Kreativni kulturni turizem

SKRIVNOSTNA MOČ TRNULJČICE

Dokumentarni filmski turizem

Sezona traja od 31. 5. do 30. 9.

 

Iščete mistične izzive? Vas zanima naravna znanstvena fantastika? Želite odkriti skrivnostno moč Trnuljčice ter preizkusiti lastno moč imaginacije?

Vabljeni na vzhod Alp, kjer odkrijete zeleno deželo Slovenijo. Občutili boste zdrav gorski duh Pohorja in uživali v neokrnjeni naravni vrednoti pragozda Šumik. Samo enkrat v življenju boste na oddihu v osupljivem pragozdu.

Skrivnostna moč mistične Trnuljčice – pradavnine, matere modrosti/ljubezni – se iz roda v rod prenaša iz podzavesti v zavest, oznanja avtorski nauk o poznavanju samega sebe Gnothi seauton (kdo, kaj smo).

Z nami odkrijete most do poznavanja sebe z udeležbo v realističnem gozdnem pobegu, ki ga omogočamo kot duhovno izkustvo energetskega pohodništva, saj se bomo na nevarnem terenu narave soočili s skrivnostno močjo mistične Trnuljčice, katere marmorno obličje je od ledene dobe ohranjeno na vzhodu Alp, kjer se v 57 ha velikem naravnem rezervatu Šumik nahaja 19 ha velika prvinsko ohranjena naravna vrednota pragozd Šumik na Pohorju, v osrčju katerega odkrijemo najvišji slovenski slap na nekarbonatnih tleh, tj. slap Veliki Šumik, ki je hkrati največji desni pritok Drave, do katerega pridemo po najdaljši slovenski planinski brvi, kanjon Lobnice pa prečkamo po visečem mostu. Neokrnjena narava človeka in pradavnine je dvojni prestiž, ustvarjalni presežek izpopolnjevanja sebe.

Doživetje sestavljajo naravne visoko intenzivne zvočne kopeli gorske rečice, šumenje listavcev in vrtinčenje zračnih tokov dreves, barvne terapije kolosalne pradavnine, knajpanje obraza v deroči vodi, refleksna rečna masaža stopal, preizkus po zahtevni ferati v predelu Holcarska pot, travniška kopel ter mnoga presenečenja iz živalskega in rastlinskega sveta, naravni fitnes, meditacijska glasbena seansa ter toplina lokalne legende, vodje poti.

Sprehajalno doživetje sprošča napetost, toplina pradavnine umiri duha, energija duhovnega izkustva refleksno sproži pristno ustvarjalnost, prebudi se voditeljska iznajdljivost. Domov se vrnete sproščeni in dobre volje.

Primerno za aktivno družino in vsakogar, ki je starejši od 9 let, zmore 5-kilometrski sprehod po zahtevni planinski poti in obvlada uporabo obvezne varovalne planinske opreme.

Butična narava prestižnega doživetja je namenjena zgodnjemu prebujanju vodstvenih kompetenc voditeljev (moškost, ženskost, otroškost) kot tudi krepitvi značajskega trikotnika (biti, početi, imeti) ter učenju vrlin upravljanja znanja.

Bistveno je, da postanete glavni junak lastnega igranega filmskega dokumentarnega doživetja, ki visoko dvigne vaš imidž trajnostno naravnane zelene uspešnosti in osebnostne blagovne znamke, saj 99,99 % ljudi še nikoli ni bila v pragozdu, kjer se soočimo s prvinsko ohranjenim karakterjem pragozda, ki je ogledalo lastne (za)vesti.

‘Know-how’ dogodke si lahko izberete za osebno zadoščenje, lahko jih podarite, ali pa z njihovo pomočjo ustvarite prebojno poslovno zgodbo, po kateri boste postali znani po celem svetu.

Zbirno mesto v otrokom prijaznem Unicefovem mestu Ruše, kjer uredimo formalnosti, med drugim podpišete izjavo o udeležbi na lastno odgovornost.

Lokalni vodja poti potuje v vašem vozilu, ki naj bo prilagojeno vožnji po gozdni cesti.

Pozitivna kritika

»Sliši se sanjsko, a tudi realistično. Res celovito turistično doživetje, naravnano na potrebe sodobnega človeka, bravo! « (FB, 28. 7. 2019 ob 8.57 uri, prof. dr. Vesna Mikolič)

“Živahno in privlačno. Doživetje intenzivno nagovarja kupca. Pri oblikovanju naslova sem sodeloval z željo, da društvu uspe prodor na trgu.” (Boštjan Grošelj, e-sporočilo z dne 19. maja 2020 ob 21.06 uri)