pohodna obutev, za izbrane pragozdne zavarovane plezalne poti plezalna oprema in usposobljenost. Rezervna oblačila, pokrivala za primer dežja. Za umazana in raztrgana oblačila ne odgovarjamo. Za uničeno obutev ne odgovarjamo. Hrana in pijača na trekingu iz nahrbtnika na lastno odgovornost. Dobra telesna in psihična pripravljenost. Visoka motivacija. Otroci in mladina do 18 let z dovoljenjem staršev. Otroci do 7 let brezplačno.

Ponudba velja za eno (1) osebo (enojna/dvojna zasedba). Na posebno željo tudi za skupino največ šestih oseb. Prevoz za enodnevne realistične geografske gozdne pobege/sprehode na lastno odgovornost – lokalni sprehajalec se pelje v vašem vozilu!!! Na določenih predelih pragozda in pogorja navigacija in internet ne delujeta. Rezervacija termina do 30 dni pred nastopom trekinga/pobega. Sprejem gosta/osebe v Rušah. Plačilo po predračunu osem dni pred potrditvijo rezervacije. Ne spreglejte promocijskih nakupov »ticketing« premium darilnih bonov. Odjava gostovanja/potovanja možna do tri dni pred pričetkom. Dan pred pričetkom vrnemo 90 odstotkov cene. Reklamacije prijavite takoj, najkasneje pisno ob slovesu, na obrazcu Ocenjevanje gostoljubja/zadovoljstva.

Stopnja ekspedicije/trekinga 2: ekspedicije/trekingi Natura 2020 potekajo po vzorno urejenih poteh, delno tudi po zelo zahtevni planinski poti na slap Veliki Šumik. Poti so povsod urejene in označene, nekatere zahtevajo dobro fizično pripravljenost in kondicijo.

Naročilo in sklenitev pogodbe

Seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake

Ponudnik se zavezuje, da bo naročniku izročil blago v skladu s predstavitvenim materialom ter pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov je napaka stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli ponudnikovih izjav o značilnostih blaga (izobraževalnih programov), ki jih je dal ponudnik zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Uveljavljanje pravic potrošnika z naslova stvarne napake in obveznosti ponudnika v primeru stvarne napake so opisane v 10.1 členu splošnih pogojev poslovanja.

Pogoji, roki in postopki za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe

Stranka, ki je fizična oseba in ki pridobiva ali uporablja storitve ponudnika za namene izven njene poklicne ali pridobitne dejavnosti (potrošnik), lahko odstopi od pogodbe v roku 14 dni po sklenitvi pogodbe.

O odstopu od pogodbe oziroma nakupu izdelka mora stranka – potrošnik ponudnika obvestiti preko e-pošte (info@natura2020.si). Ponudnik bo sprožil postopek za izbris nakupa. V primeru, da je bila naročnina ali nakup prekinjen v roku 14 dni, je ponudnik v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov dolžan vrniti znesek kupnine, kar naredi najkasneje v roku 14 dni od dneva prejema obvestila kupca o odstopu od pogodbe.

Stranke, ki niso potrošniki, v nobenem primeru oziroma času nimajo pravice do vračila kupnine ob odpovedi naročenih storitev oz. pogodbe po tem, ko je ponudnik že prejel njihovo plačilo.

Če pride do spremembe podatkov, ki jih je stranka navedla ob naročilu storitev, je dolžna o spremembi podatkov pisno obvestiti ponudnika najkasneje v roku 8 dni po nastanku spremembe. Poleg obvestila ponudniku, je stranka dolžna spremeniti podatke v uporabniških straneh in ostalih aplikacijah, ki jih nudi ponudnik. Naročnik trpi vse neugodne posledice opustitve obvestila o spremembi podatkov, tudi v primeru, če rok iz prejšnjega stavka še ni potekel.

Pogoji odpovedi rezervacije

Rezervacija velja do 24. ure na dan prihoda.

V primeru, da se gost ne pojavi, se mu zaračuna polna cena rezervacije.

Plačilni pogoji

 • Uporaba plačilne kartice Diners Erste Card ali American Express brez dodatne dokumentacije, brez obresti. Za nakup na obroke se odločite neposredno ob plačilu s kartico na prodajnem mestu, največje število enakih obrokov je 12.
 • Doplačilo glede na število obrokov: 6 obrokov (5 % cene), 12 obrokov (8 % cene).

Garancija trojnega zadovoljstva na razkošno butično doživetje

Pravično zadoščenje je že od nekdaj trojno. Nič ne tvegate, če sodelujete z nami, saj gre za razkošno butično doživetje, na katero dajemo trojno garancijo:

 • Garancijo izvirnosti. Natura 2020 je edinstven svetovni habitat, kjer se v otrokom prijaznem Unicefovem mestu naravno prepleta dober namen turistov s prvinskim sestavom prvobitno sestavljenega mešanega pragozda listavcev in iglavcev.
 • Garancijo kakovosti. Nikjer ne svetu ni kombinacije zelene energije, kakršno sestavlja zelena naveza »Pohorje-Drava-Kozjak«, ki predstavlja veličastno barvno, zvočno in gozdno aromatsko kopel skozi celo leto. Duhovno izkustvo je kot visoko intenzivna Vivaldijeva simfonija Štirje letni časi.
 • Garancijo zadovoljstva, ki kaže na neprecenljivo dejstvo, da smo vsi, na čelu z nami, prepričani, da boste z nami ne le obogatili svoje dobro ime, ampak tudi okrepili lastno javno podobo neustrašnosti, saj boste ponosno pokazali svojo novo instagramsko podobo celotnemu svetu.
 • Če z doživetjem vseeno ne boste zadovoljni, vam bomo brezpogojno v celoti vrnili denar!!!

Pritožbeni postopki

V primeru težav se kupec s ponudnikom lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti na. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@natura2020.si ali po klasični pošti.

Ponudnik se zavezuje, da bo pritožben postopek vodil resno in korektno, ter da se bo (v primeru upravičenosti pritožbe kupca) nemudoma odzval v skladu s temi splošnimi pogoji in izpolnil svoje obveznosti, ki jih po teh določilih ima do kupca oziroma naročnika.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

______________

* Ureditev društvenih formalnosti pomeni, da soglašate, da brezplačno postanete član društva s pasivno pravico, saj  je treba zavarovati odgovornost in riziko dogodkov. Hkrati soglašate, da sami nosite polno odgovornost za vožnjo z lastnim vozilom po gozdnih poteh in parkiranje lastnega vozila na gozdnih parkiriščih. Obenem pristajate, da se boste zaradi preprečevanja morebitnih okužb, npr. klopnega meningoencefalitisa, redno pregledovali ter poskrbeli za zaščito pred piki strupenih kač (modras, gad), kar še zlasti velja za otroke.