Realistični gozdni pobeg

BUTIČNA POROKA NATURA 2020

Duhovno izkustvo energetskega pohodništva

Sezona traja od 1.1. do 31.12. (vsako leto)

 

Dobrodošli v osupljivi Sloveniji na vzhodu Alp, kjer za Vas načrtujemo butično poroko ter poskrbimo za edinstveno duhovno izkustvo – realistično poroko visoko energetskega prijaznega obreda Natura 2020.

Zakaj ne? Vsi veliki vladarji sveta, vse mogočne družine ter vse nebeško lepe ženske in največji vojskovodje so vedno (po)skrbeli za lastne portretne slike, ki so vrhunsko okvirjene krasile hodnike njihovih soban, dvorcev in zakonskih spalnic, ter se tudi tako vpisali v zgodovino.

Postanite zgled realističnega gozdnega pobega iz sodobnega digitalnega sveta. Privoščite si zgodovinsko butično portretno podobo, ki je konkurenca, sorodniki in nevoščljivo prijazni sosedje nimajo. Z nami boste zasloveli po celem svetu ter s fotosafarijskimi portretnimi grajskimi in pragozdnimi sprehodi oplemenitili lastno duhovno izkustvo energetske adrenalinske poroke.

Vabljeni na prestižno poroko v pravljičnem zelenem kraljestvu Natura 2020. Fotosafarijske točke poročnega duhovnega izkustva energetskega sprehajanja so realistične, gozdne, zgodovinske, filmske in fotografske butične kulise, ki jih ovekoveči vrhunski lokalni fotografski servis.

Izvedemo štiri ‘photoshooting’ butična poročna doživetja (Knežji kamen na letnem odru Ruše, grad Viltuš, rečni pomol Brestrnica, koča Dobnik).

Slavje osupljivega duhovnega izkustva poročnega procesa je načrtovano kot realistični gozdni pobeg.

PROGRAM:

Prvi dan – predporočni bajeslovni dan ZAČARANA POHORSKA TRNULJČICA

 • Prihod gostov v Ruše.
 • Ureditev članskih formalnosti in pijača dobrodošlice – pohorski orehovec.
 • Načrtovanje osnovnega portretnega poročnega ‘photoshootinga’ s predajo digitalnega medija brez obdelave fotografije.
 • Sklenitev dogovora o ‘photoshootingu’ po posebnem naročilu z obdelavo 40 fotografij.
 • Sklenitev avtorskega dogovora o snemanju petih osnovnih video poročnih vsebin ali duhovnega izkustva digitalne podobe brez digitalne promocije.
 • Upravljanje digitalne kampanje na družbenih omrežjih z vnosom albuma in videoposnetkov.
 • Sprehod po bajeslovnem izročilu Začarana pohorska Trnuljčica s panoramskim fotosafarijem na Kalvariji.
 • Prevoz po Dravski dolini in delno makadamski gozdni poti do koče Dobnik.
 • Predporočna večerja pod zvezdami na terasi koče Dobnik.

Drugi dan – poročna evropska kulturna dediščina RAZBOJNIKOVA NEVESTA

 • Zajtrk v gozdni vili – koči Dobnik.
 • Grajski ‘photoshooting’ na treh botaničnih mestih.
 • Prevzem neveste na motorju s ‘šranganjem’ ob Knežjem kamnu.
 • Solo nastopi harmonikarja, tamburaša, pevski venček narodnih, folklorista.
 • Poroka v koči Dobnik pred lokalnim matičarjem.
 • Poročno kosilo s specialiteto – pohorsko mlado govedino – in ‘cateringom’ kmetije Baron.
 • Tradicionalna poročna koračnica.
 • Poročni ples.
 • Poročna torta.
 • Večerja iz velike košarice lokalnih ekoloških dobrot pod zvezdnim nebom.

Tretji dan – poporočna pohorska šega HOLCARSKA POT

 • Zajtrk – košarica ekoloških dobrot, postavljena pred kočo.
 • Odjava iz nastanitvenega objekta.
 • Panoramski fotosafari zelene Dravske doline s tremi ‘photoshooting’ točkami v pragozdnem kanjonu Lobnice.

