Odkrijte nauk o modrosti dediščine vesolja

GNOTHI SEAUTON POBEG NATURA 2020

"Zeleno Pohorje - zelena Drava - zeleni Kozjak" 

Sezona traja od 1.1. do 31.12. vsako leto

 

Raziskovalno duhovno izkustvo energetskega pohodništva NATURA 2020 je namenjeno odkrivanju ostankov evropske kulturne dediščine v bajeslovnih pohorskih šegah.

Občutili bomo evropsko kulturno dediščino energetskega pohodništva v pohorski šegi NATURA 2020, tj. večno zimzeleno ljubezen med zelenim Pohorjem, zeleno Dravo in zelenim Kozjakom na vzhodu Alp.

Gostoljubje zelenega imaginarnega paradiža NATURA 2020 delimo tudi z vojaško bajeslovno zgodovino, od znamenitega upora turški vojski sultana Sulejmana Veličastnega ob Turškem zidu dne 16. septembra 1532 do legendarnega Vranovega leta, tj. največjega pobega zavezniških vojnih ujetnikov v II. svetovni vojni.

Energetsko pohodništvo izvajamo v neokrnjenem 57 ha velikem naravnem rezervatu Šumik na Pohorju, kjer nas očara svetlobna impresija prvinsko ohranjenega mešanega pragozda, ki energetsko učinkuje na prebujanje in spoznavanje samega sebe, saj pohodništvo po mističnem zelenem amfiteatru pragozda deluje zdravilno na dušo. Slišimo meditativno glasbo hudourniške gorske rečice Lobnice, ki je v večni harmoniji z melodijo srca. Doživljamo veliko ljubezen do narave ter pristen stik z lokalnimi legendami. Na goste ekspedicije energetsko pozitivno učinkuje fascinantna klima, visoko dodana energetska vrednost duhovnega pohodništva je ekstravagantna zelena kulisa pragozda Šumik v vseh štirih letnih časih, kolosalna soteska Lobnica kot tudi mistično doživetje hoje po visečem mostu čez kanjon energijsko/vibracijsko močne gorske rečice Lobnice. Adrenalinska preizkušnja pozitivnega energetskega toka se doživi med hojo po najdaljši slovenski/evropski/svetovni planinski brvi ob Ravbar peči, obiščemo najvišji slovenski slap na nekarbonatnih tleh, ogledamo si tudi potomko najstarejše vinske trte na svetu, pokusimo štajerska vina, spoznamo izvirno pohorsko gozdarsko kulinariko, posladkamo se z znamenito slovensko potico, degustiramo pohorsko žganje, jemo sezonsko solato z lokalnih ekoloških kmetij. V prodajnem salonu Soven je mogoče kupiti izdelke iz ovčje volne.

Obiščemo ostanke mlinov, žag, fužin, glažut, kovačij. Navdušijo nas splavarska tradicija, bujna vegetacija, zaščitena flora in favna, divje in domače živali, redke pohorske rastline, zdravile rože, sveže sezonske gobje jedi, božanski mistični junaki, kot sta začarana pohorska Trnuljčica in uporniški kralj sv. Henrik. Slišimo godčevo povest, ljudsko pripoved Razbojnikova nevesta, spoznamo demone, škrate, povodnega moža, ki energetsko skrbijo za aktivno prebuditev neizsanjane lastne imaginacije gostov neokrnjenega zelenega kraljestva, ki se pozimi spremeni v snežno belo pravljico. Pohorje je slovenska snežna kraljica, krona zimskega energetsko in čustveno pozitivno nabitega kraljestva, zato si med krožno vožnjo z gondolo ogledamo prizorišče smučarskega tekmovanja za svetovni pokal Zlata lisica in mesto Maribor. Tako boste uživali v prvovrstni interpretaciji modrosti pradavnine sodobne pohorske šege NATURA 2020.

Prenočili bomo v visečih mrežah na neznanih lokacijah, kjer bomo doživeli pastirske ljudske običaje, kot je peka sezonskih dobrot, pozimi pa bomo nameščeni v hotelu v baznem taboru v Rušah. Grajska večerja in koncertni večeri v SNG-ju so na voljo v vseh štirih letnih časih.

Ekspedicijsko raziskovalno doživetje je sestavljeno modularno, s čimer je omogočena največja možna prilagodljivost specifičnim željam gostov.

KAJ BOSTE Z NAMI ODKRILI O SEBI?

Klasičnih šest korakov jezikovnega razmišljanja v slovenskem jeziku, tj. šest slovničnih šeg osebnostne rasti in poslovnega komuniciranja, smo nadgradili s prvinsko ohranjeno zeleno energetsko metodo barvnega zdravilstva. V naravnem rezervatu barvitega mešanega pragozda se energetske čakre odpirajo drugače kot v zaprtih prostorih, kjer je vadba duhovnega izkustva lastnega poslanstva nenaravna. Tu je učenje/odpiranje duha trajnostno in sonaravno, izročilo pravi, da imajo noč/svetloba/energija/slovnica svojo moč.

Gozd je naravno okolje za odkrivanje energetskih vozlišč, tu so čakre izpostavljene kronski kulinarični dobroti  in srčni gastronomski ljubezni, ki gre skozi želodec v možganske centre, kjer impulzi okusne hrane/pijače ustvarijo občutek pristnega zadoščenja.

Pragozd je krona mešanega gozda, to je naravna/centralna kronska čakra, ki jo odkrijemo s srčno čakro, tj. ljubeznijo do pradavnine. Narava pragozda je mati modrosti ter ima po energetski sestavi čistosti mišljenja najvišjo energetsko karakteristiko sedme čakre. Morda bo trajalo dlje kot pet dni, toda čakra večne modrosti se zanesljivo odpre ob svojem času.

Gostoljubje lokalnih legend pa kaže čisto ljubezen, namreč srčno kulturo, ki jo imamo pripovedovalci bajeslovne in posredniki pri odkrivanju kulturne dediščine v krvi, saj se je ni mogoče naučiti v šoli.

Ljubezen se kaže skozi način dihanja/funkcioniranja, saj se v realističnem pragozdu nadihamo svežega zraka, začutimo globlje vrednote ljubezni, ki jih vtisnejo vile/energije in palčki/čakre energetsko intenzivnega valovanja naravnih vrednot.

Za poglobljeno dojemanje samega sebe lokalne legende delujejo/zdravijo po načelu nauka o duhovni modrosti GNOTHI SEAUTON, ki oznanja temeljna načela osebnostnega razvoja v najvišji kristalni obliki modrosti. To so neprecenljiva izkustvena znanja, medtem ko je jezikovna raznolikost/barvitost/modrost naš črni komunikacijski biser.

Pojav izmenjave pozitivnih energij raziskovalci jezikovnega bajeslovja imenujejo značajski trikotnik, sodobne organizacijske znanosti rezoniranja pa močna osebnost, ki se v pragozdu sooči z lastnim prastrahom. Pragozd je naravna duhovna šola prebujanja, tukaj se duhovno izkustvo zdravi/odkrije z glasom tišine in ljubeznijo, ki je neločljivo povezana s spoštovanjem gozdnega in naravnega reda.

