Ljubim NATURO 2020. Čutim NATURO 2020.

EVROPSKA KULTURNA DEDIŠČINA V

SLOVENSKI ŠEGI NATURA 2020

Ljubim slovensko podeželje, čutim bajeslovno izročilo.

Sezona traja od 1. 1. do 31. 12. 

 

Vabljeni na pragozdno, grajsko ter duhovno izkustvo energetskega pohodništva po osupljivem podeželju Slovenije, kjer boste z nami odkrivali evropsko kulturno dediščino v slovenski šegi NATURA 2020.

Dobrodošli na prestižnem realističnem gozdnem pobegu NATURA 2020 na vzhodu Alp, kjer boste deležni bajeslovnega izročila slovenskega podeželja, tj. pohorskih pravljic, bajk in pripovedi o demonih in škratih, povodnem možu Šumiku ter kralju upornikov sv. Henriku, pohorskem Robinu Hoodu, ki počiva v sarkofagu v cerkvi sv. Areha.

Z nami boste ekskluzivno doživeli:

 • voden obisk pragozda Šumik, ki se nahaja v naravnem rezervatu Šumik, kjer gostoljubje neokrnjene pradavnine pragozda dopolnjujejo gastronomske specialitete z lokalnih ekoloških kmetij, ki sestavljajo hrano iz nahrbtnika. Na območju ni interneta in telefonskega signala, hoja pa poteka po lahki in zahtevni planinski poti, zato je obvezna ustrezna obutev. Mešani pragozd s prvinsko ohranjenimi listavci in iglavci predstavlja pljuča in srce zelenih znamenitosti pohorskega sredogorja;
 • voden ogled srednjeveškega gradu Fala, ki se nahaja ob Turškem zidu, kjer je po bajeslovnem in zgodovinskem izročilu dne 9. 1532 slovenski narod premagal vojsko turškega sultana Sulejmana Veličastnega, ter grajsko pravljico, ki vključuje tradicionalno grajsko večerjo z glasbenim in igranim kulturnim programom;
 • voden obisk tradicionalne srednjegorske kmetije NATURA 2020 s tradicionalno kmečko kulinariko, ki je del evropske kulturne dediščine, ter voden ogled kmetije z domačimi in divjimi živalmi;
 • romarski fotosafari cerkve sv. Areha s sarkofagom kralja sv. Henrika ter tradicionalno pohorsko jed na žlico – ješprenj z gobami.
 • Dravska avantura po zeleni atrakciji Kobansko zajema splavarjenje po reki Dravi s tradicionalno narodno glasbo v živo ter vodeni ogled Tehničnega muzeja HE Fala in etnografskega odprtega kozolca Jabolčna pot.
 • Edinstveni podpohorski Botanični vrt Univerze v Mariboru z več kot 200 rastlinskimi vrstami omogoča ne le realistični botanični gozdni pobeg, ampak tudi barvno aromaterapijo.
 • Ogled etnografskega odprtega muzeja Začarana pohorska Trnuljčica je del realističnega gozdnega pobega od potomke najstarejše vinske trte na svetu – Modre kavčine, ki raste v otrokom prijaznem Unicefovem mestu Ruše, edinem tovrstnem mestu na svetu s 17 km oddaljenim prvinskim mešanim pragozdom sredi naravnega rezervata Šumik, v katerem živi legendarni povodni mož/kralj slap Veliki Šumik.
 • Prvinsko meditiranje in energetsko zdravljenje z glasom tišine neokrnjene narave je balzam za dušo in srce, bosonoga refleksna masaža stopal v deroči vodi, na makadamski in gozdni poti prebudi intuicijo in ustvarjalni duh, domačnost in gostoljubje pa okrepita sposobnosti rezoniranja, saj je narava mati modrosti. Za vse to skrbijo lokalne legende – ljudski pripovedovalci bajeslovnih zgodb.
 • Opravljamo različno dolge fotosafarijenaravnih lepot, kot so legendarna Janijeva klopca ter ostanki evropske kulturne dediščine v kanjonu Lobnice, namreč Švajgerjeva žaga, kjer tradicionalno stoji kopa za proizvodnjo oglja, Cebejeva žaga, kjer podjetni kmetje na sodoben traktorski način proizvajajo bukova drva, in Haričeva žaga, kjer je v bližnjem mlinu razstavljen eksponat tradicionalne pohorske žage. Tovrstni pobeg traja od 4 do 6 ur, odvisno od fotografskih zahtev

Dobrodošli v objemu neokrnjene narave, iskrenih ljudi ter srčne kulture.