Slovenija slovi kot vodilna evropska gastronomska regija ter bo v kratkem predsedovala EU-ju. Odkrili boste nekonvencionalno kulinariko, tj. tipično domačo slavnostno kuhinjo, saj gre ljubezen skozi želodec.

Redne degustacije treh vrst pohorskega žganja: slivovke, orehovca in borovničevca.

Degustacije mini ustekleničenega žganja iz kristalnih kozarcev Natura 2020.

Poročno kosilo – meni (štirje hodi):

 • Mlada solata s svežim sirom in ekološkim jezikom iz pohorske govedine
 • Krompirjeva juha
 • Čemaževi rezanci
 • Ekološka mlada pohorska govedina v hrenovi omaki
 • Domač piščanec z ekološke kmetije na žaru
 • Popečena polenta s pohorskimi gobami
 • Sladki pehtranovi štruklji

Poročna večerja:

 • Tradicionalni ajdovi žganci s kislim mlekom z ekološke kmetije
 • Suhomesnati narezek lokalnih ekoloških dobaviteljev, svež domači kruh, kozji sir

Poročni zajtrk:

Velika košara domačih živil z ekoloških kmetij Sadonik (domači kruh, jajca, jabolčni sok, piškoti, jabolka) in Fabrici (mleko in suhomesne dobrote). Zajtrk postrežemo dvakrat.

Namestitev:

Koča Dobnik, Rdeči breg 33, Lovrenc na Pohorju (3 dni / 2 noči)

Nevesto bomo ženinu izročili po starem bajeslovnem izročilu, pri čemer bomo zlato staro kočijo nadomestili z vrhunskimi jeklenimi konjički.

Zaročencema bomo ponudili fascinantno fotografsko grajsko kuliso za gradnjo svetovno prepoznavne podobe. Mladoporočenca bosta prenočila v idilični poročni koči v osrčju kraljestva mešanega pragozda ter uživala v popolni tišini in miru. Poporočni trenutek bomo proslavili s pragozdnim fotosafarijem.

Osupljiva butična atrakcija Natura 2020 je naravna garancija, da zakonska zveza ne bo kar tako razpadla, saj toliko gostoljubne energije neokrnjenega zaklada pradavnine ni nikjer na svetu. Sestavina poročnega obreda je tudi lokalna gastronomija, k kateri sodijo degustacije vin najstarejše vinske trte na svetu – Modre kavčine.

Evropska kulturna dediščina je edinstven konceptualni, vplivnostni in vsebinski marketing, s katerim krepite lastno podobo. Izberite naložbo tisočletja. Prejeli boste komplet izvirnih ‘photoshooting’ in fotosafarijskih posnetkov oziroma izbrali strokovno obdelavo in izdelavo referenčnih fotografij z možnostjo predstavitve v poročnem foto albumu po meri. Investirajte v lastno osebnostno in korporativno blagovno znamko zdaj.

Osebnostno podobo gradimo, ohranjamo ali krepimo s posebnimi svečanostmi, kot je butično poročno sprehajalno fotosafarijsko doživetje Natura 2020. Poroko vam izpeljemo po sistemu ‘all inclusive’ (24 ur / 3 dni / 2 noči). Priložnost zamujena ne vrne se nobena.

Butično poroko izvajamo po starem bajeslovnem izročilu, namreč kot duhovno izkustvo energetskega sprehajanja, saj smo edini na svetu, ki poročno pravljico Natura 2020 pričaramo v naravnem rezervatu, pragozdu ter na gradu.

Izberite realistični gozdni pobeg – butično poroko Natura 2020 – kot sodobno duhovno izkustvo energetskega pohodništva, s katerim nemudoma pokurite obilne slavnostne obroke lokalno pridelane tradicionalne ekološke hrane. Degustacije pohorskega žganja šestkrat na dan, kot velevajo tukajšnji poročni običaji.