Spoznavanje/odkrivanje samega sebe v procesu aktivnega dopustovanja omogoči petdnevno doživetje, med katerim postavimo temelje lastne samopodobe po nauku o modrosti GNOTHI SEAUTON, ki je zrcalo doživetja NATURA 2020.

Materni jezik je univerzalno čustvo. Jezik je v univerzalnem odnosu z živo in neživo kulturo večnosti. Jezik vibrira/komunicira/živi aktivno ali pasivno. Živi med snovnimi in nesnovnimi šegami/informacijami. Ves informacijski sistem/ustroj vesolja kroži univerzalno.

Evropska kulturna dediščina dravskega podeželja se prenaša iz roda v rod v pohorskih šegah; to je modrost, na katero stavijo raziskovalci na ekspediciji/misiji.

Neokrnjen pragozd je redka zdravilna dobrina na svetu. To je ekstravaganca, dragoceno razkošje, ki si ga lahko privoščijo le tisti redki, ki dajejo prednost srčni kulturi in mirni vesti. Oboje ponujamo v izobilju.

Z nami boste odkrili, ali ste ustvarjeni za luksuzna doživetja prvinsko ohranjene pradavnine ter energetsko zdravljenje/prebujanje z glasom tišine, ki je določeni ljudje ne prenesejo, saj jih ob stiku z njo ohromi strah.

RRD ekspedicija je fokusirana na duhovno izkustvo glasu tišine, tj. energetsko pohodništvo, ki ga izvajamo kot realistični gozdni pobeg po imaginarnem paradižu NATURA 2020.

Cilj ekspedicije NATURA 2020 je avtorski prenos snovne in nesnovne kulturne dediščine GNOTHI SEAUTON učencem modrosti rezoniranja, saj se na terenu ekspedicije opravijo realistični gozdni pobegi, s katerimi se prebudi prvinske kompetence udeležencev procesa rezoniranja/prebujanja lastnega jaza.

Duhovno prestižno butično izobraževanje je primerno za vse, ki se ljubiteljsko ali poklicno ukvarjajo z znanstvenim in duhovnim preučevanjem ekonomije etike kreposti ter kreirajo primerjalno zrcalno sliko lastne podobe skozi duhovno prebojno skrb zase. Duhovno izkustvo energetskega pohodništva se doseže s sproščenim uživanjem v slovenskih gastronomskih, kulinaričnih, športnih, raziskovalnih, turističnih, ekstravagantnih, kulturnih, industrijskih, glasbenih in bajeslovnih šegah.

Udeleženci ekspedicije doživijo malo šolo modrosti po nauku GNOTHI SEAUTON v pohorski šegi NATURA 2020, česar ni mogoče doživeti nikjer na svetu, sploh pa ne po tako solidni ceni. Razvajanje duše v neokrnjeni naravi je duhovni prestiž, saj sta pragozdni mir in glas tišine izobraževalno razkošje visokega/butičnega gozdnega turizma.

Neposredne informacije lokalnih legend, med katere sodi tudi avtor nauka GNOTHI SEAUTON, ki sodeluje na terenu kot koordinator izobraževalne RRD ekspedicije, so kot suho zlato, saj so plod neprecenljivih izkušenj (know-how).

Glavni cilj energijskega pohodništva je sprememba lastnih vedenjskih vzorcev, da bi se prebudili ter krepostno sledili  doživetjem tukajšnjega bajeslovnega izročila, s katerimi se soočamo skozi evropsko kulturno dediščino v pohorski šegi Pod lipo domačo.

NATURA 2020 je sinonim za neuslišano ljubezen. To je neskončna energija, ki jo premore le neokrnjena narava, mati večne modrosti. NATURA 2020 je mistično duhovno izkustvo, primarno osredotočeno na krepitev imaginacije.

Duhovna izkušnja energetskega pohodništva Natura 2020 je kot Vivaldijeva simfonija Štiri letni časi. Fotografski safari naravnega rezervata Šumik lahko namreč pozimi izvajamo tudi z dronom, enako velja za energetsko zdravilne akustične terapije / simfonije mogočnega bučanja slapa Šumik.

Gostje zelo intenzivno odkrivajo 10 najboljših presežkov raziskovalne oaze Natura 2020, ki jim omogočajo širjenje obzorij duha. Tako gostje prvič v življenju prvič izberejo realistično doživetje pragozda v osrčju vzhodnih Alp !!! Cilj je Instagram promocija lastne podobe na svojih profilih socialnih medijev. Vsak gost ima svoj individualni slog, vsaka promocija mu prinaša presežek, saj pridobi velik ugled in postane mednarodno uveljavljen kot raziskovalec svetovnih pragozdov.

Vabimo vas na prestižno duhovno-energetsko-intuitivno navdih. Vodena ekspedicija obišče desetih presežnih nacionalnih naravnih vrednot v vzhodnih Alpah, in sicer pragozdov, gozdnih rezervatov, botaničnega univerzitetnega vrta, vinske posesti, močvirskih jezer in črnega jezera. Te vrednote ponujajo ekstravagantne adrenalinske izkušnje najvišje ravni, zelo intenzivne energetske terapije z visoko dodano vrednostjo duhovnega navdiha spoznavanja sebe v realnem kraljestvu antičnega pragozda, ki je kralj gozdov.

Časovni potek pobega je prilagojen vremenskim in sezonskim razmeram ter fizičnim zmožnostim gostov. Primeren je za vse, od najmlajših do najstarejših, tudi za invalide in posameznike s posebnimi potrebami, kot so gluhonemi, saj briljantno zaznavajo energijsko vrednost duhovnega pohodništva in posledično sijejo od sreče, kot zvezde na nebu. Udeležba na lastno odgovornost.

Fotografije v ponudbi imajo simbolično vrednost. Predstavljajo tako imenovano veliko sliko karte izkušenj. Dodane so intuitivno, tj. duhovno, energetsko in navdihujoče. So kot okno v svet pravljičnega kraljestva Natura 2020. So čarobna palica, ki takoj izpolni čarobne sanje naših strank, da potujejo po 10 naravnih vrednotah v realnem času.

Premium all inclusive pohodniška izkušnja matere modrosti traja 5 dni / 4 noči.

 

Geografska ekspedicija Natura 2020

Obiščite zeleni raj ZDAJ! Odkrijte realno antično nedotaknjeno naravo deviškega gozdnega kraljestva v vzhodnih Alpah. V močvirskih jezerih je skrit vodni mož Jezernik, v cerkvi Sv. Areh pa grob kralja Henrika.

Vožnja z vodenjem po vrhunskem trekingu vključuje obisk prvih 10 nacionalnih geografskih lokacij:

 • Naravni rezervat Šumik (57ha) s pragozdom Šumik (19ha), slapovi Mali Šumik (890m) in Veliki Šumik (950m) ter kanjon Lobnice;
 • Črno jezero (1190 m) in Lovrenška jezera (1520 m; 22 ha);
 • Bistrica Vintgar in slap Šum (600m) ter Framski slap (900m).

