Ljubim Pohorje. Čutim Pohorje.

POHORSKI ČRNI BISER NATURA 2020

Evropska kulturna dediščina slovenskega podeželja

Sezona traja od 1.1. do 31.12.

 

Z nami odkrijete črni biser evropske kulturne dediščine slovenskega podeželja – prestižno pragozdno šego NATURA 2020 na vzhodu Alp.

Črni biser butičnega doživetja slovenskega zelenega podeželskega paradiža NATURA 2020 je neokrnjena narava. Črni biser so trajnostno okoljsko ozaveščeni podeželski ljudje, ki proizvajajo svetovno znane čebele in slovenski med, črni biser so tudi tradicionalno ohranjene legendarne gozdarske jedi, kot je klasična jed na žlico pohorski pisker, ter sodobne pohorske šege, med njimi 100-odstotno biološko vzrejeno mlado govedo in kulinarične specialitete, kot je mlada pohorska govedina.

Obiščite zeleni paradiž NATURA 2020. Ljudsko izročilo pravi, da gre ljubezen skozi želodec, zato lahko na gozdnih prostorih za piknik jeste hrano iz nahrbtnika, sestavljeno iz lokalno pridelanih sezonskih specialitet (konjske in kranjske klobase, ovčji sir, domači kruh ipd.).

Črni biser podeželske avanture NATURA 2020 je obisk ter gostoljubje podeželja ob najstarejši vinski trti na svetu Modri kavčini, ki raste le 30 km proč od 57 ha velikega naravnega rezervata Šumik, v katerem odkrijemo 19 ha velik pragozd Šumik, kjer živi legendarni pohorski 24 m visoki povodni mož/kralj slap Veliki Šumik (950 m), ki je najvišji slovenski slap na nekarbonatnih tleh ter največji v porečju Drave, kot pravi tukajšnje bajeslovno izročilo.

Zbor je v otrokom prijaznem Unicefovem mestu Ruše (309 m), ki slovi po silovitem uporu proti vojski turškega sultana Sulejmana Veličastnega septembra 1532 ter junaškem boju 143 borcev I. Pohorskega bataljona v 2. svetovni vojni.

Zboru sledi namestitev v hotelu Veter. Zatem je na vrsti ureditev formalnosti, vključno s podpisom izjav o udeležbi na lastno odgovornost, kot tudi načrtovanje terenskega dela butičnega podeželskega doživetja NATURA 2020, saj je plan aktivnosti odvisen od telesne pripravljenosti gostov ter aktualnih vremenskih pogojev in stopnje usposobljenosti za varno uporabo klinov in jeklenice na delu zahtevne planinske poti po pragozdu Šumik, kjer po najdaljši slovenski planinski brvi obiščemo slap Mali Šumik, prečkamo kaskade slapišča Verna in odidemo do slapa Veliki Šumik ter naprej v smeri zelene znamenitosti Jelenova peč. Po vstopu na teren sledimo poti ob Ravbar peči proti zgornjemu delu kanjona Lobnice, ki ga prečkamo po visečem mostu. Potujemo s terenskimi vozili, primernimi za vožnjo po zahtevni gozdni poti v vseh štirih letnih časih ter sprejemljivih vremenskih razmerah.

Adrenalinsko in lokalno vodeno duhovno izkustvo energetskega pohodništva je tako izvedeno kot realistični gozdni pobeg po naravni vrednoti slovenskega podeželja NATURA 2020. Pilotno je to prvinsko ohranjen botanično-geografsko-zgodovinsko-podeželski zgled prvovrstnih naravnih vrednot »zeleno Pohorje – zelena Drava – zeleni Kozjak«.

Butično doživetje NATURA 2020 omogoča edinstveno naravno gozdno kopel, ekskluzivno izvedeno v mešanem pragozdu, prvinsko sestavljenem iz aromaterapij listavcev in iglavcev ter zvočne simfonije gorske rečice Lobnice, ki pričara osupljivo glasbeno poezijo matere narave, kreirano kot visoko intenzivno zvočno kopel.

Slikovno in barvno tonsko podobo prvobitno ohranjene pradavnine pragozda imamo nenehno na dosegu rok, enako velja za bosonogo kopel v deroči vodi. Na makadamski poti in gozdnem travniku pa doživimo refleksno masažo stopal. Presežek doživetja občutimo z večerno samorefleksijo, nočno imaginacijo (sposobnostjo sanjanja), jutranjo budnico prebujenega glasu tišine narave ter pronicljivim sončnim vzhodom z izjemno lepo delovno-potovalno-dopustniško svetlobno energijo. Smisel doživetja je ujeti bioritem pragozdnega življenja, ki se ohranja od ledene dobe.

Degustacije vin, hrane, žganja, suhomesnatih dobrot, pokušnja tradicionalne slovenske potice, katero je prva dama ZDA Melania Trump, hči slovenskega naroda, osebno podarila papežu Frančišku, dajejo črnemu biseru NATURA 2020 bleščeč naravni sijaj ter zveneče ime pradavnine/sodobnosti/izvirnosti/prvinskosti.

Slovensko podeželje je neokrnjen diamant naravne zelene evropske kulturne dediščine, ki je prvinsko ohranjen v slovenskih podeželski gastronomski šegi NATURA 2020, s katero delimo ljubezen do podeželja, narave, ljudi, živali, pradavnine in okolja.