Slovimo kot vodilna gastronomska regija kluba bogatih dežel EU-ja. Tako boste na jedilniku imeli izključno lokalno ročno pridelano hrano. Butično kulinariko pa bodo krasile rezine svetovne znane orehove potice, takšne, kot jo je naša rojakinja, prva dama ZDA Melania Trump, podarila papežu Frančišku. Poročni jedilnik je sestavljen tako avtentično, da ga nihče drug na svetu ne more kopirati, saj ne more pridelati originalnih sestavin naših lokalnih specialitet, kakršna je npr. mlada pohorska govedina. Sezonska poročna specialiteta je pohorski pisker, ki ga ponudimo na poročno noč, ali pa meso izpod peke. Prastara ljudska modrost pravi, da gre ljubezen skozi želodec. Prav tukaj blestimo, saj z zlatim zajcem, tradicionalno lokalno specialiteto, (po)skrbimo za vse okuse in vsako kulturo. Recept vzreje domačih zlata vrednih zajcev je tisočletja skrbno varovana kulinarična skrivnost.

Ker živimo v digitalni dobi, je bistvo duhovnega izkustva portretni ‘photoshooting’, kreiran med sprehodi po grajskem zakulisju, naravnem ambientu letnega gledališča ob Knežjem kamnu ter naravnem rezervatu, bogatem s prvinsko ohranjenimi listavci, ki dajejo posebno barvno aromaterapijo, tj. ustrezne sence, portretni fotografiji.

Opis podrobnosti nastanitve

Koča Dobnik se nahaja sredi pohorskih gozdov, 2 km od Lovrenca na Pohorju, na nadmorski višini 500 m. Počitniška hiša stoji na 44 hektarov velikem posestvu in nudi popolno sprostitev, mir in intimo. Okrog hiše je velik vrt s samostojno hišico, v kateri je finska savna in od koder se odpira razgled na Lovrenc in Pohorje. Sprostite se lahko tudi na veliki gugalnici, si spečete kaj na žaru ali posedate ob odprtem ognju.

Koča Dobnik naj bi bila predvidoma zgrajena v drugi polovici 18. stoletja. Natančnih podatkov ni, domačini pa že vrsto let govorijo, da je stara več kot 200 let. Koča je bila del večjega kmečkega posestva, katerega glavna stanovanjska hiša z gospodarskim poslopjem naj bi pogorela že konec 19. stoletja. Manjša koča je bila od glavne hiše oddaljena nekaj sto metrov in je bila namenjena hlapcem. Prvotno je obsegala le dva preprosta prostora, manjšo črno kuhinjo in spalnico (desni del obstoječe hiše). V šestdesetih letih 20. stoletja so hiši dodali hodnik in še dva prostora na mestu, kjer je prej stala drvarnica. Popolnoma je bila adaptirana med leti 2011 in 2014, ko je bilo obnovljeno ostrešje in vsi notranji prostori. Del hiše še vedno sestavljajo prvotne tesane brune, ki so bile nekoč zatesnjene z mahom in glino.

Hiša obsega 130 m2 bivalnih površin in 20 m2 veliko zunanjo teraso. Ima popolnoma opremljeno kuhinjo s pomivalnim strojem, mikrovalovno pečico, aparatom za kavo ter drugimi malimi gospodinjskimi aparati. V pritličju je še dnevni prostor z veliko mizo za 10 oseb in krušno pečjo, kopalnica s tuš kabino in WC-jem ter spalnica za dve osebi. V nadstropju se nahajajo tri spalnice za šest oseb z dodatnimi štirimi ležišči. V glavni spalnici je zakonska postelja, otroška posteljica in TV z ravnim zaslonom. Zagotovljena je posteljnina, brisače, WC papir, detergenti in hišni copati. Vse, kar potrebujete, so le vaša oblačila, toaleta in živila.

Poročni par bo samostojno užival vse ugodnosti, ki jih ponuja posestvo. Ob prihodu ju bo v hiši pozdravilo sveže cvetje, zakurjen kamin in poročna čestitka z dvema darilcema presenečenja. Podarili jima bomo naravne izdelke za nego kože lokalnega pridelovalca Zelišča Salvia (Goran Poglajen s.p.) in domači zeliščni čaj iz lokalnih zelišč društva zeliščark Srčna moč iz Lovrenca na Pohorju. V kuhinji bo poročni par pričakala velika košara domačih ekoloških živil z ekoloških kmetij Sadonik (domači kruh, jajca, jabolčni sok, piškoti, jabolka) in Fabrici (mleko in suhomesne dobrote), ki bo služila za pripravo okusnega zajtrka.

Poročni par se bo prav tako lahko sproščal v finski savni, kjer bomo ponudili tudi sezonsko sadje in steklenico slovenske penine.