Ekskluzivno potovanje traja 5 dni / 4 noči. Maks. 6 udeležencev.

Dobrodošli na duhovni dogodek visoko vibracijskega energijskega pohodništva, ustvarjenega z nepredstavljivo izkušnjo duhovnega spoznavanja samega sebe skozi ekstravagantni foto safari Natura 2020 v vzhodnih Alpah.

Ustvarjalnost duše, tj. skrb zase in vrhunske umetniške dosežke, je prvenec doživetja ustvarjene stvarnosti, ki je osnova za umetniško reprodukcijo v vseh umetnostnih in znanstvenih zbirkah, saj je danes mogoče doseči globalno promocijo vaše lastne podobe v roku 24 ur.

Spodbujajte svojo osebno blagovno znamko in ugled na internetu s podpiranjem prazgodovinskih časov s pomočjo izjemno čudovitih doživetij v pragozdu Šumik, kjer internet in telefonska omrežja zaradi praktično neobstoječega signala ne delujejo. V divjini pragozda najdete popoln mir in tišino. Zaradi značilnosti terena, ki je dostopen le s hojo, lahko doživite triurno visoko vibracijsko zvočno simfonijo bučanja vodnega toka gorskega potoka s tremi mogočnimi slapovi. Dogodek z vključenimi aromaterapijami čudovitega pragozda. Občutek neobičajne ekstravagance starih časov.

Sprehodi po moderno zahtevnem terenu odprtega parka mešanega gozda. Individualni pristop. Osebna pomoč 24/7/365. Gosta spremlja mednarodni turistični vodnik in izkušen lokalni sprehajalec. Slednji je tudi vodja pohodništva. Tako naredite pregled lastnih kompetenc, ki so osredotočene na skrb zase. Nikjer ne najdete cenejše ali hitrejše poti do slave, hvale in časti.

Vzemite si čas za sebe. Obstaja vedno veliko izgovorov, priložnosti pa so redke. Zamujena priložnost se ne prikaže več. Število udeležencev in dni v letu je omejeno. Rezervirajte zdaj!

Fotografije pripovedujejo zgodbo o butičnem dogodku in nosijo simbolično komunikacijsko vrednost, saj se izkušnje prilagajajo individualnosti ciljnih gostov. Udeležba na lastno odgovornost.

Dobrodošli v goste

Ali res želite doživeti butični pobeg? Izberite izjemno čudovit pragozd Šumik v vzhodnih Alpah, da dobite trajne izkušnje z vseživljenjsko koristjo. Ne boste obžalovali tega. Obiskali bomo tudi Črno jezero in naravno vrednost Lovrenških jezer.

Dobrodošli v realističnem duhovno-energetskem pobočju gozdov v vzhodnih Alpah. Predstavljamo vam duhovno-energetski inovativni turizem, ki vam omogoča, da ste v stiku z naravno dediščino pragozda. Osredotočeni smo na izvajanje team building raziskovanja antičnega naravnega rezervata Šumik.

V butičnem pragozdu Šumik, ki je del 57 hektarjev velikega naravnega rezervata Šumik ob Dravski dolini na vzhodnem Pohorju, boste imeli vodene oglede, da boste občutili tri naravne vrednote. Obiskali boste: 24-metrski visok slap Veliki Šumik, slap Verna in 9-metrski slap Mali Šumik, ker čez ogromen kanjon v osrčju pragozda teče gorski potok Lobnica, ki izvira na Falskem Tajhtu in teče v reko Dravo.

Butično zeleno kraljestvo deviškega gozda Šumik vas navdihujoče vabi k realističnemu duhovno-energetskemu pohodništvu za prebujanje domišljije. Resnično boste pregledali svoje kompetence za življenje brez interneta in telefona, saj območje nima ustreznega signala ali pa je omejeno.

Cilj duhovnega dogodka energetskega pohodništva je uživati ​​neskončne naravne energije 57 hektarjev velikega deviškega gozdnega rezervata Šumik, ki se v tej timski gradnji manifestira kot dobra volja gostov.

Na terenu raziskovalne muze hitro in preprosto spoznajo, kakšno je tehnično stanje naših ustvarjalnih zmožnosti za preživetje ekipe brez sodobne opreme IKT, saj v deviškem gozdu internet in telefon ne delujejo, kar nakazuje, da doživeti realistični gozdni pobeg presega domišljijo evropskih mestnih prebivalcev. Hvaležnost za blaginjo narave in Božja milost se kompenzirajo z otroki in živalmi, ki so dobrodošli v »team buildingu«. Obstaja lahko tudi en (1) udeleženec, saj smo po sistemu 24/7/365 ponižni služabniki naših strank. Na terenu vas spremlja izkušen mednarodni turistični vodnik in lokalni vodja ture.

Namen testiranja lastnega praga konkurenčnosti je postati ustrezna osebnost. To pomeni, da vaša osebna podoba (tj. Kdo, kaj ste) gleda v ogledalo matere narave. Tako je preizkus zrelosti v raziskovalno-eksperimentalnem razmišljanju obogaten z raziskovalnimi deli na terenu energetsko-duhovne zakladnice matere narave. Tako se duhovno-energetski preizkus vedenjskega vzorca izvaja po izkustvenem programu v pragozdu. Tišina narave je medicina, zo je zdravilo, ki sproži imaginacijo (sposobnost domišljanja, sanjarjenja), da se prebudite ob svojem času.

Geografska ekspedicija se začne v Rušah, kjer Turistično društvo Natura 2020 na lastno pobudo prostovoljno omogoči butične naravne znanstveno-duhovno-energetsko-inspirativne izkušnje prazgodovinskih časov na 19 hektarjih pragozda Šumik.

Zberemo pred hotelom Veter, kjer se turist nahaja v predsedniškem apartmaju z jacuzzijem in uživa na večerji na odprti individualni terasi apartmaja. Poudariti moramo, da se hotel nahaja le 400 metrov stran od potomke najstarejše trte na svetu, ki se imenuje Modra kavčina. Vsak večer se gost vrne s terenskih geografskih odprav in med degustacijami preživi refleksijo dnevnih butičnih izkušenj. Na terasi lahko prespi noč pod odprtim nebom, saj ga varujejo gozdne vile. Miren počitek in sladke sanje sprožijo tudi glasovi sove iz Ruške vinske poti. Zbudi ga domačega petelin in žvrgolenje ptic. Odsev in odmev aromaterapij antičnega pragozda Šumik, ki je izbran za realističen gozdni pobeg, je namenjen prebujanju njegove ozaveščenosti o poslanstvu narave in pragozda, prispeva pa k globokemu energetskemu ozaveščanju gosta. Zjutraj si privoščite zajtrk v naravnem rezervatu poleg mlina Harič. V bližini Mucove skalne površine nalijemo pohorsko naravno mineralno vodo in nadaljujemo svoj sprehod po gozdni učni poti Uršankovo. Med hojo naredimo nekaj safari fotografij, ki kažejo potok Pisker, lovski stolp in prvo Dravsko hidroelektrarno Fala. Iz mlina Harič gremo do ostankov tako imenovane Cebejeve žage, kjer se seznanimo s postopki za proizvodnjo oglja in pripravo bukovih drv. V kanjonu se srečamo s številnimi brzicami, različnimi živalmi, bogato podrastjo in več slapovi. Posebna aromaterapija je zagotovljena med prisotnostjo proizvodnje oglja na lokaciji nekdanjega Švajgerjevega mlina, saj so imeli lastniki svoje mline in žage.

