Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

Varstvo podatkov in namen obdelave podatkov (GDPR)

Nameni obdelave osebnih podatkov

Osebne podatke (ime in priimek, naslov, naslov elektronske pošte, telefonska številka in podatek o dogodku, katerega se je oseba udeležila, ali produktu, ki ga je naročila) podjetje (upravljalec) Turistično društvo Natura 2020, Ulica Ruške čete 3, 2342 Ruše, obdeluje zgolj za naslednje namene:

  • za vodenje evidence o udeležencih dogodkov upravljavca, vključno z evidenco, koliko dogodkov (in katerih) se je udeležil posameznik
  • za vodenje evidence o kupcih produktov in storitev, ki so objavljene na spletni strani podjetja Turistično društvo Natura 2020, www.natura2020.si
  • za pošiljanje e-poštnih sporočil (novic) z namenom obveščanja o izobraževanjih, novih produktih, novih vsebinah na spletni strani www.natura2020.si , storitvah ali dogodkih znotraj podjetja Turistično društvo Natura 2020. ali dogodkih, pri katerih omenjeno podjetje kakorkoli sodeluje ali ga priporoča,
  • za pregled poslanih e-poštnih sporočil, ki jih je posameznik odprl oziroma ga ni odprl, katere povezave je odprl oziroma kliknil (katere vsebine je bral oziroma si jih ogledoval), koliko časa je bral ali si ogledoval posamezno vsebino;
  • za segmentiranje posameznikov na podlagi dejstev iz prejšnje alineje in nadaljnje pošiljanje prilagojenih (individualiziranih) e-poštnih sporočil (to pomeni, da lahko različni posamezniki prejemajo e-poštna sporočila z različno vsebino) z namenom boljšega (bolj relevantnega) obveščanja posameznikov in doseganja višje stopnje odzivnosti na poslana e-poštna sporočila;
  • za namene analize življenjske poti uporabnika na spletni strani: od kod je uporabnik prispel na spletno mesto (vir prometa), za spremljanje zadrževanja na spletni strani, katere spletne strani je obiskoval, katere vsebine je prenesel oziroma si jih ogledal.

Vsa analiza in upravljanje s podatki je zgolj za interno evidenco podjetja Turistično društvo Natura 2020.

Ruše, 14.4.2019

Varstvo osebnih podatkov

Podjetje Turistično društvo Natura 2020 deluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679) ter posamezniku, kateremu v sklopu varovanja osebnih podatkov zagotavljamo naslednje pravice:

Pravica, da od podjetja Turistično društvo Natura 2020 kot upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:

  • namene obdelave,
  • vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki,
  • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,
  • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

- Razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.

- Brezplačno kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določi posameznik sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahteva drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahteva, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

- Popravek netočnih osebnih podatkov.

- Omejitev obdelave, kadar posameznik oporeka točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,

  • je obdelava nezakonita in nasprotujem izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevam omejitev njihove uporabe,
  • upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih jaz potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

- Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.

– Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujem drugemu upravljavcu, ne da bi me prvotni upravljavec pri tem oviral.

– Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.

– Da zanj ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z njim ali na podoben način nanj znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

- Pravica, da zoper upravljavca vloži pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic posameznika

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov info@natura2020.si

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

 

Obvestilo o piškotkih

Osnovne informacije o piškotkih

Spletna stran www.natura2020.si za svoje delovanje uporablja piškotke, ki so nujno potrebni, da se prikažejo ponudbe in da nakup artiklov poteka kupcu prijazno. Piškotki so male besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ali v napravo, ki jo uporabljate, ko obiščete spletno stran. Ob ponovnem obisku iste spletne strani, se podatki z vašega računalnika pošljejo nazaj na strežnik, kar omogoča uporabniku prijazno delovanje spletne strani. S pomočjo piškotkov si spletna stran namreč zapomni preference uporabnika in mu tako znatno prihrani čas pri iskanju želenih izdelkov. Osnovne funkcije elektronskega poslovanja bi bile brez uporabe piškotkov veliko bolj otežene in dolgotrajne, določene funkcije pa se celo ne bi dale izvajati. Osnovni pomen uporabe piškotkov je zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev.