Drugi dan bomo za večerjo priskrbeli domači narezek iz lokalne mesarije Javornik (Mojca Javornik s.p.). Poleg tega bo v vsakem trenutku možna dostava hrane iz bližnje picerije (Picerija Zlati škorpijon).

 

POMEMBNO: Udeleženec iz držav Haaške in Pariške konvencije potrebuje največ šest mesecev stare uradne dokumente: rojstni list, potrdilo o samskem stanu, potrdilo, da ni zadržkov za sklenitev zakonske zveze, ter osebni dokument. Dokumentacijo se pošlje organizatorju poroke 30 dni pred prijavo poroke oblastem. Upravna taksa in najem prostora izven uradnega upravnega prostora sta vključena v ceni. Enako velja za prevajalca, ki prevaja matičarjev obred.

Plačljive dodatne storitve:

 • Izdelava ali nakup butične poročne obleke (m/ž)
 • Nakup ali izposoja poročnih čevljev
 • Nakup ali izposoja poročnih prstanov, ogrlic in drugega okrasja
 • Izdelava predporočnega, poročnega ter poslovilnega šopka
 • Možen je cerkveni obred v župnijski cerkvi Marijinega imena v Rušah (potrebna je odpustnica in doma opravljena predporočna priprava)
 • Panoramski letalski polet po zeleni oazi Natura 2020
 • Fotosafari s ptičje perspektive iz največ petih razglednih točk
 • Studijsko fotografiranje – portretiranje
 • Profesionalno fotografiranje na ključ ali posamezno
 • Vodeni ogled pragozda s poročnim fotosafarijem na Bajgotu
 • Poročni make-up
 • Poročna masaža
 • Poročni šopek
 • Jedi po naročilu
 • Lokalni ‘catering’ ekoloških živil
 • Varstvo otrok
 • S. Kupite knjigo Gnothi seauton in postanite član društva ter izkoristite klubsko ugodnost – članski letni popust.

Skupina: najmanj dve, največ šest odraslih oseb (izvedba za večje skupine po la carte naročilu).

Trajanje: poročno doživetje po starem bajeslovnem izročilu traja tri (3) dni.

Prispevek: 9.950 EUR za odraslo osebo (‘all inclusive’) (bruto končna cena).

Garancija trojnega zadovoljstva na razkošno butično doživetje

Pravično zadoščenje je že od nekdaj trojno. Nič ne tvegate, če sodelujete z nami, saj gre za razkošno butično doživetje, na katero dajemo trojno garancijo:

 • Garancijo izvirnosti. Natura 2020 je edinstven svetovni habitat, kjer se v otrokom prijaznem Unicefovem mestu naravno prepleta dober namen turistov s prvinskim sestavom prvobitno sestavljenega mešanega pragozda listavcev in iglavcev.
 • Garancijo kakovosti.Nikjer ne svetu ni kombinacije zelene energije, kakršno sestavlja zelena naveza »Pohorje-Drava-Kozjak«, ki predstavlja veličastno barvno, zvočno in gozdno aromatsko kopel skozi celo leto. Duhovno izkustvo je kot visoko intenzivna Vivaldijeva simfonija Štirje letni časi.
 • Garancijo zadovoljstva, ki kaže na neprecenljivo dejstvo, da smo vsi, na čelu z nami, prepričani, da boste z nami ne le obogatili svoje dobro ime, ampak tudi okrepili lastno javno podobo neustrašnosti, saj boste ponosno pokazali svojo novo instagramsko podobo celotnemu svetu.
 • Če z doživetjem vseeno ne boste zadovoljni, vam bomo brezpogojno v celoti vrnili denar!!!

Z nami se boste med butičnim doživetjem Natura 2020 počutili razkošno, osupljivo ter nebeško lepo, resnično obogateni z izjemno intenzivnim zdravilnim odmerkom, saj boste vsrkali nespremenjene karakteristike prvinskega pragozda, ki okrepijo in prebudijo.

Zavedanje, da 99,99 % ljudi na svetu še nikoli ni bilo v mešanem pragozdu niti ni obiskalo nobenega otrokom prijaznega Unicefovega mesta za dober namen, je neprecenljivo, saj je prestižna sestavina osebnostne prepoznavnosti.