V gozdni koči Šumik boste uživali v večerji v naravi, saj se vrnitev v raziskovalno bazo Ruše ne načrtuje prej kot zvečer. Tradicionalno se popotnikom postreže z izbranim lokalnim aperitivom. Pozorni smo tudi na lokalno kuhinjo in etnografijo srednjegorskega Pohorja, ki slovi po ekoloških kmetijah in naravnem trajnostnem razvoju parka mešanega gozda. Kot specialiteto dobite mlado domačo solato s svežim ovčjim sirom in govejim jezikom Pohorje Beef. Nato sledi krompirjeva juha. Vroča jed vas ogreje in vzbudi apetit. Glavni obrok je sestavljen iz: rezancev iz divjega česna, zrezka mlade govedi, pohorskega govejega mesa v hrenovi omaki, domačega piščanca na žaru iz ekološke kmetije in pražene polente s pohorskimi gobami. Za sladico dobite sladke štruklje s pehtranom. Popoldansko kavo spremlja lokalni med, ki je prodaji, kot tudi domači kruh, pečen v kmečki peči, aromatične in zdravilne vrste čaja pa so iz pohorske rože, ponavadi timijan. Degustacija hrane, pijač in sladic je tako idealna priložnost za osebna srečanja z mladimi kmetovalci, ki vam nudijo izdelke njihove lokalne vzreje, pridelave in predelave. V koči lahko dobite tudi tradicionalne ajdove žgance s kislim mlekom, kar je idealna večerja na terenu, če kdo želi prenočitev v koči namesto predsedniškega apartmaja v bazi z jacuzzijem, eteričnimi olji in masažnimi šobami.

Cilj zgodnjega začetka potovanja je ujeti zlate žarke zore z razgledom z vrha srednjega gorskega regijskega parka mešanega gozda Pohorje. Vendar pa v poletni vročini z veseljem uživamo v hladu in lepoti mogočnih dreves. Večerni fotografski safariji so osredotočeni na sončni zahod, saj je nebo čudovito. Gostje vidijo isto podobo neba samo enkrat zaradi butičnih vremenskih razmer. Ekskluzivni foto safari dogodki se trajno spominjajo, zato se gostje znova in znova vračajo. Posebne izkušnje so vikend degustacije priljubljenih piv znane pivovarne Lobik. V bazi v Rušah je tudi kamp s polnilnim mestom za električna vozila, ki je primeren za individualne počitnice, med katerimi udeleženci opravljajo raziskovanje v spremstvu lokalnega sprehajalca, da bi se izognili nevarnosti, da bi se izgubili ali poškodovali v pragozdu. Varnost je mati modrosti, medtem ko je pragozd strog učitelj.

Gastronomska ponudba temelji na lokalni proizvodnji in tradicionalni prehrani. V koči Šumik, kjer lahko kupite lokalne proizvode, kot so med, kruh, žganje in vina, vam ponujamo: za začetek mlado solato s svežim sirom in govejim zrezkom Pohorje Beef; Sledi juha iz krompirja, rezanci iz divjega česna, mladi goveji zrezki, pohorsko goveje meso v hrenovi omaki, domač piščanec na žaru iz ekološke kmetije in polnjen s pohorskimi gobami. Za sladico dobimo ajdove žgance s kislim mlekom.

Večerjo postrežemo na terasi predsedniškega apartmaja ali v gozdu blizu koče Šumik. Po večerni refleksiji dnevnih izkušenj lahko uživate tudi v masažni refleksni terapiji glave. Spanje pod zvezdami je možno tudi na zaprti terasi. Degustacije vin, sokov, kozjega sira, salame, za vegane po dogovoru. Gastronomske ugodnosti so jedi po želji, kot so pohorska omaka, pohorska omleta, pohorske palačinke z brusnicami, gobova juha. Enako velja tudi za lokalne aperitive.

Realističen pobeg v pragozd za dober namen je nepredstavljiv za tri četrtine Evropejcev. Namreč, ne vedo, da imajo priložnost za to le nekaj kilometrov stran. Družba Natura 2020 deluje na družbeno odgovoren način. Vlagamo vsa presežna sredstva v mlade turistične talente, podpiramo lokalne pridelovalce ekološke hrane, vzdržujemo gozdni red in spoštujemo dobre manire, saj hodimo po posebej zavarovanem območju gozdnih habitatov in edinstvenih vrst ptic. Gradimo lastno blagovno znamko trajnostnega ekološkega turizma Natura 2020, ki se osredotoča na butična duhovno-energetska potovanja / dogodke.

Filozofija managementa temelji na antični grški modrosti GNOTHI SEAUTON. Naše prednosti so lokacije za izdelavo fotografij z brezpilotnimi letali, butična cerkev Marije na Smolniku, tradicionalna priprava oglja in drva. To nam omogoča osebne stike z lokalnim prebivalstvom. Vsakodnevna hotelska namestitev je v predsedniškem apartmaju z jacuzzijem in zaprto leseno teraso, kar je edinstveno med vsemi ponudniki pohodništva po pragozdovih na svetu. Presežek je butični kamp z polnilno točko za električna vozila, kar nikjer drugje na svetu ne vidite v pragozdu. Naša prednost je tudi pub s proizvodnjo svetovno znanih domačih pivov.

Program temelji na 10 top naravnih vrednotah parka mešanega gozdnega Pohorja. Osredotočeni smo na dogodke v naravnem rezervatu Šumik. Prednosti počitnic so obiski botaničnega vrta z 2.200 vrstami botaničnih navdihov, krožna vožnja z gondolo do vrha Mariborskega Pohorja, morda celo rafting ob reki Dravi. Ponujamo lahko številne kulturne prireditve, vključno z obiski galerij, gradov, industrijske in vojaške dediščine. Program se takrat prilagodi prioritetam gostov, ki jih je možno skupno obiskati: Postojnsko jamo, Bled, Kobilarno Lipica, samostan Pleterje in grad Otočec ter Rakov Škocjan, Sečoveljske soline in druge destinacije v regiji Alpe-Donava- Jadran.

Naravovarstveni habitati gozdov in ptic

Naravne znamenitosti so ostanki Vivatovega glažuta (1834 - 1982) in vas Glažuta, kjer sta bili dve talilni peči in deset delavnic. Stekleni izdelki so bili izvoženi v Turčijo, Bližnji vzhod in Egipt. Znamenita je bila 17 km dolga riža nad potokom Lobnica (1836 - 1959), vodo pa je zagotavljalo Črno jezero in Tiho jezero (Falski tajht).