Duhovno izkustvo energetskega pohodništva NATURA 2020 izvajamo ekskluzivno od ponedeljka do petka, da lahko gostom z duhovnim izkustvom energetskega zdravilstva, tj. glasom tišine, zvočno kopeljo in vrtinčenjem zraka, zagotovimo visoko intenzivno butično preobrazbo/doživetje/prebujenje.

Za dopust, izlet, poroko ali poročno/rojstnodnevno/poslovno priložnost izberite ekskluzivno, prestižno in individualno ekstravagantno avanturo za najmanj eno in največ 6 odraslih oseb. Med doživetjem lahko izbirate med namestitvijo v hotelu ali na prostem. Spremlja vas lokalni vodja, ki potuje v vašem vozilu.

OSNOVNI PROGRAM:

Prvi dan 

14.00: Zbor in dobrodošlica z degustacijami pohorskega brinjevca, slivovke, borovničevca, ureditev formalnosti ter prevozi na fotosafarijske razgledne točke

15.00: Razgledna točka za makro podobo – Sernčev ponos

16.00: Razgledna točka za mikro podobo – spodnja Janijeva klopca

17.00: Razgledna točka za podobo skupine – zgornja Janijeva klopca

19.00: Razgledna točka za podobo doživetja – Maroltova kmetija

20.00: Postavitev nastanitve, tj. šotora ali viseče mreže, po ljudskem glasbenem izročilu

21.00: Večerja ob ognju s peko lokalnih sezonskih dobrot po prastarem pohorskem ljudskem pastirskem izročilu (koruza, krompir)

Drugi dan

5.00: Duhovno izkustvo – jutranja Kneippova terapija v deroči gorski rečici Lobnici

5.30: Zajtrk iz sezonskih dobrot lokalnih pridelovalcev in kmetij

6.00: Energetsko pohodništvo po kanjonu Lobnice, 5 km bosonoge hoje po makadamskih tleh

7.00: Realistični gozdni pobeg Reber bajta – Holcarska pot – Ravbar peč – slap Mali Šumik – kaskade slapišča Verna – slap Veliki Šumik – Bajgot

12.00: Samoplačniško kosilo na Osankarici, pečena pohorska postrv ali dunajski zrezek

13.00: Gozdni rezervat Črno jezero, gozdna kopel in vrtinčenje zraka, ki generira sončno energijo, ki vpliva na tretje oko in kronsko čakro

16.00: Kneippove terapije in refleksna masaža stopal v vodnih brzicah pri Haričevem mlinu

19.00: Grajska pravljica postane resničnost – fotosafari na obzidju gradu Viltuš

20.00: Postavitev nastanitve, tj. šotora ali viseče mreže, po ljudskem glasbenem izročilu

21.00: Večerja ob ognju s peko lokalnih sezonskih dobrot po prastarem pohorskem pastirskem ljudskem izročilu (koruza, krompir)

Tretji dan

5.00: Duhovno izkustvo – jutranja Kneippova terapija v deroči gorski rečici Lobnici

5.30: Zajtrk iz sezonskih dobrot lokalnih pridelovalcev in kmetij

6.00: Energetsko pohodništvo po kanjonu Lobnice

7.00: Realistični gozdni pobeg Marolt – Uršankovo – Pod goroj

11.00: Razhod, reklamacije in pohvale

INFORMACIJE O PONUDBI

Sezona: od 1.1. do 31.12. vsako leto. Dogodek traja 3 dni/2 noči. Skupina šteje največ 6 oseb.

Cena: 2.950 EUR za 1 odraslo osebo (‘all inclusive’).

Garancija trojnega zadovoljstva na razkošno butično doživetje

Pravično zadoščenje je že od nekdaj trojno. Nič ne tvegate, če sodelujete z nami, saj gre za razkošno butično doživetje, na katero dajemo trojno garancijo:

  • Garancijo izvirnosti. Natura 2020 je edinstven svetovni habitat, kjer se v otrokom prijaznem Unicefovem mestu naravno prepleta dober namen turistov s prvinskim sestavom prvobitno sestavljenega mešanega pragozda listavcev in iglavcev.
  • Garancijo kakovosti.Nikjer ne svetu ni kombinacije zelene energije, kakršno sestavlja zelena naveza »Pohorje-Drava-Kozjak«, ki predstavlja veličastno barvno, zvočno in gozdno aromatsko kopel skozi celo leto. Duhovno izkustvo je kot visoko intenzivna Vivaldijeva simfonija Štirje letni časi.
  • Garancijo zadovoljstva, ki kaže na neprecenljivo dejstvo, da smo vsi, na čelu z nami, prepričani, da boste z nami ne le obogatili svoje dobro ime, ampak tudi okrepili lastno javno podobo neustrašnosti, saj boste ponosno pokazali svojo novo instagramsko podobo celotnemu svetu.
  • Če z doživetjem vseeno ne boste zadovoljni, vam bomo brezpogojno v celoti vrnili denar!!!

Z nami se boste med butičnim doživetjem Natura 2020 počutili razkošno, osupljivo ter nebeško lepo, resnično obogateni z izjemno intenzivnim zdravilnim odmerkom, saj boste vsrkali nespremenjene karakteristike prvinskega pragozda, ki okrepijo in prebudijo.

Zavedanje, da 99,99 % ljudi na svetu še nikoli ni bilo v mešanem pragozdu niti ni obiskalo nobenega otrokom prijaznega Unicefovega mesta za dober namen, je neprecenljivo, saj je prestižna sestavina osebnostne prepoznavnosti.

Bog blagoslovi doživetja NATURA 2020.

Pozdrav, NATURA 2020.