OSNOVNI PROGRAM:

Prvi dan

14.00: Zbor in dobrodošlica z degustacijami pohorskega brinjevca, slivovke, borovničevca, ureditev formalnosti ter prevozi na fotosafarijske razgledne točke

15.00: Razgledna točka za makro podobo – Sernčev ponos

16.00: Razgledna točka za mikro podobo – spodnja Janijeva klopca

17.00: Razgledna točka za podobo skupine – zgornja Janijeva klopca

19.00: Razgledna točka za podobo doživetja – Maroltova kmetija

20.00: Postavitev nastanitve, tj. šotora ali viseče mreže, po ljudskem glasbenem izročilu

21.00: Večerja ob ognju s peko lokalnih sezonskih dobrot po prastarem pohorskem ljudskem pastirskem izročilu (koruza, krompir)

Drugi dan

5.00: Duhovno izkustvo – jutranja Kneippova terapija v deroči gorski rečici Lobnici

5.30: Zajtrk iz sezonskih dobrot lokalnih pridelovalcev in kmetij

6.00: Energetsko pohodništvo po kanjonu Lobnice, 5 km bosonoge hoje po makadamskih tleh

7.00: Realistični gozdni pobeg Reber bajta – Holcarska pot – Ravbar peč – slap Mali Šumik – kaskade slapišča Verna – slap Veliki Šumik – Bajgot

12.00: Samoplačniško kosilo na Osankarici, pečena pohorska postrv ali dunajski zrezek

13.00: Gozdni rezervat Črno jezero, gozdna kopel in vrtinčenje zraka, ki generira sončno energijo, ki vpliva na tretje oko in kronsko čakro

16.00: Kneippove terapije in refleksna masaža stopal v vodnih brzicah pri Haričevem mlinu

19.00: Grajska pravljica postane resničnost – fotosafari na obzidju gradu Viltuš

20.00: Postavitev nastanitve, tj. šotora ali viseče mreže, po ljudskem glasbenem izročilu

21.00: Večerja ob ognju s peko lokalnih sezonskih dobrot po prastarem pohorskem pastirskem ljudskem izročilu (koruza, krompir)

Tretji dan

5.00: Duhovno izkustvo – jutranja Kneippova terapija v deroči gorski rečici Lobnici

5.30: Zajtrk iz sezonskih dobrot lokalnih pridelovalcev in kmetij

6.00: Energetsko pohodništvo po kanjonu Lobnice

7.00: Realistični gozdni pobeg Marolt – Uršankovo – Pod goroj

11.00: Razhod, reklamacije in pohvale

INFORMACIJE O PONUDBI

Sezona: od 1.1. do 31.12. vsako leto. Dogodek traja 3 dni/2 noči. Skupina šteje največ 6 oseb.

Cena: 2.950 EUR za 1 odraslo osebo (‘all inclusive’).

Garancija trojnega zadovoljstva na razkošno butično doživetje

Pravično zadoščenje je že od nekdaj trojno. Nič ne tvegate, če sodelujete z nami, saj gre za razkošno butično doživetje, na katero dajemo trojno garancijo:

 • Garancijo izvirnosti. Natura 2020 je edinstven svetovni habitat, kjer se v otrokom prijaznem Unicefovem mestu naravno prepleta dober namen turistov s prvinskim sestavom prvobitno sestavljenega mešanega pragozda listavcev in iglavcev.
 • Garancijo kakovosti.Nikjer ne svetu ni kombinacije zelene energije, kakršno sestavlja zelena naveza »Pohorje-Drava-Kozjak«, ki predstavlja veličastno barvno, zvočno in gozdno aromatsko kopel skozi celo leto. Duhovno izkustvo je kot visoko intenzivna Vivaldijeva simfonija Štirje letni časi.
 • Garancijo zadovoljstva, ki kaže na neprecenljivo dejstvo, da smo vsi, na čelu z nami, prepričani, da boste z nami ne le obogatili svoje dobro ime, ampak tudi okrepili lastno javno podobo neustrašnosti, saj boste ponosno pokazali svojo novo instagramsko podobo celotnemu svetu.
 • Če z doživetjem vseeno ne boste zadovoljni, vam bomo brezpogojno v celoti vrnili denar!!!

Z nami se boste med butičnim doživetjem Natura 2020 počutili razkošno, osupljivo ter nebeško lepo, resnično obogateni z izjemno intenzivnim zdravilnim odmerkom, saj boste vsrkali nespremenjene karakteristike prvinskega pragozda, ki okrepijo in prebudijo.

Zavedanje, da 99,99 % ljudi na svetu še nikoli ni bilo v mešanem pragozdu niti ni obiskalo nobenega otrokom prijaznega Unicefovega mesta za dober namen, je neprecenljivo, saj je prestižna sestavina osebnostne prepoznavnosti.

Bog blagoslovi doživetja NATURA 2020. 

Pozdrav, NATURA 2020.