Evropska kulturna dediščina

ENERGETSKO ZDRAVILSTVO NATURA 2020

Duhovno izkustvo energetskega pohodništva

 Sezona traja od 1. 1. do 31. 12.

 

 

Odkrijte naravno metodo pragozdnega energetskega zdravilstva na vzhodu Alp, izvedeno v osupljivi Sloveniji. Odkritje evropsko kulturno dediščino v sodobni slovenski podeželski šegi NATURA 2020.

Dobrodošli na realističnem gozdnem pobegu NATURA 2020, ki združuje bajeslovna izročila o duhovnem izkustvu energetskega pohodništva, ki se izvaja tam, kjer je doma prebujena gozdna pravljica NATURA 2020. To je lateralna kultura, ki temelji na srčnem doživetju, s katerim prebudimo dušo in vplivamo na čarobno imaginacijo (sposobnost domišljanja, sanjarjenja) gosta.

Gostje butičnega doživetja NATURA 2020 se gibljejo po pragozdu, kjer ni interneta in telefonskega signala. Doživijo energetsko ozdravitev/preobrazbo s pomočjo zvočne kopeli, barvne terapije, bosonoge refleksne masaže stopal v deroči vodi, aromaterapije prvinsko ohranjenih listavcev. Energetski terapevt na stranpoteh je glas tišine neokrnjene narave.

Duhovno izkustvo energetskega pohodništva NATURA 2020 je izvedeno tudi kot pohorska pravljica o legendarnem povodnem možuslapu Veliki Šumik, ki slovi kot vodni kralj pragozda Šumik. S prebujeno kraljico gozdov, tj. NATURO 2020, kraljuje prvinsko ohranjenemu mešanemu pragozdu.

Realistični gozdni pobeg NATURA 2020 skozi prvinsko ohranjeno evropsko kulturno dediščino, namreč zdravilsko energetsko vrednoto pragozd Šumik, se izvaja lateralno, kot fotosafarijsko duhovno izkustvo energetskega pohodništva. Vstopna točka je Zgornji Smolnik, od koder nadaljujemo pot mimo Ravbar peči, slapa Mali Šumik, kaskad slapišča Verna do slapa Veliki Šumik ter izhodne točke na Holcerski poti. Pri tem prečkamo kanjon Lobnice po visečem mostu, do katerega pridemo po najdaljši slovenski planinski brvi, lateralno od gozdnega parkirišča.

Sestavina alternativnega bajeslovnega in zdravilnega/aktivnega/podeželskega doživetja je tudi pohorska pravljica o začarani Trnuljčici, tj. NATURI 2020, ki jo odkrijemo tudi v otrokom prijaznem Unicefovem mestu Ruše.

Energetsko duhovno izkustvo je poleti mogoče doživeti z namestitvijo na prostem, na neznani lokaciji v pragozdu Šumik, kjer se uživa hrana iz nahrbtnika, ki jo priskrbijo lokalni ekološki pridelovalci in predelovalci. Doživetje je odprto vsak dan v letu, nastanitev je prilagojena letnemu času obiska in individualnim željam gostov. Gostoljubje načrtujemo tudi po e-pošti, pri čemer se ohrani prvinskost ponudbe.

OSNOVNI PROGRAM:

Prvi dan

14.00: Zbor in dobrodošlica z degustacijami pohorskega brinjevca, slivovke, borovničevca, ureditev formalnosti ter prevozi na fotosafarijske razgledne točke

15.00: Razgledna točka za makro podobo – Sernčev ponos

16.00: Razgledna točka za mikro podobo – spodnja Janijeva klopca

17.00: Razgledna točka za podobo skupine – zgornja Janijeva klopca

19.00: Razgledna točka za podobo doživetja – Maroltova kmetija

20.00: Postavitev nastanitve, tj. šotora ali viseče mreže, po ljudskem glasbenem izročilu

21.00: Večerja ob ognju s peko lokalnih sezonskih dobrot po prastarem pohorskem ljudskem pastirskem izročilu (koruza, krompir)