V preteklosti sta se, kjer je danes sodobna HČE Ruše (2012) s skupno močjo 110 kW, nahajali Pogačnikova kovačija (1840) in Pogačnikova elektrarna (1908). Še vedno so vidni ostanki Marincove žage, pa tudi ostanki Cebejeve žage, kjer se danes ohranja gozdarska tradicija priprave bukovih drv in oglja ter lokacija Švajgerjeve žage z lesenim mostom. Ohranil se je tudi Maroltov kamniti mlin z mostom. Občasno deluje le Maroltova žaga.

Edini železniški viadukt Ruše (1862) na železniški progi Dravograd - Maribor na zahodnem krožišču v Rušah, kjer se nahaja vhod v Lobnico, je sestavljen iz treh kamnitih lokov. Viadukt je zaščiten kot lokalni kulturni spomenik.

Sestava gozdnega rezervata Šumik je prvobitna. Obstajajo bukve, jelke in smreke, gabri, hrasti in kostanji. To je edina sestava mešanega gozda na Pohorju, kjer prevladujejo listopadna drevesa. Zaščiten je kot gozd posebnega pomena. Ožji del, tj. sekundarni gozd pragozda, je ohranil prvobitni sestav saj se vanj desetletja ni posegalo.

Obstajajo pa tudi številne botanične značilnosti na skalah magme, kot so Saxifraga paradoxa, Clematis alpina in Rhodondendron ferrugineum. Posebnost so kamnite stene granodioritnih kamnin, med njimi Ravbarske peči, po katerih hodimo s pomočjo klinov in krajše žične vrvi. Obiščemo tudi Jelenovo peč, iz katere izvajamo foto safari celotnega pragozda.

V bližini izliva Lobnice v Dravo, je bila tovarna stekla (1744), v kateri so ročno izdelovali fino beneško steklo. Granodioritna magma je nastala v miocenu z odtokom magme, kasneje pa jo je erozija spremenila v današnjo veličino. Obiskali bomo Tiho jezero (Falski tajht), iz katerega izvira Lobnica, ki se izliva v Dravo kot desni pritok, na njeni poti pa je več slapov, gozdov in dveh veličastnih slapov - Mali in Veliki Šumik. Skale so mokre in spolzke, brez interneta ali telefonije. Peljali vas bomo po zmerno zahtevni poti. Krajša, preko ferate Bajgot je na voljo zahtevnim gostom. Gozdni rezervat Šumik je edino gozdno območje, kjer se je ohranila prvobitna drevesna struktura, ki je presežek. Presežek je tudi srednji gorski del deviškega gozda, ki se razprostira na 57 hektarjih. Je edini tako visoki pragozd in edini z dvema slapoma, vključno z največjim takim slapom na Pohorju. Prečkamo slap Verna med dvema slapoma, kar je adrenalinski presežek.

Presežek je tudi najdaljša slovenska gorska brv in viseči most. Močan hrup je energičen presežek treh urnih zvočnih kopel, ko lahko uživate v simfoniji dobrih vibracij, ki zdravijo dušo. Presežek je tudi aromaterapija gozda in možnost nabiranja gozdnih sadežev, od malin, gob, kostanja do travniških cvetov in zelišč, kot so timijan, arnika in skupna stolpica. Srna in jeleni so kralji živalskega sveta. Divji petelin je zaščiten. Ni defibrilatorjev. Če potrebujete, pokličite 112. Upoštevajte gozdni red in dobre manire. Vi ste gost v naravi. Naravna izkušnja je presežek duhovnega miru, duša počiva in zbira prvobitno energijo.

Gostje prvič vstopajo v pragozd, prvič vidijo gozd in slapove, kar predstavlja presežek za tri četrtine evropskih gostov. Muze dobijo umetniški navdih na prvobiten način, tj. spoznajo se v ekstremnih pogojih sodelovanja v raziskovalni misiji na tleh deviškega gozda, ki je edinstven presežek izkušenj. Ustvarjalna intuicija, potrebna za cenovni preboj na socialnih omrežjih, se prebudi. Skratka, navdih iz starih časov je presežek realističnega pobočja gozdov prek zaščitenega habitata posebnega gozda in posebnih ptic.

Presežek fotografskega safarija je fotografski let z brezpilotnikom, o katerem se poroča organom oblasti, ker se izvajajo z leve in desne strani kanjona Lobnice, ki ga pohodnik doživi iz bližnje in oddaljene lokacije od cerkve na Smolniku in s križišča v Sončni reber. Gostje lahko najamejo lokalnega operaterja dronov, ki poroča o poletih in fotografira po želji, saj gledamo na kanjon in pragozd z obeh strani reke, občutimo ga od vzhoda proti zahodu.

Prosta reja goveda poteka na vseh kmetijah srednjih gorskih območij. Na pašnikih je govedo pasme Cika v čredah okoli 40 krav, kar je fotografski presežek, saj sodobna evropska oseba še ni videla krave od blizu, kaj šele, da bi videli, kako se pasejo poleg njega. Prav tako gojijo ovce, zato je dolina bogata z ovčjim in kravjim sirom. Meso prašičev, v kombinaciji s konjskim in jelenovim mesom, se uporablja za salamo, ki je na voljo za večerjo ali zajtrk kot mraz. Domače kokoši polnijo jajca, zato so domači rezanci v juhah. To so presežki podeželja srednje gorske regije, ki ponuja izjemne panoramske in gastronomske užitke, vključno z degustacijami.

Zdrav življenjski slog gibanja v naravi in ​​komunikacija z živalmi je presežek duhovnega razvoja popotnika, ki duhovno in resnično potuje po energetskih inspiracijah ekološke in civilizacijske prazgodovine. Jesenska barvna terapija mešanih gozdov je presežek potovanja. Izkušnje nebeškega čudovitega kraljestva pragozda Šumik so energični presežek foto safarija.

Pohodništvo in planinarjenje sta razkošje. Zdrava bioenergetska obdelava gibanja na svežem zraku je znak razkošja. Privoščite si to razkošje, saj vam po opravljenem pohodniškem testu ponujamo dobre vibracije in dobro počutje. Duša kriči od dobre volje.

Logistični presežki so: le 25 km od letališča Edvarda Rusjana in relativne bližine letališč v Celovcu, Gradcu, Zagrebu in Ljubljani. Le 13 km od železniške proge Dunaj - Trst ali le 500 m od železniške postaje Ruše na progi Beljak - Maribor. Za terensko vožnjo v pragozdu je potreben le osebni vozni park, kar je presežek nacionalnih geografskih odprav ali realističnih gozdnih pobočij. Gostje uporabljajo fotografsko opremo in drone na lastno odgovornost.

Smo edini slovenski pragozd, kjer se ohranja gospodarsko življenje. Vodno energijo in druge obnovljive vire uporabljamo, saj kmetije pridelujejo drva, pelete in druga goriva, s čimer ohranjajo zvestobo krožnemu gospodarjenju z gozdovi, kar kaže na trajnostno varstvo okolja in butični turizem. Smo tudi edini srednji gorski del deviškega gozda s stoletno gospodarsko tradicijo.

