DOBRODOŠLICA

 

Spoštovani gostje, dragi obiskovalci, cenjeni vlagatelji!

Dobrodošli na raziskovalni misiji Natura 2020.

Natura 2020 se po težki preizkušnji prebujenja (pametne specializacije) ponovno angažira. Odpiramo se za nemnožično sobivanje z neokrnjeno naravo.

Z nami varno, inovativno, butično, ekosistemsko, trajnostno. Original je original, unikatnost je ekskluzivna.

Ekosistem Natura 2020 predstavljajo veličastna prostranstva naravnih danosti na območju Pohorja, Kozjaka in reke Drave.

Z eno besedo – Natura 2020 je sinonim za brezčasnost. Cilj butičnega doživetja je prebujanje lastne imaginacije.

Pred nami je unikatni naravni rezervat Šumik. Izvirni mešani gozd se razprostira na 57 hektarjih. Neokrnjena naravna vrednota pragozd Šumik slovi kot njegov kralj. Obsega 19 hektarjev in je nastal po koncu zadnje ledene dobe.

Neobljudeni deviški pragozd Šumik je naravni komunikacijski kanal z dobro dokumentiranimi naravnimi resursi, tako da je v njem vredno izvesti prenos nauka o prebujenju. Narava je namreč naša slavna mati modrosti.

Spoznajte fascinantno divjino kanjona Lobnice, odkrijte osupljiv marmorni portret pohorske Trnuljčice, izoblikovan v zadnji ledeni dobi, občutite mogočna pohorska drevesa, obiščite impozanten slap Veliki Šumik. Z malo sreče lahko srečate jelene, kralje divjih gozdnih živali. Nabirajte gobe, kostanj, zelišča, vključno z arniko, kraljico flore. Sobivanje z naravo.

 

Naravna bogastva so pravi zeleni raj, ki ga doživite neposredno. V tem kontekstu spoznavate skrivnostno moč Trnuljčice. Trnuljčica je enigma večnosti, igra pradavnine. To je lahko čista voda, ki se pretaka v vodnem krogu Črno jezero – Črno morje. V tej vlogi je lahko vinska trta ali evropska kulturna dediščina v prebujeni pohorski šegi. Morda je to imaginacija, ki jo nameravamo prebuditi z aktivnostmi v naravi. Več glav več ve. Skrivnostna moč Trnuljčice je neverjetna milost, blagost, razkošje.

Vaja rezoniranja Skrivnostna moč Trnuljčice je sklop različnih taktičnih in strateških pristopov k preučevanju ekosistema Natura 2020, v katerem imamo postavljeno imaginarno raziskovalno bazo za potrebe trajnostnega prenosa nauka o modrosti Gnothi seauton. S tem sledimo zeleni transformaciji posebnih vrst varovanih evropskih habitatov, saj v prostem slogu in nepridobitnem podjetniškem duhu udejanjamo zeleno krožno ekonomijo etike kreposti/modrosti.

Natura 2020 je naš način skrbi zase. Skrb za zdravje je prioriteta. Skrb za dobro počutje gosta je opaziti na vsakem koraku.

Z nami se boste počutili varni/prebujeni.

Središče gostoljubnih Ruš zlahka prepoznate. Najlepša zahvala za trud so zadovoljni gostje.