Drugi dan

5.00: Duhovno izkustvo – jutranja Kneippova terapija v deroči gorski rečici Lobnici

5.30: Zajtrk iz sezonskih dobrot lokalnih pridelovalcev in kmetij

6.00: Energetsko pohodništvo po kanjonu Lobnice, 5 km bosonoge hoje po makadamskih tleh

7.00: Realistični gozdni pobeg Reber bajta – Holcarska pot – Ravbar peč – slap Mali Šumik – kaskade slapišča Verna – slap Veliki Šumik – Bajgot

12.00: Samoplačniško kosilo na Osankarici, pečena pohorska postrv ali dunajski zrezek

13.00: Gozdni rezervat Črno jezero, gozdna kopel in vrtinčenje zraka, ki generira sončno energijo, ki vpliva na tretje oko in kronsko čakro

16.00: Kneippove terapije in refleksna masaža stopal v vodnih brzicah pri Haričevem mlinu

19.00: Grajska pravljica postane resničnost – fotosafari na obzidju gradu Viltuš

20.00: Postavitev nastanitve, tj. šotora ali viseče mreže, po ljudskem glasbenem izročilu

21.00: Večerja ob ognju s peko lokalnih sezonskih dobrot po prastarem pohorskem pastirskem ljudskem izročilu (koruza, krompir)

Tretji dan

5.00: Duhovno izkustvo – jutranja Kneippova terapija v deroči gorski rečici Lobnici

5.30: Zajtrk iz sezonskih dobrot lokalnih pridelovalcev in kmetij

6.00: Energetsko pohodništvo po kanjonu Lobnice

7.00: Realistični gozdni pobeg Marolt – Uršankovo – Pod goroj

11.00: Razhod, reklamacije in pohvale

INFORMACIJE O PONUDBI

Sezona: od 1.1. do 31.12. vsako leto. Dogodek traja 3 dni/2 noči. Skupina šteje največ 6 oseb.

Cena: 2.950 EUR za 1 odraslo osebo (‘all inclusive’).

Garancija trojnega zadovoljstva na razkošno butično doživetje

Pravično zadoščenje je že od nekdaj trojno. Nič ne tvegate, če sodelujete z nami, saj gre za razkošno butično doživetje, na katero dajemo trojno garancijo:

  • Garancijo izvirnosti. Natura 2020 je edinstven svetovni habitat, kjer se v otrokom prijaznem Unicefovem mestu naravno prepleta dober namen turistov s prvinskim sestavom prvobitno sestavljenega mešanega pragozda listavcev in iglavcev.
  • Garancijo kakovosti.Nikjer ne svetu ni kombinacije zelene energije, kakršno sestavlja zelena naveza »Pohorje-Drava-Kozjak«, ki predstavlja veličastno barvno, zvočno in gozdno aromatsko kopel skozi celo leto. Duhovno izkustvo je kot visoko intenzivna Vivaldijeva simfonija Štirje letni časi.
  • Garancijo zadovoljstva, ki kaže na neprecenljivo dejstvo, da smo vsi, na čelu z nami, prepričani, da boste z nami ne le obogatili svoje dobro ime, ampak tudi okrepili lastno javno podobo neustrašnosti, saj boste ponosno pokazali svojo novo instagramsko podobo celotnemu svetu.
  • Če z doživetjem vseeno ne boste zadovoljni, vam bomo brezpogojno v celoti vrnili denar!!!

Z nami se boste med butičnim doživetjem Natura 2020 počutili razkošno, osupljivo ter nebeško lepo, resnično obogateni z izjemno intenzivnim zdravilnim odmerkom, saj boste vsrkali nespremenjene karakteristike prvinskega pragozda, ki okrepijo in prebudijo.

Zavedanje, da 99,99 % ljudi na svetu še nikoli ni bilo v mešanem pragozdu niti ni obiskalo nobenega otrokom prijaznega Unicefovega mesta za dober namen, je neprecenljivo, saj je prestižna sestavina osebnostne prepoznavnosti.

Bog blagoslovi doživetja NATURA 2020.

Pozdrav, NATURA 2020.