Vključena je tudi storitev tržnega komuniciranja o lastnih družbenih profilih gostov na socialnih omrežjih. To je povezano s portretno fotografijo Foto M, fotografijami iz zraka z gostom in osebnim marketingom na blogu društva ter upravljanje doživetja gostov Instagram na njegov račun, ki ga ponujamo kot prvi v Sloveniji. Tako lahko pragozd Šumik čutite posamično ali kolektivno, kot osebno zdravljenje 5-dnevnih aromaterapij, saj je vsak atom kisika dodana vrednost rdečim krvničkam, ki prebudijo kundalini energijo.  Po posebnem naročilu ustvarimo tri- ali enodnevni energetsko-duhovni pohodniški team, kjer nudimo duhovno oskrbo z visoko energijo vibracij. Storitev je že vključena v ponudbo, ki vključuje tudi hrano iz nahrbtnika z lokalnimi dobrotami lokalnih proizvajalcev. Primeren je za vse starostne skupine gostov, od najmlajših do najstarejših, saj je program individualno prilagodljiv

 

Poleg največjih zvezdnikov filmske in fotografske umetnosti je naša ciljna skupina tudi otroci, katerih vrednost je nagnjenost k umetnosti, kulturi, družabnemu mreženju, duhovnosti in športu.

Naši gostje se počutijo kot kralji deviškega gozda, ker smo se odločili za ekskluzivni čas za botični dogodek po lastni želji. Pohodništvo ni tekmovanje, je sodelovanje. Izkustveno se prilagaja fizičnim parametrom skrbi zase in moralnih vrednotah.

Naši idealni gostje so na primer filmska zvezda Keanu Reeves, športna zvezda Luka Dončić ali prva dama ZDA Melania Trump. Postanite svetovna zvezda, doživite 5-dnevno energijsko-duhovno realistično gozdno doživeje.

Garancija - takoj vam bomo vrnili denar, če ne boste dosegli pravičnega zadovoljstva.

Ekskluzivno potovanje traja 5 dni / 4 noči. Maks. 6 udeležencev.

KAJ BOMO DOŽIVELI?

Muze imajo dostop do ekstravagantne geografske sprostitve v zelenem kraljestvu pragozda v vzhodnih Alpah, kjer nekateri deli butične geografske ekspedicije nimajo internetne povezave in ne navigacije. Lokalni vodnik poskrbi, da se udeleženci odprave vsak dan vrnejo v geografsko bazo v dobrem občutku. Potujemo z terenskimi vozili, peš in na lastno odgovornost.

Ker je geografska pravljica Natura 2020 dar sveta, boste v petih dneh odkrili neskončno dobroto / lepoto neizčrpne narave nebeškega roba vzhodnih Alp.

Raziskali bomo pet zvezd starinske antične dobe nedotaknjenega področja Natura 2020:

 • Zvezda # 1: Veliki slap Šumik je največji slap butične destinacije Natura 2020.
 • Zvezda # 2: Deviški gozd Šumik je edini pragozd v neokrnjeni destinaciji Natura 2020.
 • Zvezda # 3: Pet slavnih slapov v samo enem kilometru Natura 2020.
 • Zvezda # 4: neverjetna Lovrenška jezera in prvotno Črno jezero so črni biseri Nature 2020.
 • Zvezda # 5: Kanjon Lobnice je fascinanten duhovni navdih v Naturi 2020.

Obiskali bomo:

 • Edinstven pragozd Šumik z naravnimi znamenitostmi: slap Grand Šumik, slap Verna in slap Mali Šumik.
 • Očarljiv Bistriški Vnitgar z lokalnimi značilnostmi: rimski kamnolom, Maroltova smreka in slap Šum.
 • Nebeško čudovito sredogorsko Črno jezero in slap Skalca.
 • neverjetna Lovrenška jezera s krajšim potovanjem po Dravski dolini mimo cerkve v Lovrencu na Pohorju in Puščavi ter mimo gradu Fala in prve hidroelektrarne Fala na reki Dravi.
 • Nedotaknjen kanjon Lobnice.

PROGRAM:

DAN SVETOVNE DOBRODOŠLICE OB NAJSTAREJŠI VINSKI POTOMKI NA SVETU

 • Prihod stranke v hotel, to je Hotel Veter, Mariborska cesta 31, Ruše, Slovenija. Sprejem, ureditev formalnosti, razlaga programa in pregled opreme za pohodništvo za to pot.
 • Geografska ekspedicija poteka od hotela Veter do Pohorja do informativne table za slap Skalca (954 metrov nadmorske višine) s terenskim vozilom ter z voznikom in turističnim vodnikom. Do slapa je 20 minut. Ekskluzivni foto safari na slapu.
 • Prihod na Areh in ogled planote in groba kralja Henrika pokopanega s sarkofagom v cerkvi sv. Areha. Degustacija pohorskih žganic.
 • Kratek realistični pobeg do potomke najstarejše trte na svetu, ogled mesta Ruše.
 • Večerja v hotelu.
 • Večerne delavnice z video predstavitvijo pohodniških geografskih pohodnih ekspedicij, motivacijski pogovor o predstavitvi poti in načrtovane izkušnje.

PRVORAZREDNI DAN BARJANSKIH JEZER

 • Zajtrk v hotelu Veter.
 • Vožnja ob reki Dravi do parkirišča na Rogli (1517 metrov nadmorske višine). Kava in žgane pijače v koči.
 • Zmerne šest kilometrov hoje z vmesnimi postanki na ravnini, to je od parkirišča športnega parka Rogla (približno 1500 metrov nad morjem) do panoramskega stolpa Lovrenških jezer (1520 metrov nadmorske višine), kjer je načrtovan počitek. Prigrizek in pijača iz nahrbtnika je načrtovan dogodek organizatorja.
 • Sprehodimo se do Lovrenških jezer, kjer hodimo po lesenih ploščadih. Ekskluzivni foto safari.
 • Vrnitev iz Lovrenških jezer do avtomobila na Rogli po isti 6 km dolgi gozdni poti. Skupno razdalje: 12,5 km.
 • Izlet na Osankarico (1.191 metrov nadmorske višine), kjer parkiramo.
 • Hoja po lesenih ploščadih skozi gozd do močvirja Črnega jezera (1.195 metrov nadmorske višine) in nazaj.
 • Vrnemo se po sončni poti nad kanjonom Lobnice.
 • Večerni safari na lokaciji, kjer se Lobnica izliva v Dravo.
 • Večerja.
 • Etnografske realistične sprehode na poti Pod goroj-Bezena.

DAN PRAGOZDA ŠUMIK

 • Zajtrk v hotelu Veter.
 • Odhod s terenskimi vozili in s turističnim vodnikom iz hotela Veter v smeri pragozda Šumik (nevarni, skalni, spolzki teren).
 • Parkiranje na gozdnem parkirišču Zgornji Smolnik (820 m nadmorske višine).
 • Pohodniški sprehod do slapa Veliki Šumik (950 m nadmorske višine, spolzka tla, nekonsolidirana pot). Vmesni krajši počitek, ekskluzivni foto safari tik ob slapu Veliki Šumik. Nevarni, skalni teren, spolzka tla. Potrebna je ustrezna oprema za pohodništvo.
 • Počitek in prigrizek iz nahrbtnika na slapu Veliki Šumik.
 • Hoja po isti poti do avtomobila.
 • Presenečenje!!!
 • Plavanje, savna, wellness.
 • Večerja.
 • Team building, soba za pobeg RUMLKUKL.