Shranjevanje piškotkov na vaš računalnik

Shranjevanje piškotkov na vaš računalnik je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabljate, odvisno od nastavitev brskalnika. Nastavitve si lahko priredite tako, da brskalnik piškotke sprejme samodejno, lahko pa onemogočite njihovo samodejno sprejemanje. V tem primeru se na spletni strani prikaže vprašanje ali želite omogočiti delovanje piškotkov. S potrditvijo na gumb »sprejmi«, se z delovanjem piškotkov strinjate, lahko pa delovanje piškotkov tudi zavrnete.

Naloge piškotkov

Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo učinkovito pregledovanje posameznih strani določenega spletnega mesta. Piškotki si zapomnijo artikle, ki ste si jih ogledali, in omogočajo shranjevanje vaših izbir. Če spletne strani ne bi uporabljale piškotkov, bi ob vsakem premiku na novo stran tega spletnega mesta veljali za novega obiskovalca in bi se morali ponovno prijavljati. Na spletnih straneh lahko na osnovi poznavanja navad uporabnikov prilagodimo njihovo delovanje in izberemo najbolj ustrezne artikle, predvsem pa glede na pogostost ogledov prilagajamo vsebino v skladu z interesi uporabnikov. Piškotki tudi pomagajo pri izvajanju storitev spletne trgovine in pri zbiranju statističnih podatkov o navadah uporabnikov spletne strani, s tem pa lahko na spletnih straneh še bolj prilagodimo ponudbo interesom uporabnikov. Podjetje tako oceni delovanje in uspešnost svoje spletne strani in na osnovi teh informacij pripravi ustrezne vrste in število oglasnih sporočil.

S piškotki, ki jih uporabljamo, ne sledimo uporabniku preko različnih spletnih strani in ne ugotavljamo njegovega obnašanja na le-teh. S piškotki zbrane podatke o uporabi naše spletne strani www.petraskarja.com uporabljamo le za svojo lastno statistiko in izboljšavo vsebin te spletne strani.

Vrste piškotkov

Tehnični piškotki: Med tehnične piškotke sodijo tisti, ki jih resnično potrebujete za osnovno pomikanje preko našega spletnega mesta. To so nujno potrebni piškotki, da stran funkcionira. Omogočajo nemoteno brskanje po strani, pa tudi, da lahko med brskanjem obiščete še kako drugo spletno stran. Tehnični piškotki so potrebni tudi zato, da vas stran pri prijavi in odjavi prepozna, pripomorejo pa tudi k večji varnosti uporabe naše spletne strani. Uporaba tehničnih piškotkov je v skladu s predpisi.

Funkcionalni piškotki: Funkcionalni piškotki omogočajo shranjevanje nastavitev, ki ste jih izbrali na našem spletnem mestu. Vaše nastavitve si spletno mesto zapomni in tako znatno izboljša hitrost delovanja ob ponovnem obisku. Vaš obisk spletne strani je tako bolj prijeten in ponujene so vam storitve glede na vaše prednostne interese.

Funkcionalni piškotki si tudi zapomnijo, katera spletna mesta uporabljate več in vam omogočajo povezovanje s socialnimi omrežji. Brez teh piškotkov se bo brskanje po spletu upočasnilo, oglasna sporočila, ki jih boste videli, ne bodo ustrezala vašim interesom, pa tudi s socialnimi omrežji Facebook, Twitter in drugimi se ne boste mogli povezovati.

Oglaševalski piškotki: Z oglaševalskimi piškotki zbiramo informacije, ki vodijo do prilagajanja oglaševanja vašim interesom. Informacije zbiramo tako na naši spletni strani kot na drugih spletnih straneh. Pridobljeni podatki niso povezani z vašimi osebnimi podatki, ki ste jih morda zaupali na našem spletnem mestu, ampak so anonimni – le v povezavi z interesi. Na osnovi teh piškotkov vam lahko predstavimo izdelke, ki bi vas najbolj zanimali. Z odjavo od teh piškotkov, oglasna sporočila ne bodo ustrezala vašim zanimanjem.

Piškotki za analizo: Omenjeni piškotki zbirajo informacije o vašem načinu uporabe naše spletne strani (katere strani ste obiskali, koliko časa ste bili na določeni strani, katere izdelke ste si ogledovali, katera besedila ste brali, katere video obvestila ste si ogledali …). Vse zbrane podatke uporabljamo zgolj za merjenje učinkovitosti naše spletne strani ter izboljšanje njenih vsebin glede na interese uporabnikov.

 

Turistično društvo Natura 2020

Ulica Ruške čete 3

2342 Ruše

Piškotki: opis je bil pripravljen: april 2019