Realistični gozdni pobeg

PRAGOZDNO KRALJESTVO NATURA 2020 

Duhovno izkustvo energetskega pohodništva 

Sezona traja od 1.1. do 31.12. (vsako leto)

 

Vabimo vas na osupljivo, divjo in adrenalinsko avanturo NATURA 2020pustolovščino v pradavnem pragozdu. Ste že bili v pragozdu? Pragozd je ogledalo vaše modrosti.

Obiščite evropsko kulturno dediščino v slovenski šegi NATURA 2020, saj v mešanem pragozdu na vzhodu Alp ni telefonskega signala in interneta.

Privilegij ekskluzivnega butičnega doživetja so samotni kilometri hoje po pradavnem pragozdu, kjer ni internetne povezave in telefonskega omrežja. Cilj doživetja je spoznavanje bajeslovnega pripovednega izročila. Z nami boste spoznali kulturno bajeslovno ljudsko izročilo, kot so pesmi ljudskih godcev.

PROGRAM

Prvi dan

14.00 – 15.00: Prihod v Ruše in ureditev formalnosti

15.00 – 19.00: Legendarna lovska pustolovščina Janijeva klopca in lovsko bajeslovje

19.00 – 21.00: Namestitev in večerja izpod peke na odprtem ognju

21.00 – 23.00: Taborni ogenj in ljudske pesmi

Drugi dan

6.00 – 7.00: Jutranje prebujanje in zajtrk

7.00 – 12.00: Ekspedicija v pragozd Šumik (Zgornji Smolnik – slap Veliki Šumik – ferata Bajgot)

12.00 – 14.00: Kosilo na Osankarici, pečene pohorske postrvi ali dunajski zrezki s solato

14.00 – 17.00: Ekspedicija Črno jezero s sončno terapijo

17.00 – 19.00: Mrzle Kneippove terapije – vodne kopeli v deroči gorski rečici Lobnici

19.00 – 21.00: Namestitev in večerja izpod peke na odprtem ognju

21.00 – 23.00: Taborni ogenj in ljudske pesmi

Tretji dan

6.00 – 7.00: Jutranje prebujanje in zajtrk

7.00 – 10.00: Ekspedicija po kanjonu Lobnice z ogledom evropske industrijske kulturne dediščine, ki jo predstavljajo ostanki žag in mlinov (Globokarjeva, Haričeva, Cebejeva, Švajgerjeva in Marinčeva žaga, Haričev in Maroltov mlin) ter Vivodovih steklarn in Pogačnikove elektrarne

10.00: Razhod, pohvale, reklamacije, pritožbe

Realistična pragozdna prvinska pravljica Natura 2020 je dostopna v vseh štirih letnih časih ter primerna za vsakogar, ki je pripravljen na terensko raziskovalno delo v naravi divjega pragozdnega kraljestva s ciljem ozaveščanja lastne podobe.

V pragozdu ste prvič ter z razlogom, da vas razvajamo, da se sprostite in uživate lastne sanje s pridihom pradavnine, to je pobeg s ciljem prebujanja prvinskih vedenjskih vzorcev. Cilj doživetja je spoznati lokalno gastronomijo, okusiti domačo kulinariko, vse iz nahrbtnika ali pa v gozdarskih oziroma planinskih kočah, kadar ne bivamo v naravi pod šotori ali zgolj v spalni vreči oziroma viseči mreži.

Domačini vam postrežejo lokalno pridelano hrano z ekoloških kmetij. Na lesenem pladnju vam servirajo suhomesnate domače izdelke, kot so konjske klobase in kozji sir, ter sezonsko zelenjavo, kot sta paradižnik in paprika, saj v pragozdu ni dovoljeno kuriti ognja za peko mesa ali potočnih rib, kmečkih bio jabolk, neškropljene koruze ipd. Hrana se zaužije z lesnimi zobotrebci, embalaža pa odloži v dolini na zbirnem ekološkem otoku.

Tradicionalno se zaužije tri glavne obroke dnevno, za prvo silo tudi kakšno sveže jabolko ali suho sadje. K tipični gastronomski kulturi sodijo tudi degustacije žganja. Specialitete so pohorski brinjevec, pohorski orehovec, pohorska slivovka ter pohorski borovničevec. Za kosilo so specialitete, med njimi 28 dekagramov hrustljavo pečene pohorske postrvi ali cesarjeva jed dunajski zrezek. Ob koncu tedna je na voljo tudi specialiteta iz mlade pohorske govedine ter praznična slovenska orehova potica, ki jo je prva dama ZDA, naša rojakinja Melania Trump, podarila papežu Frančišku. Ponudili vam bomo tudi domači slovenski med. Domači kruh z zaseko, čebulo in česnom je obvezna sestavina hrane iz nahrbtnika.

Sezona: od 1.1. do 31.12. vsako leto. Dogodek traja 3 dni/2 noči. Skupina šteje največ 6 oseb.

Cena: 2.950 EUR za 1 odraslo osebo (‘all inclusive’).

Garancija trojnega zadovoljstva na razkošno butično doživetje

Pravično zadoščenje je že od nekdaj trojno. Nič ne tvegate, če sodelujete z nami, saj gre za razkošno butično doživetje, na katero dajemo trojno garancijo:

  • Garancijo izvirnosti. Natura 2020 je edinstven svetovni habitat, kjer se v otrokom prijaznem Unicefovem mestu naravno prepleta dober namen turistov s prvinskim sestavom prvobitno sestavljenega mešanega pragozda listavcev in iglavcev.
  • Garancijo kakovosti.Nikjer ne svetu ni kombinacije zelene energije, kakršno sestavlja zelena naveza »Pohorje-Drava-Kozjak«, ki predstavlja veličastno barvno, zvočno in gozdno aromatsko kopel skozi celo leto. Duhovno izkustvo je kot visoko intenzivna Vivaldijeva simfonija Štirje letni časi.
  • Garancijo zadovoljstva, ki kaže na neprecenljivo dejstvo, da smo vsi, na čelu z nami, prepričani, da boste z nami ne le obogatili svoje dobro ime, ampak tudi okrepili lastno javno podobo neustrašnosti, saj boste ponosno pokazali svojo novo instagramsko podobo celotnemu svetu.
  • Če z doživetjem vseeno ne boste zadovoljni, vam bomo brezpogojno v celoti vrnili denar!!!

Z nami se boste med butičnim doživetjem Natura 2020 počutili razkošno, osupljivo ter nebeško lepo, resnično obogateni z izjemno intenzivnim zdravilnim odmerkom, saj boste vsrkali nespremenjene karakteristike prvinskega pragozda, ki okrepijo in prebudijo.

Zavedanje, da 99,99 % ljudi na svetu še nikoli ni bilo v mešanem pragozdu niti ni obiskalo nobenega otrokom prijaznega Unicefovega mesta za dober namen, je neprecenljivo, saj je prestižna sestavina osebnostne prepoznavnosti.