DAN V VELIKEM BOTANIČNEM STILU

 • Zajtrk.
 • Izlet Ruše-Slovenska Bistrica-Ložnica.
 • Sprehodimo se po Bistriškem Vintgarju do slapa Šum.
 • Vrnemo se po isti poti.
 • Kosilo.
 • Ustavimo se in obiščemo botanični vrt Pivola.
 • Vrnimo se v hotel.
 • Večerni treking po Vinski in Srčni poti do Kalvarije.
 • Večerja v hotelu.

POSLOVILNI DAN

 • Zajtrk.
 • Zaključek ekspedicije, povzetek in razprava o programu, pritožbe, pohvale.

*Uporabnik bo po opravljenih formalnostih prejel podroben časovni potek potovanja.

**Končna različica odprave se lahko razlikuje od zgornjega opisa. V primeru velikih vremenskih sprememb, sprememb urnikov letov ali drugih posebnih okoliščin bo program ustrezno prilagojen z alternativnimi odpravami, ki vas bodo obogatile tudi na več načinov.

PREMIUM CILJI

Premium inovativna zelena pohodna ekspedicija Natura 2020 ponuja preizkus izkustva poznanja sebe samega.

 • V zeleni oazi Natura 2020 se gostje seznanijo s starodavno modrostjo poznavanja sebe samega po nauku GNOTHI SEAUTON.
 • Cilj prvovrstnega trekinga je spontano odkrivanje / spoznavanje / doživljanje primarne skrbi zase v miru in tišini.
 • Cilj je prebuditi vodstvene kompetence.
 • Cilj je odkriti pravi jaz.

LOKALNI KARAKTER

 • Natura 2020 je značilno, smiselno in naravno urejeno geografsko območje s tremi krajinskimi znamenitostmi - zeleno reko Dravo, zelenim Kozjakom in zelenim Pohorjem, ki omogočajo prvovrstni umik v gozdno realnost prazgodovinskih časov. Pokrajina ponuja družabne igre, treking je kot »team building«, izkušnje so zasnovane kot delovna srečanja / soočenja z lokalnim značajem, ki odsevajo značaj gostov; zato imamo edinstvene goste, ki potrebujejo točno to, kar ponuja Natura 2020, toso karakteristike, ki se jih lahko učimo desetletja, vendar bomo vedno deležni pravičnega zadoščenja na preizkusu na terenu. Narava nam vrne, kar razkrivamo. To kar iščemo, se ozavesti.
 • Osnovni tabor realističnih treking ekspedicij je otrokom prijazno Unicefovo mesto Ruše, kateri slovi tuddi po prvi gimnaziji na Slovenskem iz 17. in 18. stoletja, katero je vodil župnik Jurij Kozina. Značaj Ruš je ponazorjen z odprto knjigo o naravi, simbolom v Ruškem grbu. Gostom nudimo tudi "pobeg", kulturne in druge športne in vedenjske dogodke. Modrost in skrivnost krajine kažejo edinstveno možnost preživetja narave avtentične zgodovine in doživljanja prvotnega bioritma moderne Nature 2020. Soočenja na terenu krepijo znanje o samopoznavanju. Moduli trekinga so poučni, vodenje je zabavno, druženje je pristno in navdihnjeno z duhom antičnih časov.

Gostoljubnost

Ponujamo vam darilo Natura 2020, ki ga lahko izkoristite le z doživljanjem veselja življenja, ki ga poznamo kot poznavanje sebe.

Ponujamo vam zeleno oazo velike ljubezni Natura 2020, kjer skrb za sebe postane resnično visoka dodana vrednost nepozabnega darila.

Zbudimo se, kar ni mogoče kupiti z denarjem, tj. z lastno skrbjo zase.

Spodbujamo kundalini energijo, ki spi v naši podzavesti.

Premium treking Natura 2020 je prestižno praznično darilo za posebne priložnosti, saj ekspedicija traja le pet dni.

Praznična ekspedicija Natura 2020 je sestavljena iz vodenih pohodov do petih zanimivih slapov. Obiskali bomo številna naravna jezera srednje gorske regije in odkrili zaklade antičnega pragozda. V baznem kampu Natura 2020 bomo nastanjeni v premijskem predsedniškem apartmaju z jacuzzijem za dve muzi.

Svojega obdarovanca presenetite s sanjsko geografsko ekspedicijo Natura 2020, ki je edina v svetu !!!

V gostoljubnosti smo edinstveni, izvirni, butični. Znani smo kot dobre duše, ker smo dobrih src, iskreni in odprti. Odprti dialog z naravo in bogastvom v nas je naše poslanstvo. Mi komuniciramo univerzalno, tj. s čisto zeleno energijo, ki jo ustvarja realistični gozdni pobeg Natura 2020, in naše čiste misli. Čist duševni odnos, čista energija.

Lokalne specialitete so juha z gobami, pohorska obara, pohorska omleta, jabolčni zavitek, orehova peciva, borovničevec.

Najboljša vina so pridobljena iz grozdja potomcev najstarejše trte na svetu.

Botanična presenečenja so neizčrpna. Dobra volja in pogum sta stalna spremljevalca gostoljubja.

RAZISKOVALNA OSNOVA Natura 2020 

 • Natura 2020 tvori geološko celoto vzhodnih Alp - naravni ekosistem med zelenimi Pohorjem, reko Dravo in hrib Kozjak. Posebnost Natura 2020 so posebna bogastva, kot so očarljivo Črno jezero, Lovrenška jezera in Ribniško jezero. Zahtevnejši obiskovalci narave so neprecenljivi za obisk čudovitih slapov, kot so slap Šum, slap Skalca, slap Verna. , slap Mali Šumik in slap Veliki Šumik - kralj gozda Šumik. Višina slapov je od 9 do 36 m. Turistično pohodništvo v tej oazi miru doseže vrhunec v umiku v večno šumeči gozd. Poti, ki vodijo do slapov, so zelo spolzke, zato je potrebna / priporočena oprema za pohodništvo. Udeležba na lastno odgovornost. Telefonske in internetne storitve niso na voljo.
 • Pot skozi pragozd do slapa Veliki Šumik je zahtevna in neprimerna za otroke in vrtoglavce. Prav tako ni priporočljiva za neizkušene pohodnike, saj so tla spolzka, sama pot pa poteka preko skal in na nekaterih mestih, zavarovanih z žičnimi vrvmi, so pobočja strma in lahko povzročijo usodne padce.
 • 2. stopnja ekspedicije / trekinga: ekspedicije / treking Natura 2020 se izvaja po zglednih urejenih poteh, deloma tudi po zelo zahtevni gorski poti do slapa Veliki Šumik. Poti so povsod naseljene in označene, nekatere od njih zahtevajo dobro fizično obliko.

Namestitev in prehrana:

 • Osnovni kamp se nahaja v mestu Ruše, Slovenija.
 • Srečali se bomo pred Hotelom Veter, Mariborska cesta 31, Ruše.
 • 4 x nastanitev v hotelu veter, Mariborska cesta 31, Ruše.
 • Polpenzion.
 • Brezplačno parkiranje v garaži.
 • brezplačen brezžični internet.
 • Samo 10 metrov od trga SPAR.
 • Samo 400 metrov od centra mesta.
 • bankomat ob hotelu.

Ekspedicija vključuje slovenske vodnike, ki lahko po potrebi komunicirajo v angleškem, hrvaškem in srbskem jeziku. Po posebnem naročilu lahko uredimo tudi prevajalca za druge jezike.

Odhodi iz baznega tabora potekajo vsak dan ob 19. uri, razen prvega dne, ko se bomo sestali ob 15.00 uri in se pogovorimo o načrtu trekinga za vodene izlete, ki so izvedljivi glede na vremensko napoved. Vaš sprejem bo vključeval video motivacijsko delavnico, ki ji bodo sledili individualni treningi, uradna dobrodošlica in degustacija hrane.

Splošni in posebni pogoji:

Sezona 5 dnevnih geografskih pohodniških odprav traja vsako leto / vsak dan. V ceno so vključeni lokalni prevoz, licenciran turistični vodnik in lokalni vodja poti. Prevzem apartmaja po 14.00. Obvezna pisna ureditev formalnosti. Hoja na lastno odgovornost. Foto safari na lastno odgovornost. Priporočena udobna pohodniška obutev in za izbrani pragozd preko ferate Bajgot tudi plezalna oprema in kvalifikacije. Rezervna oblačila, pokrivala v primeru dežja. Ne odgovarjamo za umazana in raztrgana oblačila. Za uničeno obutev nismo odgovorni. Hrana in pijača iz nahrbtnika na trekingih na lastno odgovornost. Dobra telesna in psihološka sposobnost. Visoka motivacija. Otroci in mladostniki do 18 let z dovoljenjem svojih staršev. Otroci, mlajši od 7 let brezplačno.

Ponudba velja za eno (1) osebo (enojno / dvojno zasedbo). Na posebno zahtevo, pripravimo ala carte ponudbo tudi za skupino do šest oseb. Prevoz za enodnevne realistične geografske gozdne pobege / sprehode na lastno odgovornost - v vašem vozilu potuje z vami lokalni sprehajalec !!! Navigacija in internet ne delujejo v določenih delih pragozda in gorovja. Rezervacija termina do 30 dni pred začetkom trekinga / pobega. Sprejem gosta / osebe v Rušah, Slovenija. Plačilo po predračunu 8 dni pred potrditvijo rezervacije. Ne spreglejte promocijskih nakupov nagradnih žetonov za nakup vozovnic. Odpoved obiska / potovanja je možna do tri dni pred začetkom. Dan pred začetkom vrnemo 90% cene. Prijavite svoje pritožbe takoj, najpozneje ob pisnem odhodu na obrazec za ocenjevanje / gostoljubnost / zadovoljstvo.

 • Ob registraciji upoštevajte pogoje in pogoje potovanja za to potovanje!

Premium kvaliteta:

 • Dogodek se sporoči državnim organom!
 • Na tem zelo zahtevnem pohodu vas bodo spremljali gorski reševalci in gorski vodniki.
 • Skupina obsega največ 6 oseb.
 • Izberete lahko datum trekinga.
 • Varnost je na prvem mestu. Telefonske in internetne storitve niso na voljo !!! V primeru klica v sili 112 !!!
 • Prejeli boste tudi neprecenljivo darilo za presenečenje - veličastno mestno botaniko narave!
 • Dodatno usposabljanje, izobraževanje in kulturne izkušnje.

KAJ JE VKLJUČENO V CENO?

Poročilo pristojnim organom, turistično zavarovanje, 5 namestitev, 5 polpenzionov, vodja potovanja, spremljevalec, lokalni turistični vodnik, organizacija in izvedba potovanja, organizacija in izvedba vrhunske treking ekspedicije, 1 uvodni seminar o etiki vrline, 10 video delavnic o spoznavanju terena, ogled dokumentarnega filma Turnir na Šumiku, 30 ur vodenja po terenu, 30 ur fizične pomoči na terenu, nenehno adrenalinsko doživetje, non-stop realistični pobegi, ne- ustavite umik / vrnitev v naravo, nenehno usposabljanje za samopriznavanje v skladu z učenjem GNOTHI SEAUTON, non-stop naravni wellness, svež zrak in gozd bogate s kisikom, non-stop naravne zvočne / vodne terapije, non-stop vzmeti Mineralna voda Pohorje, neprekinjeno duhovno potovanje, neprekinjeno pohodništvo in treking, 3 vodeni pohodi po Deviškem gozdu Šumik, 1 vodeni pohod na slap Grand Šumik, 1 vodeni pohod na Verno Wat padec, 1 vodeni pohod na slap Mali Šumik, 1 vodeni pohod do hudičevih skal, 1 vodeni pohod na slap Skalca, 1 vodeni pohod na Bistriški vintgar, 1 vodeni pohod na slap Šum, 1 vodeni pohod na Črno jezero , 1 vodeni pohod na Lovrenška jezera, 1 voden pot po Dravski dolini, 1 voden ogled Falaške stene, 1 voden ogled hidroelektrarne Fala, Pomoč gorskih reševalcev, Pomoč gorskega vodnika, Pomoč turističnega vodnika, 1 degustacija mineralne vode, 1 botanično presenečenje, 1 zaporna igra RUMLKUKL, 1 prava gozdna igra, 1 duhovni treking, 1 motivacijsko team building, 1 sprehod po Srčni poti, 1 sprehod po vinski poti, Non stop foto safari, know-how , Skrbnik / mentor / mentor 72 ur.

Privoščite svojemu najdražjemu predstavniku nepojmljive vrednosti.

 • Ponujamo vam darilo Natura 2020, ki ga lahko izkoristite le s doživljanjem veselja življenja, ki ga poznamo kot poznavanje sebe.
 • Ponujamo vam zeleno oazo ljubezni NATURA 2020, kjer skrb za sebe postane resnično visoka dodana vrednost nepozabnega darila.
 • Zbudimo se, kar ni mogoče kupiti z denarjem, tj. z lastno skrbjo zase.
 • Spodbujamo kundalini energijo, ki spi v vaši podzavesti.

Boutique darilni bon za 1 osebo.

Cena: od 4.960 $ (all inclusive) na odraslo osebo.

Vse cene so na osebo na podlagi enkratne ali dvojne rezervacije (če ni navedeno drugače) in ne vključujejo mednarodnega letalskega prevoza do vašega cilja in nazaj na dom, kot tudi ne rent-a-car. Vse cene so v EUR in se lahko spremenijo. Za dodatne informacije si oglejte pogoje potovanja.